Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחת השבוע בקפה נניס מסעדה ברמת ישי

תאכל מרק – תהיה חזק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אלי מגיעה צלחת ענקית מלאה במרק אדמדם וסמיך, בעל מרקם חלק ועדין וטעם חמצמץ-מתקתק, בו שוחים ירקות שורש חתוכים לקוביות גדולות, וארבעה קובה אליפטיים, רכי בצק, ממולאים בבשר וספוגים בטעמי המרק. מנה נהדרת, פשוטה, משביעה וטעימה מאוד...''. מיכל זמרני התענגה על מרק הקובה של קפה נניס ברמת ישי, ורצה לנסות את זה בבית

''אלי מגיעה צלחת ענקית מלאה במרק אדמדם וסמיך, בעל מרקם חלק ועדין וטעם חמצמץ-מתקתק, בו שוחים ירקות שורש חתוכים לקוביות גדולות, וארבעה קובה אליפטיים, רכי בצק, ממולאים בבשר וספוגים בטעמי המרק. מנה נהדרת, פשוטה, משביעה וטעימה מאוד...''. מיכל זמרני התענגה על מרק הקובה של קפה נניס ברמת ישי, ורצה לנסות את זה בבית

על מרק הקובה של קפה נניס אני מפנטזת מאז שיחה שניהלתי עם אילנית שבו-שגב, השפית של המסעדה. המתכון שהיא נתנה לי הצליח בו זמנית לגרות אותי לאללה, ולהפחיד אותי קצת. הוא נראה לי גדול עלי בכמה מידות, יותר משפע של עוגות, פשטידות ומנות מורכבות שניסיתי בהצלחה, ואני בנאדם שלא מפחד מהמטבח ולא מפחד להתנסות. כפשרה עם עצמי, החלטית שקודם כל אני אטעם מהמרק, ואחר כך אחליט אם שווה לי לשרוף בשבילו שעות במטבח. בעקבות ביקור בקפה נניס, המסקנה המיידית בנוגע למרק הקובה היא: הו, כן. ובגדול. ובענק.

שעת ערב נעימה של יום שני. מרפסת העץ הרחבה של קפה נניס ברמת ישי מלאה למחצה, ומיכלי בוחרת עבורנו שולחן בפינה, ממנו ניתן להשקיף על המסעדה כולה. לצידנו שתי אמהות עם תינוקות. מאחוריהן – שולחן של כמה חבר'ה צעירים. זוג בדייט נמצא בשולחן שממול, ועוד אחד בתוך המסעדה הממוזגת. קהל הלקוחות, יספר לנו אחר כך גל, בעל המקום, מגוון מאוד, כי המקום מכוון לכולם. האחוזים הגבוהים של הלקוחות הקבועים מוכיחים שכנראה, יש בזה משהו.

קפה נניס קיים, במיקומו הנוכחי, כבר כמעט חמש שנים. לפני כן הקימו הבעלים – גל שמארח אותנו, אחיו ניר ואשתו של ניר, אילנית (להלן – השפית), את קפה נניס הראשון, בגרנד קניון בחיפה. המקום הצליח יפה, אבל בבעלים אחז חשק לעבוד קרוב יותר לבית, שנמצא ברקפת (גל) ואלוני הגליל (ניר ואילנית). כשמצאו את הלוקיישן הנוכחי, היה אזור התעשייה של רמת ישי ריק לגמרי מבליינים וממסעדות, להוציא מסעדה אחת שכבר לא קיימת. הדבר לא הוציא להם את הרוח מהמפרשים. ''חשבנו שהמיקום פה הוא מיקום מרכזי בעמק, בין טבעון למגדל העמק, וחסר פה בית-קפה מסעדה בסגנון שרצינו'', מסביר גל. ''רצינו להביא לפה משהו חדש, קצת את תל אביב. עיצוב חדש, מאוד חם. זה היה סוג של הימור, אבל זו הייתה הצלחה מההתחלה. הקהל היה צמא לזה, ועובדה שאחרינו צצו עסקים נוספים''. ואכן, בעקבות קפה נניס החלו לצוץ סביב סביב עוד מקומות בילוי, פאבים, בתי קפה, קונדיטוריות ומסעדות. ''היום אפילו בטבעון, עיר הולדתי, יש חמישה בתי קפה'', אומר גל, ''אנחנו הקדמנו את כולם''.

