איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו
"ונחזור מהמנה האחרונה לעיקרית – היין. השיראז של אדיר עשוי מ-100% ענבי שיראז, הוא יושן 12 חודשים בחביות עץ ומכיל 14% אלכוהול. כרגיל מפתיע יקב אדיר לטובה..." יובל בלנקובסקי עם יינות חדשים בארץ ובארגנטינה
יובל בלנקובסקי ממליץ על יקבי בוטיק שהם יקבי איכות. נסו את הרוזה 2009, את הגרנד וין 2007 ואת הסי 2008 של יקב קסטל, תנו כבוד ליקב לוריא שבמדרונות הר מירון, ואל תשכחו את יקב הבוטיק עגור ואת הקסם 2008 שלו
יובל בלנקובסקי סוקר יינות שיתאימו השנה לחג השבועות: יין אדום של יקב אדיר? ירדן רום 2006 של יקבי רמת הגולן? רקאנטי רוזה 2009 של כרם מנרה? כרגיל, לשאלה איזה יין מתאים לאילו גבינות נצא ללא תשובה חד משמעית
"קשה להתעלם מכמה יינות חדשים שיצאו לאחרונה לשוק..." יובל בלנקובסקי טועם יינות יוקרתיים חדשים שכדאי לרכוש עכשיו, לפני שיאמיר מחירם בחנויות היין. מככבים: יקבי ברקן, יקב אמפורה, יקבי רמת הגולן ויקב ברבדו
יובל בלנקובסקי: יינות לליווי ארוחת החג, לפי סדר המנות בארוחה. כי "אין סיבה (גם לא הלכתית) שלא לגוון ולהחליף יינות מסוגים שונים במהלך הסדר" כדי שיהיה לנו פסח שמח ומשכר. חז"לנו ידעו חירות מהי כשהחליטו על 4 כוסות
יובל בלנקובסקי מונה הפעם בטור היין חידושים והמצאות בתחום היינות הישראליים. יקב בנימינה, יקבי תשבי, יקב ברקן ויקבי רמת הגולן מצטרפים יחד לחגיגה אחת גדולה של פירות וטעמים שכדאי לטעום עכשיו וגם לשמור לאחר כך
יובל בלנקובסקי מבקר בלונה פארק של תערוכת היין Wine Expo הנערכת בימים אלו במרכז הירידים בתל אביב. בין הדוכנים של יקבי רמת הגולן, טעימות המים והיין של יקבי ברקן, ביתני הבוטיק הקטנים והמציגים המקצועיים הוא חש בבית
יובל בלנקובסקי מספר על יקב תשבי המשפחתי (אך לא קטן), על סדרת רקאנטי של יקב רקאנטי, טועם יינות חדשים וממליץ על מנות שראוי שיהיו לצדם. עוד הוא מבשר על מדריך יין חדש, כולל ומקיף, ספר התנ"ך של היין הישראלי
"שמפניה מתאימה למאכלים בעלי טעם עז ככבד אווז, קוויאר וצדפות, אך כל מתאבן בסילבסטר יסתדר אתה. להגשה חגיגית, הניחו בתחתית הכוס גרגרי רימון, הן למראה והן לטעם..." יובל בלנקובסקי בטור יין (ושמפניה) לסילבסטר
"את אהבתי הפעם הקדשתי לשמפניות. היין התוסס, שכאשר מגיע ממחוז שמפיין שבצרפת, נושא ארומת שמרים משכרת שאין לה תחליף..." יובל בלנקובסקי מעדכן מתערוכת סומלייה - יין מעולמות אחרים
יותר מ-700 בקבוקי יין מכ-30 מדינות צפויים להשתתף בתחרות היין TerraVino , אשר תתקיים זו השנה השלישית ברציפות, במלון ישרוטל באילת. אוהבי היין מוזמנים לבקר, להריח, לטעום, לבדוק ולנסות יינות מישראל ומכל העולם
"מקרב היינות האדומים התבלט במיוחד לטובה היין, שירז 2007. מדובר ביין ארוך, ארומתי והרמוני שיושן 12 חודשים. לא מדובר ביין אגרסיבי אלא ביין מאוזן היכול ללוות ארוחה בת מספר מנות..." יובל בלנקובסקי מדווח מיקב ברבדו
