לוקה שבהרצליה פיתוח שואבת את השראתה מעיירה פסטורלית בטוסקנה שבאיטליה, וככזו היא עוטפת את מבקריה באווירה ביתית חמימה, בניחוחות של מאפים ממכרים ובטעמי פסטה סוחפים. המטבח הפתוח של השף דויד גרויסמן מציע הצצה לסודות המטבח האיטלקי. ויש גם תפריט עסקי מפנק ומשתלם, לא תבואו?
"הטוב לא הפסיק להגיע ולהפתיע באיכות ובצורת ההגשה כך שהמשכנו עם נתחי אסאדו שבילו עשר שעות במעשנה, מלווים בבטטה, סלק ובצל, וכן ניחשתם נכון – מעושנים וצלויים כהלכתם..." חגית גרוס מגיעה למעשנה במושב ינוב שבשרון ומגלה את המקום בו בשר ואנשים באמת נפגשים בלי שום מתווכים ושחקני חיזוק
בלב ליבה של גבעתיים, שוכן מקום קצת אחר - NEO סושי בר, המציע אווירה שלווה, ניחוחות מענגים, צבעים עזים וצלילים כאילו אתם במזרח הרחוק. התפריט הכשר מאגד מנות אסייתיות מסורתיות, שלל רולים של סושי, מגוון מנות נודלס וגם בשרים איכותיים. ויש גם ארוחה עסקית מפנקת, לא תגיעו?
מקסיקנה מתרחבת ומשיקה סניף חדש ברחוב ירמיהו בתל אביב, טייגר לילי חוגגת יום הולדת 3 עם מגוון ספיישלים, ברשת קפה קפה מצדיעים למטבח האיטלקי ובדובנוב 8, תוכלו להתענג מתפריט קינוחים חדש ומפנק
"עלי אנדיב עם קוביות של גבינת סטילטון חמה, שהינה גבינה כחולה, בשילוב פלחים קטנים של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים שאפשר להתמכר אליהם..." יפית שבחון שרף מגיעה לקפה אלברט בראסרי ומגלה פנינה מלאת שיק אירופאי קלאסי בלב קניון רמת אביב, המציעה תפריט לכל שעה של היום ושפע של רגעי אושר
לחם ארטיזן מתרחבת ומשיקה סניף חדש בתל אביב, רשת ריבר במבצע מיוחד על כל מגשי המסיבות והיולדות ואינדירה ההודית חוגגת יום הולדת 25, עם מנות קסומות ב-25 ש"ח והשיא, חגיגה של קרנבל הודי. יהיה שמח!
"נתחי הבשר מגיעים עם טוסטים, שום קונפי רך וגבינת עזים מתובלת בצד. הוראות היצרן הן למרוח את הגבינה על הטוסט עם הבשר..." עדי רם הלכה לבדוק מקרוב את הסטייק האוס החדש, ריו גרנדה בתל אביב, ומגלה תפריט בשרי משובח, אווירה לילית תוססת והמון אלכוהול טוב
"מנת צלעות טלה שופעות טעם ו"בשרניות" מאוד, על תבשיל קטן של גרגרי חומוס ועגבניות ולצידן שיפוד ירקות צלויים..." שפרה צח חוזרת לאתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח, ומגלה שהתפריט פרץ למחוזות חדשים, שהיצע האלכוהול התרחב, שחדר פרטי לאירועים הושק, שיש שירות משלוחים חדש, והכל עטוף בניחוחות ועיצוב אתני-אוריינטלי, מה שמבטיח חוויה מלאת ברגעים של אושר
"יחד עם השרימפס האדמדמים שהו בצלחת שעועית ירוקה, תרמילי אפונה ואפילו ברוקולי. שילוב הטעמים היה נהדר והירוקים והשרימפס עשו אחד לשני נעים בגב..." רביבה וסיליה התחילו כבית קפה קטן ושכונתי, והיום מדובר כבר במוסד קולינרי מוכר ואהוב בתל אביב. גיל ח' עמית נשאב בקסמן של המנות המופלאות, האווירה הביתית והשירות שאין שני לו
