קפה מוניקה השוכן במרכז תל אביב, הוא בדיוק הקפה השכונתי שכל אחד מאחל לעצמו. האווירה החמימה והצוות החייכן משרים תחושת נינוחות מהנה. ולא פחות חשוב במקום מציעים מבצע מיוחד לגולשי אתר 2eat.
התחלנו עם איקרה. סנדרה אמנם טורקיה מבטן ומלידה מה שמקנה לה יתרון גיאוגרפי עליי באיקרות, אבל קשה להתחרות עם המומחיות שפיתחתי אני לאורך שנים של התענגות על איקרות למיניהן. הגרסה היוונית, הגוון הבולגרי, זה הישראלי מקומי וכמובן הטורקי. בסוף מסע עקוב מאיקרות אני יודעת שאם יש מומחים לאיקרה בעולם, אלו הטורקים, וזאת של מסעדת גפן היא מהאיקרות הטורקיות המשובחות...
ארוחת הצהריים העסקית לא חייבת להיות שגרתית ומשמימה וארוחת ערב שבת לא צריכה להיות מאמץ מרתוני מתיש. אפשר להכניס ריגוש באמצע היום כשאוכלים בכל יום מאכלים של עדה אחרת ואפשר ליהנות מהשבת, אם קונים את התבשילים מוכנים. כל מה שהאמא הפולנייה לא סיפרה לכם
בכל רגע נתון עומדים לפחות עשרים איש בתור ב''שניצל קומפני'' ומנחיתים בקצב את ההזמנות השונות, בצלחת, בבאגט, בפיתה, עם תוספות מבושלות או רק עם סלטים, לאכול במקום, או לקחת למשרד. ששה עובדים מתקתקים מנות בקצב, כך שבאורח פלא אף אחד לא מחכה יותר מכמה דקות לפני שהוא נפנה מהדלפק בחיוך מרוצה, עם המנה המבוקשת בידו. אוכל מהיר במלוא מובן המילה, רק לא במשמעות השלילית שנקשרת אליו בדרך כלל...
מסעדת קולוני הירושלמית, הטובה והמוכרת לכם היטב משעות הערב, מתהדרת בדיל צהריים חדש עם אותן המנות האהובות, רק בצהרי היום. הדיל כולל גם אוכל טוב וגם קוקטייל שמפניה על חשבון הבית, מה שהופך את הבילוי לחגיגה של ממש.
כמה שולחנות, מוסיקה גרוזינית ברקע ואווירה מכניסת אורחים שמשרה טימור, הבעלים-מבשל-מגיש. עד עכשיו קראו למקום ''טי אנד די'', על שם טימור ודני הבעלים. אבל בערב הגיענו בישר לנו טימור שבדיוק מחליפים את השם ל''דדה'' – אמא בגרוזינית. מסתבר שלא משנה מאיפה באת, אוכל של אמא זה תמיד הכי טוב. שפרה צח ביקרה בגרוזינית של גבעתיים
מסעדת פיצטו החביבה מציעה ארוחות עסקיות מהמשתלמות ביותר בהן נתקלנו לאחרונה. המסעדה האיטלקית עם הסלוגן ''פסטה בהטעמה אישית'' מציעה עסקיות במחיר שבו בד''כ אפשר לאכול במקרה הטוב מנה עיקרית.
שישי בבוקר הוא זמן מתוק, השבת בפתח וחוץ מסידורים אחרונים לקראת המנוחה במצוות האל, אין שום דבר שחייבים לעשות. לא מעט מסעדות עלו על זמן האיכות הנפשי הזה והן מציעות בילויים שיעזרו לכם למתוח את הרוגע כמה שיותר. ארבע המלצות
לירון החליטה להיות אמיצה ולטעום את זאב הים העברי, ואילו אני, שמרנית שכמותי, הזמנתי אסקלופ וקיבלתי גלילת חזה עוף ממולאת בפטריות ורוטב חרדל. כך גיליתי שגם מנות עם שמות סטנדרטיים עשויות להפתיע, במיוחד כשיושבים במקום לא סטנדרטי כמו הדרל'ה. זאב הים של לירון הגיע שזור ומצופה כמובטח בתפריט והיא פרמה אותו בעדינות וטעמה ממנו בסקרנות מהולה בהתרגשות, בכל זאת, זאב ים...
לאכול במסעדה, לחזור הביתה ולהכין שוב את המאכלים מהם נהניתם? זה בדיוק מה שרשת אל גאוצ'ו מציעה לכם סדנא בה לומדים להכין בשר (וגם אוכלים ממנו) במחירים הנעים בין 179-229 ש''ח. זה כדאי!
העונה הכי מתאימה לפיקניקים נמצאת כעת בשיאה. רגע לפני החמסינים הגדולים והשבתות במזגן, ממליצה כינרת הראל על ארבע מעדניות שיציידו אתכם בסל לפיקניק המושלם
בשנים האחרונות כמעט כולנו מגלגלים על הלשון (תרתי משמע) אורז, נודלס, סושי ופירות ים. בנוצ' הרמת שרונית מציעים עסקיות המבוססות על רזי המטבח האסייתי. העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00במחירים הנעים בין 39-69 ש''ח.
