מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת בייגל מן ירושלים

בייגל מן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כל היום פינטזתי על בייגל אמריקני, או כפי שקוראים לו באמריקה – בייגל יהודי – עם המרקם הרך, הקרום המבריק והפרג. הגעתי למקום הנכון..." יעל ברקוביץ' במסע אחר הבייגל בבייגל מן החלבי והכשר בגבעת שאול, ירושלים

אל מסעדת בייגל-מן בגבעת שאול הגעתי עם טלי, חברתי מבית הכרם, שמעדכנת אותי בכל הדברים הטובים שקורים מערבית לגשר המיתרים. כל היום פינטזתי על בייגל אמריקני, או כפי שקוראים לו באמריקה – בייגל יהודי – עם המרקם הרך, הקרום המבריק והפרג. הגעתי למקום הנכון: בבייגל מן (מסעדת דגים חלבית וכשרה למהדרין שנפתחה לפני כשנה וחצי) מחזיקים בעשרה סוגים שונים של בייגל אמריקני, שמוכנים באופן ידני ובשיטת ההרתחה המסורתית, המעניקה לבייגל את הטקסטורה והטעם המיוחדים שלו. יש להם גם שמונה סוגי גבינות משובחות (של מחלבת גד) – 5 מהן שמנות ו-3 רזות; מגוון רחב של ממרחים (פסטו, ממרח זיתים ועוד); סלטים כגון סלט טונה וסלט ביצים, לצד סלמון איכותי, ירקות טריים טריים חתוכים, ובאופן כללי כל מה שצריך על מנת להתענג על בייגל טוב ולהרגיש בתפוח הגדול. הדבר היחיד שלא לקחתי בחשבון הוא את ארוחות הדגים שבייגל מן מציע.

הגענו אל בייגל מן באחר צהריים קיצי ויוקד, וכבר כשנכנסנו אל המסעדה המעוצבת בחדשנות, עטפה אותנו הקרירות הנעימה של החלל, ומוסיקת הצ'יל אאוט שהתנגנה ברקע יצרה אווירה נעימה ורוגעת. רגע לפני שבחרתי תוספות לבייגל שעליו פינטזתי נתקלתי בלוח ועליו התפריט היומי. ההיצע כולל ארבעה סוגי דגים משתנים (2 מטוגנים ו-2 בתנור), שמגיעים עם אחת מארבע תוספות, בליווי מרק או סלט, בדיל עסקית אטרקטיבי. ביום שבו הגענו ניתן היה לבחור בין דג סול אפוי בירקות, פיש אנד צ'יפס, מושט בעשבי תיבול ודג סול בציפוי (המנות משתנות מדי יום וניתן למצוא במקום גם מרק קובה סלק צמחוני ועוד). התוספות לבחירה כללו אורז עם פלפלים, צ'יפס הבית, תפוחי אדמה אפויים בשמן זית, ירקות מבושלים וחציל על האש. עסקיות נוספות שבייגל מן מציע כוללות קישים (באותו יום היו קיש בטטה, חצילים, בצל ופטריות) ופסטות ברטבים שונים, שמגיעים עם סלט ושתייה. יש גם ארוחת בוקר עשירה (שכוללת סלט ירקות בהרכבה אישית ועוד פינוקים) שמוגשת לאורך כל היום.

טלי הזמינה דג מושט בתנור, ואני הלכתי על הפיש אנד צ'יפס. שתינו בחרנו בסלט ובחציל על האש כתוספת. מיד לאחר שהזמנו הגיעה לשולחן סלסלה עם פרוסות לחם טרי וחצי מלא עם צימוקים וחמאה. המושט של טלי הגיע רך ועסיסי, תובל בנדיבות בשמן זית עם עשבי תיבול ושום, והוגש כשלצדו חופן פטרוזיליה טרייה ופלחי לימון. לשולחן הגיעו גם התוספות שביקשנו: חצילים על האש, שטעמם שרוף ומשובח ומשתלב מצוין עם הטחינה מעליהם, וסלט עגבניות שנחתך דק-דק באותו הרגע וכלל בצל אדום, עירית, מעט פלפל ירוק שהוסיף חריפות עדינה ופטרוזיליה. כל אלו יצרו יחדיו מנה מספקת ונהדרת.

אני קיבלתי פיש אנד צ'יפס, שהורכב מנתחי דג בקלה בציפוי קריספי מצוין, שהוכנו בקפידה לפי מתכון אנגלי סודי ולוו במקלות צ'יפס עבים ומצוינים ופלחי לימון לצידם. זיהיתי שום, עשבי תיבול וארומה מורגשת ומוסיפה של בירה. הפיש אנד צ'יפס הגיעו עם רטבי צ'ילי ושום. מדובר במנה טעימה גדולה ומצוינת - אחת ממנות הפיש אנד צ'יפס הטובות שנתקלתי בהן בירושלים.

המוטו של בייגל מן הוא שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים: מלבד זה שמאד טעים כאן, ניכרת ההקפדה על הטריות ועל חומרים איכותיים ובריאים (שימוש בשמן זית ובשמן קנולה, מגוון של מנות בריאות אפויות ובגבינות רזות לשומרי המשקל) – לא פלא שטלי הציעה שנגיע אחר הצהריים, שכן בשעות הצהריים המקום מלא והומה בעובדי האזור שפוקדים אותו בקביעות.

קינחנו בקפה הפוך חזק וטוב של אילי ויצאנו לדרכינו שבעות, מרוצות ולא כבדות. באתי לטעום קצת אמריקה, ויצאתי עם טעם של לונדון – היה ספלנדיד.