מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת תאנים ירושלים

תאנים בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"תאנים היא מסעדה מקסימה עם אווירה מיוחדת, נוף מפעים שמשקיף אל עבר העיר העתיקה, ומנות שהן שילוב של טעמים וצבעים יחודיים..." יעקב אלברט מבקר בתאנים – אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה

מסעדת תאנים פועלת כשמונה-עשרה שנים והיא אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים. בתחילה הייתה ממוקמת ברחוב עמק רפאים ולפני כשמונה שנים עברה לבית הקונפדרציה בימין משה. בעל המסעדה, פטריק מלכי, מחזיק בניסיון של למעלה מעשרים וחמש שנים בתחום, והוא הרוח החיה של המקום.

בית הקונפדרציה שבו שוכנת המסעדה הוקם במאה ה-19 על יסודות מנזר קדום, והוא ממוקם בנקודה גבוהה, שמולה נפרשת חומת העיר העתיקה. המבנה ננטש לאחר מלחמת השחרור, אולם בשנות השבעים נרכש על ידי הקונפדרציה הציונית ששמה לה למטרה להפוך אותו למרכז תרבות, שתפיסתו מבטאת עמדה ליברלית ופלורליסטית, המכירה במקורות האתניים של העדות והדתות השונות המאכלסות את העיר.

תאנים שוכנת בקומת הכניסה של המבנה, ומחלונותיה נשקף נוף מרהיב של חומות העיר העתיקה על מגדליה וצריחי כנסיותיה. עיצוב המסעדה פשוט וחמים ומגוון האירועים המתקיימים בבית הקונפדרציה (כגון פסטיבל העוד והופעות הרכבים אתניים באולם בקומה העליונה) תורמים רבות לאווירה הייחודית של המקום. תאנים פועלת כל יום מעשר בבוקר ועד עשר בערב, ומציעה בנוסף לשירותי המסעדה עריכת אירועים במקום המתאימים גם ל-150 מוזמנים.

ישנם כמה מאפיינים המשותפים לכל המנות המוגשות בתאנים: כולן (למעט הלחם), החל מהמיצים ועד לקינוחים נעשים במטבח המסעדה, כל חומרי הגלם המרכיבים אותן הם טריים ומגיעים היישר משוק מחנה יהודה ובכולן שילובים ייחודיים של צבעים וטעמים.

פתחנו עם מרק עגבניות עם נענע – הוא עשיר וסמיך, הנענע מוסיפה לו טעם רב שאינו מאפיל על טעם העגבניות. לאחר מכן עברנו לשני תבשילים שמקורם שונה למדי, האחד מהודו והשני מצרפת. המג'דרה של המהרג'ה - בורגול עם עדשים, המוגש עם ראיטה וצ'אטני של בצל אדום וזנגביל. הבורגול והעדשים עשויים במידה הנכונה, וטעם הזנגביל והבצל מוסיף רבות לטעמם. רטטוי הקינואה והירקות מוקפצים הכיל קישואים, עגבניות, פלפלים ירוקים ואדומים, בצל ושום, שהוקפצו כולם בשמן זית ונעשו היטב.

רבות מהמנות של תאנים נעשות על הגריל, ומבין אלו בולטים פטריית הפורטבלו בגריל ושיפודי הטופו. פטריית הפורטבלו עשויה בשמן זית וחומץ – היא גדולה, מושחמת מבחוץ ועסיסית מבפנים. שיפודי הטופו מתובלים ברוטב למון גראס, סויה ודבש. השיפודים עשויים היטב אולם מה שמקנה להם את הייחודיות הוא המתבל שמוגש איתם, טעמיו מתוקים-חריפים והוא מוכן מבוטנים עם זנגביל ומשדרגים את המנה.

בין המאפים של תאנים התעניינתי במאפה הבלקני: עלי פילו ממולאים בגבינת פטה ותרד. שילוב הגבינה והתרד בתוך עלי הפילו הפריכים עושה עבודה מצוינת. כאמור, המיצים הטריים בתאנים סחוטים במקום ואליהם מתווספות הנגיעות הקטנות שעושות הבדלים גדולים. כך למשל היה מיץ האשכוליות שליווה את הארוחה שלנו, מעל למיץ הקר הייתה שכבת יין אדום אשר שדרגה את המשקה בכמה רמות.

גם הקינוחים של תאנים אינם נופלים במקוריותם או בשילוב הטעמים משאר המנות. אהבנו מאד את עוגת הגזר והצימוקים ואת עוגת הפרג שהייתה לחה במידה הנכונה.

תאנים היא מסעדה מקסימה עם אווירה מיוחדת, נוף מפעים שמשקיף אל עבר העיר העתיקה, ומנות שהן שילוב של טעמים וצבעים יחודיים.