יובל בלנקובסקי מציע הפעם לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום היין לבקר באירועי "טעימות יין" המתרחשים ברחבי הארץ - זו הזדמנות נהדרת לטעום מגוון לא קטן של יינות מהארץ ומחו"ל ולהעשיר את רשימת היינות האולטימטיבית שלכם לשנה זו
"לצד הבירות והצ'ייסרים הוספנו את הבסט-קוויזין, שלוש קציצות דג שוחות ברוטב אדום פיקנטי עם ירקות מבושלים ולחם חם מהתנור בצד..." דן תורן מגלה את תרל"ח בפתח תקווה, בר עם שפע של אלכוהול, אוכל מעולה והכל על טהרת הכשר
ארצנו הקטנטונת עשירה מאוד ביקבים והטור הזה מוקדש לשני יקבים מצפון ומדרום: יקבי רמת הגולן ויקב רמת נגב. יובל בלנקובסקי עם המלצה ליינות איכותיים מכל יקב, מה אפשר לשלב עם ארוחת החג הקרבה וקצת על יינות משנות בציר שונות. מוזמנים להרים כוס של יין ישראלי
"נשנשנו צ'יפס בטטה, שהיה פשוט מעולה, הוגש חם חם ונטרף במהירות שיא, וטעמנו גם רצועות חזה עוף איכותי פרוסות דק בציפוי פירורי לחם - טעים ומומלץ מאוד..." דן תורן בערב שכולו אלכוהול, ריקודים ואוכל טוב במידלטון שבאם המושבות, פתח תקווה
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי ממליץ על כמה יינות מבעבעים שיכולים להפוך את הערב שלכם למוצלח עוד יותר. איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2015 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
"מנת הברז'ואלה, נתח סינטה מובחר שעבר כבישה במלח גס ותבלינים ארומטיים, ומעל נגיעות פרמזן, שמן זית ועלי רוקט טריים המחיש עד כמה מתמקצע השף בטיפול בבשר..." קרין אביב מגלה את הסליק בחיפה: לא תמצאו בו מצבורי כלי נשק מתקופת המנדט אלא אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת.
יוצאים לבלות עם החבר'ה בבר אך מסתפקים בנשנוש הבייגלה כי אין אוכל כשר במקום. חובשי הכיפות או שומרי הכשרות יכולים להנות ממוזיקה טובה, אוכל משובח לצד שפע של אלכוהול במיטב הברים הכשרים הפרוסים ברחבי הארץ.
יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמזמן לנו שפע של ארוחות בסוכה ומחוצה לה וכמובן לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. לכן, המלצות ליינות אדומים המשתלבים עם הבשר, ממיטב תוצרת יקבי הארץ.
ראש השנה הוא חג שמלכד את כל בני המשפחה סביב ארוחת חג מיוחדת בעלת מנות רבות המוגשות לשולחן. משפחות רבות נוהגות להגיש מסימני החג – ואין סיבה שלא לנסות להתאים יין חגיגי גם לסימנים המיוחדים של ראש השנה.
יובל בלנקובסקי מזמין אתכם להכיר מספר יינות המיובאים לארץ מאוסטרליה ומצרפת, המציעים הזדמנות לטעום זנים בשילובים שונים, להתמכר לניחוחות ולריחות ולאתגר את החיך במשהו שונה ולא מוכר
"הדניס המעושן הפתיע באיכותו. מצד אחד דג מעושן אך מצד שני צלוי על פחמים. שילוב אדיר של טעמים ושיטות הכנה שיחדיו השתלבו למנה מפתיעה, טעימה, איכותית מאוד ומרעננת..." דן תורן בערב עשיר בבירות ובאוכל משובח ומדוייק בפיראט בר בראשון לציון
"הסיגרים הארוכים והמתובלים לא היו חריפים מדי, הפסטלים המשולשים הפתיעו במילוי תפוחי אדמה צהבהב ומוצלח, טבעות הבצל היו מהטובות שאכלתי וכדורי הקובה התעלו על כל היתר, בעיקר עם הטחינה שעמדה במרכז הפלטה..." גיל ח' עמית בערב מוצלח באווירת המונדיאל ברסטו בר, בר חדש וכשר במודיעין
שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות חדשים המתאימים לארוחות החג וגם סיורים ואירועים למשפחה לקראת החג בנושא יינות. חג יין שמח!