"נתח אנטרקוט בשרני ועסיסי לצד קוביות תפוחי אדמה צהבהבים, מתקתקים ופריכים שנדמו לי לרגע כאילו היו כמו להקת מעודדות לנתח שהיה סופר מפנק..." חגית גרוס נפעמת מהעיצוב המושקע, מהנוף המרהיב ומתפריט הצהריים המפנק של אורטוריו, מסעדה ים תיכונית כשרה במלון היוקרה אלמא שבזכרון יעקב
העיר שיש לה כל כך הרבה מה להציע: נמל וחוף ים, הגנים הבהאים ורכבל, גן חיות ומוזיאונים, וכמובן המון מסעדות המציעות אוכל מעולה. במיוחד בשבילכם ריכזנו כמה מסעדות מומלצות בחיפה, לפעם הבאה שתגיעו לבקר בבירת הצפון
בואו נודה, ארוחה טובה במסעדה תמיד תשדרג לנו את החוויה של החופשה המשפחתית או הזוגית, אך עוד יותר כיף לאכול במסעדה שלא הכרתם ולגלות טעמים חדשים וסוחפים. בגליל יש לא מעט מסעדות קטנות ומרתקות, ששווה לצאת מהצימר בשבילן או לקחת הפסקה קצרה מהטיול ולסעוד בהן. מסעדות מומלצות בגליל - לכל מי שרוצה לחדש ולהפתיע
יוזמה חדשה בעולם המסעדות, המעדניות והקצביות בישראל, תו איכות "חי בריא", המהווה אישור לעמידה בתקנים מחמירים למגדלי הבשר בשוק המקומי, תוך שמירה על מעקב מלא מהמשק לצלחת, פיקוח גנטי מחמיר והכל לטובת בריאות הציבור. מסעדת הבשרים המוכרת והאהובה, NG בנווה צדק, היא מהחלוצות שאימצה את היוזמה, וכמובן ששפרה צח יצאה לבחון מקרוב את התופעה.
"מגש גדול ועליו קוביות בקר צרובות, עשויות מדיום לבקשתי, שחמחמות מבחוץ ואדמדמות מבפנים, טובלות ברוטב צימיצ'ורי פיקנטי שמבליט את טעמן, יחד עם ירקות שורש צלויים, פרחי ברוקולי ותרמילי אפונה..." פר דרייר בתל אביב מציגה מיקום חדש, תפריט מורחב, שפע של אלכוהול ואווירה מנצחת. שפרה צח והבן חגגו שם את יום המשפחה
"הנסיכה הבלתי מעוררת של המקום, כרובית אפויה המוגשת על מצע של טחינה, סלסלת פלפלים וחציל. הכרובית הונחה כמו פרח על הצלחת והיא נימוחה ונפלאה..." כרמית אופק מגלה את צ'יה בתל אביב, ביסטרו קפה, צמחוני-טבעוני, שכונתי וידידותי שבקלות תתמכרו לטעמים שבו
"הפסטה הייתה טעימה מאוד, עשויה אל-דנטה עם טעמים חורפיים עשירים ומעט מתקתקים של ערמונים, אפונה ירוקה, שלל פטריות טריות ורעננות ברוטב ציר..." הקסם של מומה שבקריית ענבים מתחיל מתוך מבנה הרפת ההיסטורי, ממשיך עם סיפור משפחתי מיוחס ומגיע לשיא עם מטבח אזורי אקלקטי. יונתן שטרנברג קפץ לביקור בלתי נשכח
יש בה נמל פעיל ומזרקת משאלות ממש כמו ברומא, יש בה סמטאות ציוריות ושווקים צבעוניים וססגוניים, שלוש הדתות שוכנות בה בהרמוניה והכי מסקרן שהקולינריה בה כיום היא בשיא תפארתה. בואו להכיר מקרוב כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא כדאי שתפספסו בביקור הבא שלכם בעיר
"המשכנו נחושים בדעתנו אל הקינוח הבא, שאנטי תותים, המורכב מגנאש שוקולד לבן מוקצף, תותים טריים עם שברי שוקולד לבן תוצרת בית, קצפת, קראמבל עוגיות ורוטב תותים..." כרמית אופק יצאה לבדוק את תפריט קינוחי הספיישל החורפיים של מקס ברנר שהינם על טהרת התותים והשוקולד. עם קינוחים כאלה, למה אין חורף כל השנה?
