"שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין..." דן תורן חוזר שוב ושוב לפדרו אילת בגלל הטעמים והאווירה, והפעם הוא גילה שבמקום יש בר יין חדש, מי מצטרף?
"הטורטיות מגולגלות וממולאות בפריחולס, מוצרלה ועוף, כשמעליהן בצבעי דגל מקסיקו סלסת אבוקדו ירוקה, שמנת חמוצה וקסו פרסקו (המזכירה גבינת פטה) לבנות וסלסה טאקרה (עגבניות שרופות) אדומה...". ליאור פנחסי מקבל שיעור מהיר על אוכל רחוב מקסיקני, ממש כאן באל טאקו, המקסיקנית החדשה והמרעננת בתל אביב
"משם המשכנו למנת "טורשון" כבד אווז עם אבקת פיסטוק, פטל מוחמץ ובריוש חמאתי. מנה נהדרת ומושחתת לגמרי. אבקת הפיסטוק הוסיפה טעם ומרקם מעניינים והפטל נתן טוויסט מתוק-חמצמץ..." יונתן שטרנברג ירד מתחת לפני האדמה כדי לבקר במקדש היין מקומי המציע אוכל ראוי מאוד ועטוף באווירה של נשפים מהמאה ה-19. ז'אז'ו בר ייו, מתחם שרונה, תל אביב
"ברוקולי טרי, עגבניות מיובשות ונתחי חזה עוף בשמן זית ושום. אהבתי את השילוב המיוחד של העגבניות המיובשות עם המרכיבים הירוקים העדינים בפסטה..." כרמית אופק מגיעה לבית איטלקי בתל אביב, מסעדה המביאה את טעמי ארץ המגף לסועדים שלה, תוך הקפדה על חומרי גלם משובחים, טריות והמון אהבה
היורה כבר ביקר אותנו, ולפני שיתחיל כאן חורף של ממש, כדאי לנצל את המזג האוויר הנעים ולבלות עם המשפחה בדרום הארץ. כדי שלא תישארו רעבים, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות שכדאי להתפנק בהן בכל גיחה או טיול באזור
"נתח השייטל צרוב מבחוץ ואדמדם מבפנים, ומוגש פרוס עם אפונת גינה, קונפי שום וזעתר טרי – תוספות שמעניקות טאצ' מרענן כקונטרה לטעם ה"בשרי" המודגש..." שפרה צח מגלה את תפריט החורף החדש של דה לוקאל, ביסטרו מרתק וכובש בלב תל אביב
בשנים האחרונות חוותה רחובות צמיחה מואצת וכיום חיים בה למעלה מ-130,000 נפשות. הצמיחה באה לידי ביטוי בדרכים רבות, וביניהן זו הקולינרית ובהתאם ניתן למצוא היום בעיר שבסמלה ניתן עדיין למצוא תפוזים, זכר לפרדסים הרבים שלבלבלו בה בעבר, שפע מסעדות. בין אם אתם מחפשים מסעדות אסיאתיות, בין אם בתי קפה עם אופציות טבעוניות, בין אם מסעדות בשרים משובחות ובין אם מסעדות ברחובות כשרות לפסח - מובטח לכם שתמצאו את מבוקשכם.
אשדוד נהנית בשני העשורים האחרונים מתנופת פיתוח מרשימה: אם ב-1995 הייתה זו עדיין עיר חוף מנומנמת משהו עם כ-125,000 תושבים הרי שב-2015 כבר חיו בה כרבע מיליון איש, כלומר האוכולוסייה כמעט והכפילה את עצמה.
באוגוסט 1882 יצאה מרומניה אוניה בשם "טטיס" ועליה 50 משפחות, שיהפכו תוך זמן קצר למייסדות של שניים מהמקומות היותר יפים בארץ ישראל - ראש פינה וזכרון יעקב. העולים מרומניה לא ממש שלטו ברזי החקלאות, ועד מהרה המושבה הצנועה שהקימו נקלעה לקשיים אולם הם סירבו לעזוב את המקום. מי שנחלץ לעזרתם היה "הנדיב הידוע", אם תרצו הטייקון של אותה תקופה, אדמונד רוטשילד - שדאג להנציח את זכר אביו, יעקב, בשמו של המקום. רוטשילד היה גם זה שיזם את נטיעת הכרמים והקמת היקב במושבה, וכך הצליח השילוב בין הנחישות של המייסדים לבין החזון של הטייקון ליצור את הפנינה שכולנו אוהבים כיום.
