Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחת השבוע באסאדו לטינו מסעדה דרום אמריקאית

מאורוגוואי באהבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בשלב זה הוגשו לנו אמפנאדס פריכים ממולאים בפטריות ובצל ונקניקיות צ'וריסוס מעולות, עסיסיות ובשרניות שהתפצחו מתחת לשיני הסכין. אחרי חתיכה עבה של הצ'וריסוס מלווה במשיחה נדיבה של רוטב עשבי התיבול גם אתם תתקשו מאד, כמוני, להשאיר מקום למנה הבאה...''. אדווה גן סתיו התארחה במסעדת אסאדו לטינו שבכפר סבא, והרגישה (דרום) אמריקה

''בשלב זה הוגשו לנו אמפנאדס פריכים ממולאים בפטריות ובצל ונקניקיות צ'וריסוס מעולות, עסיסיות ובשרניות שהתפצחו מתחת לשיני הסכין. אחרי חתיכה עבה של הצ'וריסוס מלווה במשיחה נדיבה של רוטב עשבי התיבול גם אתם תתקשו מאד, כמוני, להשאיר מקום למנה הבאה...''. אדווה גן סתיו התארחה במסעדת אסאדו לטינו שבכפר סבא, והרגישה (דרום) אמריקה

בכל בוקר היה יוצא אלברטו מביתו שבאורוגוואי בשעת בוקר מוקדמת, עומד על מפתן דלת העץ הכבדה ומביט בים הכחול הנושק לקצה שביל האבנים החלקלקות המתעקל ליד ביתו. אחרי שנשם אל קרבו את רוח הים המלוחה, פסע בצעדים בטוחים במעלה השביל עד שהגיע לקצביה שלו, המקום בו הוא מטפל בבשר משחר ילדותו. הוא מלטף את נתחי הבשר, שוזף בעיניו את הצבע האדום העמוק, מכניס למטחנת הבשר נתחים עסיסיים של בשר, שומן ותבלינים שיהפכו במהרה לנקניקיות הצ'וריסוס הידועות שלו, ומכין את יתר הזמנות היום באיבחות סכין מהירות ובהנאה גדולה.

כאשר החליט אלברטו, אחרי חיים שלמים באורוגוואי, להגשים את חלומו, לסגור את הקצביה ולעלות לארץ ישראל, הוא לא השאיר מאחור את אהבתו הגדולה לבשר. לפני כחודש הוא פתח, יחד עם שלושת ילדיו, את מסעדת אסאדו לטינו בכפר סבא. המסעדה מגישה בשר משובח, המיובא מאורוגוואי ומארגנטינה (מלבד האסאדו שמגיע מפרות הגליל הדשנות), ומטופל כאן, מרגע הגעתו למסעדה ועד לעצם הצלייה על הגריל, בידיהם המיומנות של צוות גרילמנים ארגנטינאים שצברו כבר יותר מ- 20 שנה של ניסיון בצליית בשר. בנוסף לישיבה במסעדה, מציעים באסאדו לטינו גם שרותי קייטרינג דרום-אמריקאי.

מסעדת אסאדו לטינו מכירה את נפש סועדיה. כל קרניבור יודע, שמנה סטנדרטית של 250 או 300 גרם לא באמת משביעה את תאוותו של חובב בשר אמיתי. לכן, המסעדה פועלת לפי רעיון ''אכול כפי יכולתך'' המיתולוגי. אני מניחה שאלברטו והמשפחה צריכים להודות לס' שסעדה עימי, שנמנית אמנם עם אוהבי הבשר, אך איזנה בצריכתה המתונה משהו את תאוות הבשר שלי, שאינה יודעת שובע.

הארוחה התחילה ברגל ימין כשהוגשו לשולחן מבחר מטבלים טובים מלווים בפוקצ'ה בשרנית (איפה אם לא כאן...) וחמה. היו שם צ'ימיצ'ורי קלאסי, טפנד מצויין, רוטב אלף האיים ממנו ביצבצו חתיכות מלפפונים ושום כתוש, וגולת הכותרת - רוטב עשבי תיבול מעולה, שהיה כל כך טוב עד שהצליח להוציא את פביאן השף מהמטבח רק כדי לראות מי מטריד כל כך את המלצרית בשאלות על מרכיבי הרוטב (פטרוזיליה, כוסברה, עירית, שום ותבלינים, אם אתם מוכרחים לדעת. אילו תבלינים בדיוק? אני עדיין מבררת).

בשלב זה הוגשו לנו אמפנאדס פריכים ממולאים בפטריות ובצל ונקניקיות צ'וריסוס מעולות, עסיסיות ובשרניות שהתפצחו מתחת לשיני הסכין. אחרי חתיכה עבה של הצ'וריסוס מלווה במשיחה נדיבה של רוטב עשבי התיבול גם אתם תתקשו מאד, כמוני, להשאיר מקום למנה הבאה.

מגש הבשרים שהוגש לנו כלל נתחי אסאדו ללא עצם, אנטרקוט, עוף צלוי ושייטל (בדרך כלל כוללת המנה גם צלעות כבש). הבשר, למעט האסאדו שהיה מעט עשוי מדי לטעמי, היה עסיסי ורך. העוף, אותו טעמתי רק כדי ''לסמן וי'', היה טעים באופן מפתיע (כה זה אצל חובבי הפרות, העוף לא נחשב מי יודע מה) והיה פריך מבחוץ ורך מפנים. ביקשתי מהמלצרית סיבוב נוסף של אנטרקוט ובינתיים סרקתי את התוספות שהוגשו עם הבשר. סלט ירקות טרי, תפוחי אדמה נימוחים, אורז עם צימוקים וסלט עגבניות שרי מתובלות.

תה טוב ואספרסו קצר חתמו את הערב הנעים והטעים הזה יחד עם עוגת שוקולד רכה. מי צריך יותר מזה?

אסאדו לטינו
טשרניחובסקי 30 פינת ויצמן, כפר סבא
09-7484767, 050-3659229, 050-3659010, 050-3695409