החורף בעיצומו, השלג נערם על פסגת החרמון, וזו הזדמנות נהדרת "לארוז" את המשפחה ולצאת לטיול ברמת הגולן. וכדי שלא תישארו רעבים, ריכזנו עבורכם רשימת מסעדות בדרך לחרמון. אז בואו לגלות היכן מגישים מרקים מהבילים, קדירות חורפיות, סטייקים משובחים ושאר פינוקים מתוקים
"הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר...". ליאור פנחסי התמוגג מהעיצוב המינימליסטי והתמכר לטעמים האוריינטליים המרגשים של אויאמה פתח תקווה. ועכשיו - לרגל חגיגות העשור, השיקו תפריט אסייתי חדש. לחיי העשור הבא!
המטבח האיטלקי הוא כבר שנים המלך הבלתי מעורר של הקולינריה המקומית, אז מהו בעצם סוד הצלחתו? הפחממות המשביעות, הרטבים שופעי העגבניות ושמן הזית, או אולי בכלל היכולת שלו להציע מנות מתוחכמות ויוקרתיות לצד מנות קלילות ועממיות. בואו להכיר מסעדות איטלקיות מומלצות מכל רחבי הארץ
"מרק בורשט, מרק אוקראיני מסורתי, שהכיל קוביות סינטה, בצל, גזר, כרוב לבן, תפוחי אדמה ועגבניות, שהוגש בליווי שמנת חמוצה. מרק חם, עשיר ומנחם, כזה שרוצים מנה נוספת..." במסעדת באבא יאגה בתל אביב חוגגים את פסטיבל "מרוסיה באהבה" אז צביקה זייפר הלך לגלות את הטעמים והניחוחות המיסתוריים של המטבח הרוסי. כאן נולד סיפור אהבה!
"פנזרוטי חציל שהם בעצם כיסוני בצק ממולאים בחצילים, פטה ונענע המטוגנים קלות. נמסנו לתוכם כמו הפטה שנמסה לה מעוצמת הטיגון ונהנינו מכל רגע. כמו סופגנייה איטלקית ממולאת בכל טוב..." חגית גרוס מגלה את בליסימו בפרדסיה, פנינה איטלקית משובחת שכל שתבקשו הוא לעצור את הזמן כדי להנות מטעמיה עוד ועוד
בלב רעננה, עם תצפית למופע מזרקות מים באגם, שהכל מסביב עטוף במדשאות מוריקות ועצים רחבים, תמצאו את קפה סנטרל, בית קפה-מסעדה המציע תפריט ישראלי-חלבי הכולל דגים, סלטים, פסטות, כריכים, קינוחים ואלכוהול. יש כמובן תפריט עסקי משתלם במיוחד. בתיאבון!
"רביולי גבינת עזים ובזיליקום עם רוטב ירקות גינה – מנה רעננה, קלילה וקרמית. בדיוק כמו שצריך!..." יסמין כהן מבקרת בפנינה האיטלקית הוותיקה של תל אביב. פסטה מיאה סניף וילסון הוא בית של אוכל איטלקי מלא בצבעים, בניחוחות, בטעמים ובאהבה