מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לחג השבועות

לקראת שבועות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי סוקר יינות שיתאימו השנה לחג השבועות: יין אדום של יקב אדיר? ירדן רום 2006 של יקבי רמת הגולן? רקאנטי רוזה 2009 של כרם מנרה? כרגיל, לשאלה איזה יין מתאים לאילו גבינות נצא ללא תשובה חד משמעית

עם חג הגבינות של ישראל מגיע גם היין. ומהשאלה אילו יינות מתאימים לאילו גבינות תצאו, כרגיל, ללא תשובה חד משמעית. השילוב בין גבינות ליין אדום הוא נהדר אבל מדובר בעיקר בגבינות בעלות חריפות בינונית בלבד (גבינות עובש לא מאוד חזקות ומיושנות). בגבינות לא חריפות או בעלות חריפות בינונית היין האדום ישלים את טעם הגבינות והגבינות יעשירו את טעמו. לגבינות בעלות חריפות גבוהה (הן גבינות בעלות עובש לבן כמו סנט מור והן גבינות בעלות עובש כחול כרוקפור, החריפות תלויה בעיקר במידת היישון של חריץ הגבינה שבידיכם) שום יין אדום לא יועיל ועל כן כדאי לבחור יין לבן או רוזה שינעים וירענן את החיך בין נגיסה לנגיסה. על הכול מנצח מזג האוויר, ומכיוון שבשבועות בדרך כלל די חם, נעים הרבה יותר לשתות יין לבן או רוזה צונן מאשר יין אדום.

נתחיל בשני יינות אדומים מומלצים. הראשון שייך ליקב אדיר, יקב שהוא גם מחלבה משובחת המתרכזת בעשיית מוצרי חלב מחלב עיזים. בין המוצרים של יקב אדיר תמצאו גם ליין שלם של גלידות איכות נפלאות מחלב עזים לצד גבינות רכות וגבינות חצי בשלות. לאחרונה הוסיפה המחלבה גם יקב העומד בפני עצמו, תחת המותג יקב אדיר. היין יושן כ-12 חודשים בחביות עץ, ומקורם של הענבים הוא בכרם בן-זימרה שבגליל העליון. מדובר ביין בעל גוף בינוני והוא יתאים וישתלב נפלא עם הגבינות המשובחות של המחלבה, שאפילו האריזה של מוצריה היא מהודרת ויפה באופן יוצא דופן. למי שמחפש בקבוק יין כמתנה מרשימה, הבקבוקים של יקב אדיר, יחד עם האריזה המקורית, יקנו לכם מתנה איכותית מאד. היקב פתח גם מרכז מבקרים המשלב טעימות באזור התעשייה דלתון וכדאי לבקר אותם במקום.

יין אדום נוסף שהושק לאחרונה בפסטיבל ירדן וינטא'ג הוא יין הדגל החדש של יקבי רמת הגולן "ירדן רום 2006". מדובר בבלנד של מרלו קרבנה וסירה שנבצרו משלוש עשרה חלקות מובחרות של יקבי רמת הגולן. היין הוא פרי שיתוף הפעולה של יינן היקב ויקטור שוננפלד עם הייננית הבין לאומית זלמה לונג. במשך שנים מספר ניסו הייננים לאתר את החלקות הטובות ביותר של היקב, והתוצאה הוא היין החדש שהוא ללא ספק הטוב ביותר שטעמתי מיקב רמת הגולן. אחת המטרות שהייננים שמו לעצמם היא שהיין יהיה נגיש גם כעת ושלאו דווקא יהיה מיועד ליישון כמו יין העילית האחר של היקב, הקצרין. לשמחתי הם אכן עמדו במשימה. ייתכן שהיין עוד ישביח אבל גם כעת הוא מעניק חוויית שתייה יוצאת דופן. מחירו של היין הוא 350 ₪, וגם יקבים רבים אחרים החלו להוציא יינות במחירים דומים כמו המתתיה של יקב דלתון וסדרת יוניקה של יקב אמפורה. אף על פי שקשה להתלהב מיין בתג מחיר שכזה, אם יש יין ישראלי שראוי למחיר כה גבוה הוא ככל הנראה הירדן רום 2006, המומלץ למי שממונו בידו.

כאמור לאור מזג האוויר החמים שבתקופת השבועות מצמידים היקבים הישראליים לחג את הוצאות היינות הלבנים והרוזה החדשות שלהם. יקב רקאנטי הוציא את ה"רקאנטי רוזה 2009, כרם מנרה" שהוא באופן מסורתי אחד מיינות הרוזה הטובים בארץ. אם עוד לא שתיתם רוזה איכותי, כדאי להתחיל ברוזה של רקאנטי. כיאה לרוזה איכותי, מדובר ביין שענביו נבצרו ביקב מנרה בגובה 800 מטרים ואחר כך עברו תהליך תסיסה מורכב שכלל תסיסה בנפרד של זן המרלו וזן הברברה שאחר כך אוחדו. עם היינות שולבו לרגל החג גם גבינות ממחלבת יעקבס, הסנט מור והקמבבר שאכן תענוג לשלב אותן עם הרוזה המענג של רקאנטי.

אחרון, אחרון וחביב הוא יין הפלוראל של יקב וילה וילהלמה השוכן במושבה הטמפלרית בני עטרות. ראשית אני ממליץ לכולם לקפוץ ליקב הנמצא כ-15 דקות מתל אביב באזור נמל התעופה בן גוריון ולהתרשם הן מהמבנה הטמפלרי המקסים של היקב והן מן היינות. שבה את לבי במיוחד הפלוראל, שהוא יין לבן חצי יבש ומאוד ארומטי ופרחוני. זהו יין שבקלות יזכה בתואר חביב הקהל הישראלי. נסו אותו הוא יתאים בהחלט גם לפורומים שאינם חובבי יין מובהקים. לכולכם חג שמח מלא ביין וגבינות.