השקנו כוסיות והכרזנו על תחילת החגיגה, משאירות מאחורינו את ייסורי המצפון על בני הזוג שנשארו עם הילדים בבית. הבירה החומה והמתקתקה, היתה טעימה מאוד והחליקה בגרון. מבט אחד על קהל הלקוחות של הברוהאוס גרם גם לי להרגיש קוסמופוליטית: המסעדה מלאה בתיירים, דוברי אנגלית, יפנית וצרפתית שישבו בזוגות ובקבוצות וחגגו
הארוחה שאני הכי אוהבת לאכול בחוץ היא ארוחת הבוקר. בוקר של בית קפה מתחיל לאט עם התעוררות טבעית, טיול נעים לבית הקפה, ארוחה עשירה שלא אני מכינה וקריאה נינוחה של עיתון. בקפה ברטה מציעים מגוון הצעות מפתות לארוחה החשובה של היום.
מחפשים מתנה לחג? מה עם ספר בישול?!. מתנה שכל בשלן ובשלנית ישמחו לקבל ועוד יותר מהם, מי שנכשלים אפילו בטיגון חביתה (ועוד יותר מהם, בני ביתם המורעבים). ארבעה ספרי בישול שונים ומתכונים
הגעתי לארוחה ב''גונג'' עם חברה טובה ופתחנו את הערב בשתי מנות סושי, האחת עם רצועת פילה בקר וירקות, שכללו בין היתר גם בטטה. השנייה, מנת סושי קלאסית עם סלמון ואבוקדו. אמנם כבר אכלתי לא מעט מנות סושי אבל זו היתה הפעם הראשונה בה נתקלתי בבטטה בתוך סושי, וההיתקלות יש לומר, נעמה לי מאד. בטטה, לעניות דעתי, מביאה עימה רק דברים טובים ולכן גם בסושי היא אורחת רצויה
נטע גל, כתבנו, חזר לביקור ב''מטבח של רמה'' שבנטף ונמלא השראה ועונג. שעה קלה אחר כך הגיע למערכת טקסט פיוטי כמעט: שבעה הרהורים קצרים על אוכל משובח, חיים טובים, מחזוריות והרי ירושלים
בגם קפה החליטו להעניק לכם פסק זמן מהמרתון השגרתי של הבוקר ולאפשר לכם ליהנות מהחיים. בימים א'-ה', בין השעות 08:00-12:30, בכל הזמנת ארוחת בוקר מצוינת מהתפריט, תקבלו גם שייט בספינת האגם. אז קחו לכם את החבר/בן הזוג/הילד ותתפנקו ביום חופש או פשוט לפני העבודה.
איך מצליחים לשמור על משקל קבוע תוך כדי שגרה של ימי עבודה לחוצים? הדיאטנית ליאורה חוברה, ששומעת את השאלה הזאת על בסיס יומי, ביקרה בעסקית של מסעדת דיטה וחוזרת עם הסברים מפורטים.מסתבר שאפשר לאכול טוב, ליהנות וגם לשמור על משקל, תוך כדי שבוע עבודה לחוץ. עשה ואל תעשה בארוחת הצהריים העסקית.
פסטיבל נחלת בנימין שיתקיים בין ה-15.5 ל-24.5, עומד הפעם בסימן אביב ומציע עשרות מנות ב-25 שקל האחת, ממיטב מסעדות העיר, טעימות יין מיקבי בוטיק וקוקטיילים במחירים שווים לכל נפש, והכל במתחם המתוק של נחלת בנימין
בניגוד לשיטת ההכנה המקובלת של ניוקי, בבישול במים, ב''תמרה'' קודם כל מטגנים את הניוקי קלות בחמאה ואחר כך נותנים להם להתבשל בתוך רוטב של שמנת ועגבניות. לבסוף מגישים אותם עם עגבניות מיובשות ואגוזים קלויים. אז כן, אין ברירה אלא להודות שהניוקי הללו הם אכן, מהטובים שאכלנו
בשנים האחרונות המטבח הביתי זוכה לעדנה. אנשים בוחרים לצאת לאכול בחוץ.. אוכל ביתי. זהו בדיוק סוג האוכל שאמי שמריק מאמי'ס קייטרינג מציעה לאירוע שלכם: ביתי, טעים ומזין, במחיר של 150 ש''ח בלבד.
עונת האירועים בפתח וכדי להתמצא באינסוף האפשרויות צריך דוקטורט בקייטרינג. ארבע המלצות על מסעדות וחברות קייטרינג שיהפכו לכם את האירוע להצלחה ולזיכרון מתוק במיוחד
אין הרבה מקומות בארץ היכולים להתחרות ביופיו של הצוק של באבאי ובשקיעות הנפלאות של ימי שישי אחר הצהריים ולכן, שמחנו לגלות, אחרי מספר שנים של דעיכה, שבאבאי קמה לתחייה, שהדשא שוקם, שהמסעדה פועלת ושהמטבח מוציא מנות יפואיות לתפארת. מנות יפואיות? כן, יש דבר כזה ומיד אפרט
לראשונות הזמנו סביצ'ה סלמון ואבוקדו בליווי סלסת חלפיניו ומעט כוסברה ומרק סרטנים עשיר וסמיך. הסביצ'ה של שף הקולומביאני, ג'וני חיל, לא היה אגרסיבי בטעמיו כמו אחיו העממיים מדרום אמריקה, אלא מעודן, והמנה היתה טעימה מאוד. גם מרק הסרטנים העשיר היה טעים להפליא, בעל טעם חזק של סרטנים ושמנת. פתרון מושלם למי שאוהב בשר סרטנים אבל מתעצל לפצח