יאקימונו אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חצי כדור של אורז שום שנח בשלווה במרכז הצלחת כשרצועות פילה בקר ברוטב מפולפל מחבקות אותו מכל כיוון - כדי ליהנות ממלוא הטעמים החבויים במנה, כדאי לאכול יחד את האורז עם פילה הבקר, ולתת לטעמים להתמזג בפה..." דן תורן עדיין חולם על הטיול הגדול לטוקיו, אבל את הטעמים, הצבעים והניחוחות של המטבח היפני הוא זכה להכיר ביאקימונו אילת

בטיילת הכל-כך אייקונית של אילת תוכלו למצוא כמעט הכל - מופעי רחוב, רכבת ילדים, קעקועי חינה וקליעת צמות. גם גלידה טובה תוכלו למצוא שם... וכפכפים במבצע. אך ההפתעה הגדולה בטיילת היא פיסת אדמה מארץ זרה ורחוקה - חתיכה קטנה מטוקיו ושמה יאקימונו.

טיסה מהירה ליפן


יאקימונו האילתית היא לא פחות מפאר היצירה הקולינרית וללא ספק מהווה אבן דרך משמעותית בקולינריה המקומית. בסוף השבוע האחרון זכינו, דרור ואני, לנעוץ שיניים בכמה וכמה מנות מהתפריט המרתק במסעדה, לנהל שיחה ארוכה ומעניינת עם איתמר דה סילבה, מנהל המקום, ואיך לא - ליהנות מכל רגע.

יאקימונו, שוכנת במרכז הטיילת, ממש למרגלות מלון רויאל ביץ' הגדול, והיא מסעדה חריגה בנוף האילתי - שקטה מאוד, מעט חשוכה ובעיקר נטולת כפכפי אצבע ובגדי-ים. חלל המסעדה הגדול כולל שני מתחמים, האחד - פנימי ממוזג המעוצב על טהרת העיצוב היפני, והשני - מרפסת פתוחה תחת כיפת השמיים ממנה ניתן להשקיף אל עבר מפרץ אילת ולהביט על הספינות והיאכטות העוגנות בו. מהרגע שנכנסים בשערי המסעדה העיצוב היפני משרה אווירת רוגע, ובעונת הקיץ, כשהבריזה ה-"קרירה" בטיילת מגיעה ל-40 מעלות, הקרירות היפנית שתמצאו ביאקימונו הופכת לקבלת פנים מרעננת ומזמינה.

עד הפרטים הקטנים...


ביאקימונו תמצאו תפריט יפני אותנטי ועשיר, מלא באין-ספור ביטויים מקוריים שאת חלקם אפילו אני, פודי שמנמן שכמוני, לא הצלחתי לבטא כראוי. מסושי ועד סשימי, מיאקיסובה ועד שינובה - כל המנות בתפריט צועקות "יפנית" ומכילות את כל הטוב של המטבח המעניין הזה. כל מנה שהוגשה לשולחן היתה קודם כל תענוג אסתטי שחיבר בין כלים מעוצבים וצילחות נקי המעורר השראה.

"הבאנו את טוקיו לאילת", אומר איתמר, מנהל הפלא היפני-אילתי, בגאווה. "מסעדה היא לא רק בית-אוכל. היא בית תענוגות ומקום שאליו באים אנשים בשביל ליהנות. לא רק לאכול. זה מתחיל בפרטים הקטנים ביותר כמו המארחת, הלבוש של המלצרים והטמפרטורה במסעדה וממשיך לפרטים הקריטיים בעומק המטבח ובצלחות שמגיעות לסועדים. אנחנו מאמינים שסועד רוצה לקבל חוויה מלאה מסביב למנה שבחר לאכול ואת זה משיגים רק כשמקפידים על כל הפרטים".

ובכן, איתמר בהחלט צודק וגם דואג לעמוד מאחורי אמונתו. המסעדה משדרת איכות ודאגה לפרטים בכל מקום - הצוות המיומן רהוט ושירותי באופן חריג, המסעדה מעוצבת לפרטי-פרטים, המנות הטריות שיוצאות מהמטבח צובעות את השולחנות בגוונים מעוררי תיאבון והחוויה הכוללת, מתחילתה ועד סופה, פשוט מעלה חיוך בלתי-נשלט. אבל אל תתנו לרמה הגבוהה של המסעדה להטעות אתכם. יאקימונו היא מסעדה לכולם ומציעה מנות שהותאמו לקהל המבקר באילת. מעבר לעובדה שהמסעדה כשרה, היא מציעה מנות לכל סועד - ממנות ילדים ועד לארוחות זוגיות רומנטיות, ממחירים נוחים לכיס המשפחתי ועד למנות חמישה כוכבים במחירים של שלוש ספרות.

יאקימונו - הזדמנות לתרגל יפנית


והאוכל? חוויה יפנית אותנטית של ממש. אל השולחן החלו לזרום מנות אסתטיות ויפות מראה. התחלנו את החגיגה עם מאגורו פפר - פרוסות טונה צרובה בשילוב פרוסות לימון עם נגיעות של רוטב מפולפל - מנה מרהיבה ביופייה עם טעמי טונה איכותית וטרייה בעקצוץ שאינו משתלט על טעמי הדג; סוזוקי אוסוזוקורי שאלו פרוסות דקיקות-דקיקות של דג נא שהונחו בצורת מניפה בתוך מניפה על פני הצלחת בליווי רוטב פונסו המקפיץ את הטעם מעלה; סאקה באטייאקי שזה סטייק סלמון ברוטב באטייאקי - מנה טעימה מאוד שסוגרת את פינת הים בארוחה הזו. הפוגה קלה, משנסים מותניים להמשך, ואז מגיע הגיו ניקו קושו, חצי כדור של אורז שום שנח בשלווה במרכז הצלחת כשרצועות פילה בקר ברוטב מפולפל מחבקות אותו מכל כיוון - כדי ליהנות ממלוא הטעמים החבויים במנה, כדאי לאכול יחד את האורז עם פילה הבקר, ולתת לטעמים להתמזג בפה; אי אפשר לסיים ארוחה יפנית מבלי לטעום מנת דים סאם, והיא הגיעה בדמות גיו שומאי אגה - כיסונים מטוגנים במילוי בקר רך מאוד - פשוט תענוג.

בכל המנות הורגשו טריותם ואיכותם הבלתי מתפשרת של המרכיבים - הדגים בסושי עוד רטובים ממי-ים, התבלינים מלאי גוון חי ומעלים ארומות מעוררות חושים, כל מנה מקבלת יחס אישי לפני שמגיעה אל הסועד, טמפרטורות ההגשה מדויקות, הפרזנטציות מרשימות ומעוררות התפלאות והכל מתחבר לכדי תמהיל אחד מנצח.

כשאיתמר ודרור לצדי, והרבה בזכות האוכל הטוב, כמעט ונשכח מלבי שמחוץ לחלון הגדול יש ים ישראלי, חול ישראלי והמון אילת ישראלית. אז טוקיו אולי נמצאת במזרח הרחוק אבל אין ספק שחלק קטן ממנה נמצא ממש פה בדרום הארץ.