אנחנו מבצעות הקדמה משלנו, עם מנות ראשונות שגל ממליץ עליהן מהתפריט, וקולע בדיוק לשאיפותינו הכמוסות. צילה חצילה היא מנה של חציל פרוס, אפוי בתנור, ממולא בגבינת עיזים עזת טעם ומוגש עם רוטב עגבניות מוקרם. מנה פשוטה וטעימה, עם מרכיבים בסיסיים שמשתלבים נהדר ביחד, וגרמה לי לרצות לנסות את זה בבית. המנה השנייה, מאפה ציידים, בלבלה אותנו לרגע – היא נראתה כמו מאפין גדול, מקושט ברוטב מתקתק ופרוסות של תפוחים ושזיפים, אבל בפנים הסתתר בשר כבד-טעם ופיקנטי. מנה מעניינת מאוד, המשלבת יפה את טעם הבשר עם רוטב הפירות הקליל. כמו לאכול ביחד את המנה העיקרית והקינוח.

גל מגיע לבדוק מה שלומנו ולספר לנו עוד קצת על המקום. מסתבר שקפה נניס, בהתאם לשמו, התחיל בכלל כבית קפה, ומקימיו חשבו על משהו הרבה יותר סולידי. לחץ הקהל הוא שגרם להם להרחיב את התפריט ולאמץ את הטייטל מסעדה. התפריט מגוון מאוד, במטרה לתת מענה לכל קהל יעד – מבוגרים, צעירים, משפחות עם ילדים וכו'. יש עשרות מנות, וכל אחד יכול לקחת מה שהוא אוהב. מנת הדגל היא, כאמור, מרק הקובה. ''כשפתחנו פה החלטנו לעשות פעמיים בשבוע מטבח אתני'', משחזר גל. ''אילנית, שבאה ממשפחה כורדית, החליטה לעשות את המרק של אמא שלה – מרק קובה-במיה. אחרי שבוע הבנו שאנשים רוצים את המרק הזה כל הזמן, וזה נכנס לתפריט באופן קבוע, כל השנה. אנחנו עושים סיר כל יומיים''.

אני מהנהנת בשמחה ומזמינה את המרק. מיכלי ננעלת על פסטה טוסקני – פטוצ'יני עם כבדי עוף ובצל על בסיס שמנת, יין לבן ומרק פרמזן. בדומה למאפה הציידים, גם הפסטה מציגה שילוב מעניין של חומרים וטעמים, שלכאורה לא מתחברים. כבדי העוף עשויים היטב, ומשתלבים נפלא עם המתקתקות של השמנת. מיכלי מרוצה – יש לה חולשה לכבד. גם אני מרוצה – אלי מגיעה צלחת ענקית מלאה במרק אדמדם וסמיך, בעל מרקם חלק ועדין וטעם חמצמץ-מתקתק, בו שוחים ירקות שורש (קישואים, גזרים, תפוחי אדמה, דלעת ובמיה) חתוכים לקוביות גדולות, וארבעה קובה אליפטיים, רכי בצק, ממולאים בבשר וספוגים בטעמי המרק. מנה נהדרת, פשוטה, משביעה וטעימה מאוד. בהחלט משהו שמפתה לנסות בבית. עושה רושם, אני מעדכנת את מיכלי, שזה הולך להיות שווה את המאמץ.

עוברים לשלב הקפה והקינוחים. הקפה של קפה נניס מיוצר בבית קלייה חיפאי ע''פ פורמולה פרטית של המקום, שהושגה לאחר ימים ארוכים של ניסוי וטעייה. העוגות מיובאות מתל אביב, מקונדיטוריה מפורסמת שעד היום זו הנקודה הצפונית ביותר שלה. אנחנו הולכות על קפה שחור למיכלי (''מעולה!'') ושתי עוגות: טרוף – שוקולד מריר עם קקאו, ברנדי ונטיפי שוקולד, שניתן לדמות למעין טראפל גדול, ובר אגוזים לבן – פס מוארך של מוס שוקולד עם שוקולד אגוזים על קלתית פריכה, עם 4 גבעות שוקולד של קרם שמנת. זה טעים כמו שזה נשמע. היה שווה לקפוץ לרמת ישי.

קפה נניס
אזור תעשייה רמת ישי.
04-9535818