עיר הכרמל חווה בשנים האחרונות פריחה קולינרית מרשימה, ובהתאם ניתן למצוא בה שלל אופציות לבילוי טעים ומהנה במיוחד. בין אם אתם מחפשים מסעדת שף, מסעדה לבנונית, בית קפה עם תפריט טבעוני, מסעדות בחיפה כשרות לפסח, ברים שמציעים גם אוכל מוצלח, מסעדות דגים - בכל מקרה תוכלו למצוא את מבוקשכם ואפילו לבחור מבין מספר אופציות.
סוד קסמה של תל אביב הוא החדשנות הבלתי פוסקת שלה. העיר ממציאה את עצמה מחדש כל הזמן, ובפרט בתחום הקולינרי: מדי שנה נפתחות שלל מסעדות חדשות, כאלה קיימות משנות פניהן (ויזואלית ו/או קונספטואלית), וכך כשמסתכלים על רשימת המסעדות בתל אביב 2015 מגלים לא מעט אטרקציות שלא היו שם שנה קודם לכן.
ישנן סיבות רבות להגיע לקיסריה ובפרט כמובן האמפי העתיק - שכבר בימי הורדוס שימש כתיאטרון פופולרי. הגן הלאומי שסביבו והנמל המרתק מושכים אליהם מבקרים רבים גם כשאין הופעה אטרקטיבית באמפי, כך שבאופן כללי צצו במתחם שהושקעו בו משאבים רבים לא מעט מסעדות מומלצות.
מסעדות השוכנות בסמוך לחוף ים מציעות לאורחיהן נוף מרהיב עין, בריזה נעימה, תצפית אל שקיעות מהפנטות ובאופן כללי אווירה נינוחה ומשמחת. אין פלא כי בערי החוף השונות ישנן לא מעט מסעדות ליד הים - וכך גם בנתניה, שנהנית מפריחה קולינרית הן בזכות צמיחתה שלה, הן בזכות היותה מרכז בילויים לכל אזור השרון ועמק חפר והן לנוכח התיירים הרבים הפוקדים אותה.
אמנם את התואר "עיר ללא הפסקה" ניכסה לעצמה תל אביב, ואמנם עיר הבירה של ישראל מזוהה פחות עם בליינות ויותר עם היסטוריה עשירה, לטוב ולרע, ועם אנרגיות ייחודיות, אולם גם בירושלים ישנם מתחמי בליינות ואם אתם רעבים באמצע הלילה - ישנן לא מעט מסעדות בירושלים פתוחות בלילה (בין אם במתכונת של 24/7 ובין אם לאורך רוב שעות הלילה בואכה זריחה) כולל מסעדות שף בירושלים.
באר שבע היא עיר מודרנית שנמצאת בתנופת פיתוח של ממש - ובליבה מתחם שמשמר את העבר שלה ומהווה גם מרכז תרבות, אמנות וקולינריה: העיר העתיקה.
החוויה שנקראת ארוחה במסעדה עם ילדים עשויה להיות מענגת ומרגשת במיוחד, אך באותה מידה גם מתסכלת עד מאוד. מצד אחד קחו למשל קרניבור שהילד בן ה-5 שלו זה הרגע סיים לטרוף סטייק, או הורים גאים לילדה בת 8 שיודעת להגות במדויק שמות של מנות כמו "אוסוזוקורי מורי אווסה" או "גיו ניקו קושו" וטורפת סושי כאילו נולדה ביפן, ומצד שני הורים שהזמינו לילדם מנת פסטה "בלי כלום" ב-40 ש"ח והוא בכלל לא גילה בה עניין או שנאלצים לראות את הילד שלהם, שוב, אוכל את אותם נקניקייה/שניצל/צ'יפס, וכמובן עם הרבה קטשופ.