מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ים של יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''התוצאה הסופית- היין המוגמר, הוא הדבר שהכי צריך לעניין אותנו בתור צרכני יין. פה נבדלים היינות אחד מן השני, לאו דווקא בסוג הענב או איזור הגידול...'' חיים גן נותן הסבר על היינות בפסטיבל ''יין לבן על הים'', המתקיים במרינה בהרצליה

חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את היינות המשתתפים בפסטיבל ''יין לבן על הים'' המתקיים ב -1-2 ביולי.

יינות מבעבעים, קאבה ושמפנייה
בקטגוריה זו נמצאים כל היינות אשר אחד המאפיינים העיקריים שלהם הוא נוכחות פחמן דו חמצני, ז''א בטעימת היין נרגיש תחושת גיזוז בלשון ובחיך. מגוון רחב של שיטות וטכניקות גורמות לתוצאה הסופית של יין מבעבע. בצרפת בעבר היה נחשב ''יין המלכים'', ברוסיה נשתו יינות שמפניה, ע''י ששולת הצארים והיום משמשים לחגיגות אירועים רשמיים לדוגמא נצחון במרוץ ''פורמולה 1'' או ''טור דה פראנס''.
היינות המבעבעים ניתנים לשתייה בכל מהלך כל הארוחה, אך רובם המכריע יתאים בעיקר כאפריטיף, ז''א כמקדים לארוחה או בליווי מנות ראשונות. טמפ' השתייה של יינות אלו תהיה בין 5-7 מעלות.

יינות ארומאטיים ויינות מתוקים
לאוהבי המתקתק והמתוק בחיים. יינות אלו מכילים סוכר שלא הפך לאלכוהול ומקורו בענב עצמו (ללא תוספת של סוכר לבן). יינות אלו נעימים לשתייה גם ללא אוכל לצידם, בין אם על שפת הים או בהזמנת יין על הבר כאשר ממתינים לשולחן במסעדה. נוכחות הסוכר גורמת לריחות ולטעמים הטרופיים להתפרץ ובד''כ כלל יהיו יינות אלו עשירים בארומות אלו, מליצ'י ואננס ועד אפרסק לבן וגויאבה בשלה.טמפ' השתייה של יינות אלו תהיה בין 5-7 מעלות.

יינות רוזה<
בין אם נקרא סמוק, רוזה, ''בלאש'' באנגלית או ''ואן גרי'' בצרפתית הכוונה היא אחת, יין לבן העשוי מענבים בעלי קליפה אדומה (אשר ניתן לעשות מהם גם יין אדום) שבמהלך תהליך יצורו, הושרו הקליפות עם התירוש השקוף במשך זמן קצר ומכאן צבעו הבוהק. רוזה נשתה גם הוא כמו יין לבן, בטמפ' נמוכה של 5-7 מעלות. רוזה טוב צריך להישתות בעודו צעיר ז''א ששנת הבציר קרובה לשנת השתייה ולא לתת לא להתיישן במקרר היין. יינות רוזה מתאימים לשתייה גם כאפריטיף בזכות ארומות פירות היער שלהם וגם להיות מוגשים לצד בשרים קלים או בשרים קרים כגון רוסטביף.

יינות לבנים להתחלה
יינות לבנים יבשים מתחלקים לשתי קטגוריות, בראשונה נמצאים, יינות לבנים אשר טעמם טרי ורענן. יינות אלו כמעט ולא עוברים השתבחות בחבית וגם הם כמו יינות הרוזה צריכים להישתות בעודם צעירים. יינות אלו יתנו דגש לטעמי הפרי הטרי, לחמיצות המרעננת וירוו את החיך. בהתאמה לארוחה יינות אלו ישתו לצד מנות פתיחה/ מנות ראשונות; נאות, כבושות או מבושלות זמן קצר כגון סלטים, דגים כבושים ו/או על הגריל. טמפ' השתייה של יינות אלו תהיה גם היא בין 5-7 מעלות.

יינות לבנים להמשך
בקטגורי זו נמצאים יינות לבנים אשר טעמם יותר מורכב וארוך, יינות אלו יהוו תחליף ליין אדום מלווה למנה עיקרית כזו או אחרת. ברוב המקרים יעברו יינות אלו זמן השתבחות בחבית עץ אלון שנע בין שלושה חודשים לשנה. טעמי החבית יהיו ניכרים בטעם היין, ז''א שהחמיצות והרעננות יתחלפו עם טעמי וניל, חמאה, קרמל, קוקוס וקלייה. יינות אלו יתאימו כמלווה למנה עיקרית עשירה בין אם דג ברוטב שמנת או עוף ''קונפי'' (מבושל בשומן).
טמפ' השתייה של יינות אלו תהיה חמה יותר כדי שנרגיש את רוחב הטעמים והיא בין 8-12 מעלות.