מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> בני הדייג אשדוד

בני הדייג אשדוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הסשימי נחה לה בתוך צלחת ארוכה כשסביבה רוטב סויה עם סילאן, קראנץ' עדשים, קרם חציל, פלפל צ'ילי ושברי אגוזים. הרוטב החמוץ מתוק, יחד עם שברי האגוזים וחתיכות הדג, התפצפצו להם בפה בהנאה. תענוג..." סניף חדש וכשר לבני הדייג באשדוד, מה שגרם לרונן סולומון לצאת להפלגה פרטית לגילוי אוצרות הים של המקום

הכי כיף בקיץ, זה האוכל. הכל הופך להיות מאוד קליל, בלי הרבה עומס בצלחת, ואם יש לזה קשר לים, אז בכלל תענוג. זוגתי סיפרה בגאווה כי לפני כחצי שנה פתחו סניף חדש וכשר של בני הדייג באשדוד, כך שהיה ברור לאיפה פנינו מועדות.

סוד הקסם של "בני הדייג" ידוע כבר מעל לשלושה עשורים לסועדים רבים מרחבי הארץ: אוצרות ממעמקי הים שרק הבוקר עלו ברשת הדייגים, סלטים טריים המוגשים במלוא הדרם, בשרים עסיסיים המוגשים בקפידה והאהבה; והסוד הזה כאמור הגיע לאחרונה גם לאשדוד.

התמקמנו בשולחן, בוחנים את כל מה שקורה במקום. מסביבנו ישבו כמה זוגות, על הבר כמה חבר'ה צעירים, ובחדר הפרטי חגגו למישהו אירוע. המוזיקה הקלילה שהתנגנה ברקע, הקירות המעוטרים בצבעי ים והתאורה הפסטורלית, הכניסו אותנו לאווירה שכה ציפינו לה.

מתחילים לשחות בבני הדייג


כל המנות בתפריט חייכו אלינו, ובעוד אנחנו מתלבטים במה לבחור, לשולחן שטו בשיירה עשר צלוחיות ובהן סלטי הבית שכללו איקרה, גזר מתובל, בורגול, חצילים מטוגנים, פלפלים קלויים, עגבניות סלסה, סלט ירקות, סלט טאבולה ועוד. יחד איתם קיבלנו לחם חם וטרי, שהשתלב נהדר עם הססגוניות, הצבעוניות והטעם המיוחד של הסלטים.

אחרי שנרגענו קצת עם הסלטים, כי צריך בכל זאת להשאיר מקום להמשך, החלטנו להתקדם שלב. כאן כיבדו אותנו בנוכחותם קרפצ'יו דג דניס וסשימי דג דניס. הקרפצ'יו הגיע בצלחת עם צבעים עזים של תפוזים, קרם חציל, עלי בזיליקום, פלפל ירוק, צנון, בצל ירוק, וכמובן בין כולם נחו להם חתיכות נאות של דג דניס לבן. המנה הייתה מרעננת וקלילה, חמצמצה במידה הנכונה, כשהשילוב עם שאר מרכיבי המנה, היו תאווה לחך. מנת הסשימי נחה לה בתוך צלחת ארוכה כשסביבה רוטב סויה עם סילאן, קראנצ' עדשים, קרם חציל, פלפל צ'ילי ושברי אגוזים. הרוטב החמוץ מתוק, יחד עם שברי האגוזים וחתיכות הדג, התפצפצו להם בפה בהנאה. תענוג.

עוברים לשחייה מהירה


הגיע הזמן לשנס מותניים, להדק חגורות לעבור לשלב המתקדמים. כאן, יצא לנו לדגום את המיוחדות של בני הדייג: לברק אפוי ודניס בגריל. הלברק הוגש יחד עם עגבניות שרי, בצל סגול, פטרוזיליה, ושיני שום קונפי, כשמעל מעטרות נקודות של טחינה. הלברק היה פשוט נימוח בפה - עשוי בצורה מושלמת. אמנם לברק ידוע בבשרו העדין, אך אפייתו עם שאר המרכיבים, שיבחו אותו, כך שלא יכולתי להפסיק, והוא חוסל במהירות שיא. דג הדניס הגיע פתוח לרווחה לאחר "בילוי" בגריל יחד עם פלפל גרוס וגרגירי מלח אטלנטי. כל ביס מהדניס היה בשרני כראוי עם נוכחות של המלח האטלנטי, שהביא אותו לכדי מנה מאוזנת ומגובשת. מדובר ביצירת מופת של ממש.

שוחים הביתה


נהנו כל כך מטעם הדגים, ועוד יותר נדהמנו איך מסעדת דגים כשרה כזאת פתוחה כבר חצי שנה, ואנו מגיעים אליה רק עכשיו. כל הדרך נסיעה הביתה, חשבנו על הפתיחה המעניינת והמנות הדגים המעולות, שרק חידדו אצלנו את ההחלטה לקפוץ שוב לביקור, ולנסות מנות נוספות.