פסח הוא גם חג היין, ארבע כוסות בליל הסדר ועוד כמה בשאר ימות החג. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות מיוחדים שכדאי מאוד לשתות בפסח 2014. לא תשתו?
אווירת פורים כבר מורגשת בכל פינה וזה הזמן לבדוק אילו יינות חדשים ומקומיים מתאימים לחגיגות שבפתח. יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – סדרת "כרמל וינייארדס" של יקב כרמל והחדשים של יקב דלתון: רוזה, זינפנדל ומרלו. מצטרפים אליו לכוס יין?
טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות המתאימים למזג האוויר השורר בחוץ, לא חורף עם גשמים אך גם לא קיץ עם רוח חמה. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו מאוד לכל מזג אוויר שתתקלו בו
"אז למי מתאים ברולו? לאוהבי הבירה, מעריצי היין וחובבי הוויסקי. הבר מציע תפריט אלכוהול מרשים שכולל פריטים יחסית נדירים..." דן תורן מעביר ערב עם הרבה מאוד אלכוהול משובח בברולו שבפתח תקווה
"גולת הכותרת המיוחדת של המקום, לדעת כותבת שורות אלו, הגיעה בכוס הרביעית, בירת טריפל, בירה בסגנון בלגי, בעלת אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית, עם ניחוח פירותי ומתיקות עדינה..." קרין אביב מעבירה ערב גדוש בבירות משובחות במבשלת הגליל, קיבוץ מורן
המעבר לשנה אזרחית חדשה מלווה בפתיחת בקבוקי שמפניה רבים בכל רחבי העולם וגם כאן בארץ. איזה בקבוק כדאי לפתוח בדקה לחצות? ואלו מבעבעים קיימים בארץ? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2014
יובל בלנקובסקי צלח את ארוחות ראש השנה, ועכשיו הוא מתארגן על יינות שיתאימו למגוון הארוחות שחג סוכות מזמן לנו. לא תשתו איתו יין?
"קזה שפצלה – מאפה פטריות יער, שפצלה וגבינות, מנה שהגיעה בתוך מחבת קטנה והייתה פשוט נפלאה, גבינתית ועסיסית מאוד", עופר פרוסנר מעביר ערב עם היפה שלו בביירן, שברחוב פרישמן, תל אביב
ראש השנה מזמן לנו מספר לא קטן של ארוחות חג שלהם יש להתאים יינות איכותיים. כמידי שנה, לקראת חודש תשרי, היקבים המקומיים מתחדשים ביינות חדשים ולעיתים אף משיקים סדרות חדשות של יינות. הנה כמה יינות חדשים שכדאי לאמץ לשולחן החג.
כבכול שנה, חל ט"ו באב בחודש יולי, כשהחום בשיאו אין כמו ללגום יין חדש, קר ומתקתק בארוחת הערב הרומנטית. יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים המתאימים לחג האהבה.
"יובל בלנקובסקי על תחרויות יין: האמנם הדרך הטובה ביותר לעמוד על כישוריו של אדם היא להכניס אותו במחיצת אנשים רבים אחרים המתחרים בו? כולנו מכירים אנשים ביישנים שמבט שני והיכרות מעמיקה מגלים את עומקם ויופיים"
יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות לבנים ורוזה המתאימים למאכלי גבינות ודגים לקראת חג השבועות 2013 – חידושים מיקב הרי גליל, יקב טוליפ, יקבי כרמל ויקבי בנימינה. שתו צונן ותיהנו. חג שמח!