"סדרה נוספת שיצאה לא מזמן, היא סדרת יוגב של יקב בינימינה. לא מדובר ביינות גדולים, אבל ארומות הפרי הבולטות והמתיקות היחסית יתאימו היטב לארוחת מנגל פשוטה של חברים..." יובל בלנקובסקי מדווח על החידושים בתחום היין
חדשות טובות לגבי עולם היין הישראלי- לא משעמם פה ואף אחד אינו שוקט על שמריו, חוץ מהיין שבחביות. הישראלים בשנים האחרונות צורכים יותר יינות איכות. יובל בלנקובסקי מספר על חידושים והמצאות בקרב היינות הישראליים
החגים בתשרי הם הזדמנות נפלאה להעלות מעט את שיעור הכהל, הסוכר והעניין בנפח היינות שלנו. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את ההיסטוריה של תעשיית הפורט, המייצרת סוגים שונים של יינות בכל העולם
"לתחילת הארוחה הייתי ממליץ לנסות ללוות את המאכלים המסורתיים דווקא עם משקה אלכוהולי חריף כמו וויסקי שיפתח לכם את התיאבון..." יובל בלנקובסקי מציג בטור היין אלו משקאות אלכוהוליים מומלצים לקראת החג
''היקב הקטן והמקסים צ'יאלג, שוכן במקום לא אטרקטיבי במיוחד- אזור התעשייה של יהוד. אבל אל חשש, הענבים מגיעים מכרמים בגליל העליון, המצויים בגובה של 800 מטר ומעלה...'' יובל בלנקובסקי מציג חידושים מרעננים לקיץ
''חיים גן ליווה את טעימת היינות בהסברים מרתקים ולשמחתי פתח את דבריו באמירה מרגיעה מאוד: לא צריך להיות אנין טעם כדי לדעת ליהנות מהם...'' נדב אבידן מבקר בערב המוקדש כולו לקוסקוס ויין- וכן, הם משתלבים מעולה!
''הענבים הונחו על מגשים, הוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר...'' יובל בלנקובסקי מציג יינות מומלצים לקיץ החם
''התוצאה הסופית- היין המוגמר, הוא הדבר שהכי צריך לעניין אותנו בתור צרכני יין. פה נבדלים היינות אחד מן השני, לאו דווקא בסוג הענב או איזור הגידול...'' חיים גן נותן הסבר על היינות בפסטיבל ''יין לבן על הים'', המתקיים במרינה בהרצליה
בטור היין הנוכחי מציג יובל בלנקובסקי את סדרת הרזרב של יקב רקאנטי, סדרה הכוללת יינות אדומים מבציר 2006 ויינות לבנים משנת 2008, שחלקם אף נותנים תמורה מעולה למחיר. בכתבה שלפניכם, כל המידע החיוני על הסדרה החדשה
''הקברנה סוביניון- שיראז, מהסדרה של יקב כרמל, שהופק לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, קיבל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר...'' יובל בלנקובסקי ממשיך לעדכן על יינות חדשים ומומלצים
מי אמר שאתם צריכים להיתקע במקום אחד, עם בקבוק שמפניה שנס עליו ליחו? חיים גן, מבית איש הענבים ביפו, ממליץ לחגוג את הסילבסטר כמו שצריך, בכמה מקומות, ועם אלכוהול לכל סוג בילוי, כדי שלא ישעמם לכם בפה, ויהיה לכם מה-זה שמייח
''מה ההבדל בין רזילנג גרמני לאוסטרלי, והאם הקברנה סוביניון מסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן מ2004 טוב מבציר 2003...''. בחנות היין הירושלמית ווין הול נערכים מדי יום חמישי ערבי טעימות מיוחדים. ויש גם מבצעים מיוחדים בחמשושליים