מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חדשים

בשורות חדשות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו

נתחיל בבשורה אמיתית לימות הקיץ החמים. חברת שקד החלה לייבא יינות כשרים בסגנון שמפניה מצרפת ומספרד במחיר שווה לכל נפש, כך שאם חשקה נפשכם להעלות על שולחן החג יין תוסס במחיר עממי ובאיכות מספקת, נותנת כעת חברת היבוא שקד מבחר מכובד של יינות תוססים המתאימים גם לאוכלוסייה שומרת הכשרות. טעמתי שלושה יינות עסיסיים בסגנון שמפניה, הראשון שבהם, קרוז בלאן, הוא בלאן שמקורו בצרפת. זהו יין עם אחוז אלכוהול נמוך (11) שמחירו הוא עשרים וחמישה שקלים. חיך מרענן וטעם שאינו מתוק מדי – מבטיח קנייה מצוינת ותמורה נהדרת לכסף. גם מבעבע ספרדי נוסף בגרסתו החצי יבשה מחברת שקד שטעמתי, ה- Vina Pol Reserva Demi Secשמחירו שלושים ושלושה שקלים אכן היה חביב והוא מתאים במיוחד לקהל המחבב יינות מתוקים יחסית.

לשוק המקומי יש בהחלט יינות נהדרים להציע: אחת הסדרות הטובות ביותר היא סדרת רכסים של יקב סגל. על הכנת הסדרה מופקד היינן הראשי של היקב אבי פלדשטיין, שהוא טיפוס יצירתי בעל אופי מובחן המתבטא גם ביינותיו. מהסדרה יצאו לאחרונה שלושה יינות: הראשון - רכסים, מרלו כרם דובב, שנת 2006, שהוא הוותיק שבחבורה. אני ממליץ לטעום את היין מיד עם פתיחתו ולראות איך הוא מתפתח יפה בבקבוק. לאחר חצי שעה הוא כבר יהיה מוכן לשתייה, האלכוהול יתמזג בטעמי היין והוא יתחיל לשחרר ארומות של פירות אדומים ושחורים.

שני היינות הבאים הם משנת בציר 2007: הארגמן מכרם דובב וקברנה סוביניון מכרם דישון. הארגמן הוא זן מקומי ייחודי שפותח כהכלאה של זני ענבים בינלאומיים: קריניאן וסוסואו (זן ענבים לא מפורסם במיוחד שמקורו בפורטוגל). הזן נולד בחיפוש אחר זן ענבים שיהיה מיוחד בתכונות הצבע שלו, אבל אצל היינן של יקב סגל פלדשטיין הוא מוציא איכויות ייחודיות של טעם: היין מורכב, עשיר וסמיך, ומציג מגוון ארומות וטעמים המתפתחים ומשתנים עם שתייתו. גם הקרבנה סוביניון מציע יין אלגנטי ומעניין. תביעת היד של היינן מורגשת במכנה המשותף הקיים בין היינות. אחוז האלכוהול הנמוך בסביבות 13.5% של יינות הסדרה, הקטנת זמן היישון בחביות – כל אלו הם צעדים לעבר האני מאמין של פלדשטיין המחפש יינות בסגנון עולם ישן שיבטאו את הפרי ואת הטרואר ויצמצמו את השפעת טעמי החבית. הקו הזה של הסדרה הולך ומתברר משנה לשנה ופלדשטיין מבטיח בעתיד אף יישון חלקי של היינות בחביות עץ ישנות שייתנו עוד יותר מקום לטעמי הפרי של הענבים. זוהי סדרה נהדרת של יינן מקורי עם אג'נדה ברורה הנמכרת במחיר סביר של כ-115 שקלים. היינות בהחלט שווים את הכסף - רק תנו להם הרבה זמן במרתף או לפחות חצי שעה מהפתיחה.

ימי החג קרבים ובאים והצורך ביינות אדומים איכותיים אך גם פחות יקרים עולה. כדאי לכם לחשוב על סדרת מוסטלי של יקב טוליפ. הסדרה מבוססת על בלנד שבו זן אחד הוא דומיננטי (85%) והשני משמש כתבלין של 15%. כעת יצאו שני יינות מבציר 2008: שיראז, שלו נוספו ענבי קברנה סוביניון, וקברנה פראנק, שלו נוספו ענבי מרלו. היינות יושנו במשך חמישה עשר חודשים בחביות עץ. כל זן במשך שישה חודשים בנפרד, ואחר כך ביחד תשעה חודשים נוספים. שני היינות בעלי גוף מלא ו-15% אלכוהול. אלו יינות עצמתיים שיתאימו גם לתבשיל בשר וגם לארוחת על האש. הם נעשים בכפר תקווה תוך שילוב של קהילת המקום שבה מתגוררים בעלי מוגבלות וצרכים מיוחדים. נדמה לי שהאיכות הגבוהה של היינות ביחס למחיר ולצד הערכים שעומדים מאחוריהם הופכים אותם ליינות מתאימים במיוחד לחגים הקרבים.

אחרון וחביב הוא המלצתי על יין עלמה 2008. מדובר ביין שהוא בלנד של קרנה סוביניון ומרלו – 47% כל אחד, והיתר קברנה פרנק. זהו יין בעל גוף בינוני עם 13.9% אלכוהול, הוא בעל ארומות של פרי אדום ועשבי תיבול. כדאי גם כאן לטעום מעט עם הפתיחה ולהמתין כחצי שעה עד שהיין ינוח בכוסות ובבקבוק ויפגין את טעמיו - במחיר של כ-85 שקלים הוא אחד היינות המומלצים ביותר בסביבת המחיר שלו. לקראת החגים ישנה גם מהדורת מאגנום (בקבוק כפול של ליטר וחצי) מיוחדת. למאגנום יתרון כפול - כיין לשמירה לטווח ארוך בקבוקי המאגנום מוכיחים את עצמם שוב ושוב כבעלי גודל אידיאלי ליישון. בנוסף, כל מי שיניח על שולחן החג שלו בקבוק בגודל הזה יגלה את האפקט המרשים והחגיגי שלו, אני ממליץ עליו בחום.