אספנו עבורכם יינות מומלצים לערב הכי רומנטי בשנה
יובל בלנקובסקי עם עדכונים וחדשות על עולם היין והאלכוהול: השקה של יין ביתוני 2016 המתבסס על זן מקומי עתיק, המעניק המון כבוד לתעשיית היין הישראלית, המשך ההתפתחות המעניינת של יין מראווי, וגם ההגעה לארץ של שיבאס ריגאל אולטיס. מוזמנים לשתות!
פסטיבל היין במטה יהודה יתקיים זו הפעם ה-19, ואירוע הפתיחה לפסטיבל יתרחש ב-2.11 במלון יד השמונה ובו תוענק הצצה מרהיבה אל יינות היקבים השוכנים באזור. יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות שאסור לפספס - אז תרימו כוסית לחיים!
ארוחת ראש השנה היא הזדמנות נהדרת לפתות בקבוק של יין, או אולי אפילו מספר בקבוקים, ולמזוג לכל היושבים סביב השולחן. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות ישראליים, חדשים וותיקים, שישתלבו נהדר עם תפריט החג. חג שמח!
בכל בר תמצאו שלל סוגי בירות, קוקטיילים מרעננים, וגם לא מעט יינות בוטיק מהארץ ומחוצה לה, אך היתרון הגדול ביותר הוא האוכל שהם מגישים לצד האלכוהול - אוכל שובר שגרה, מלא בהפתעות, יצירתי ומתחכם, כזה שהייתם מצפים לו דווקא במסעדות. מחפשים בר-מסעדה? ריכזנו עבורכם כמה המלצות לבילוי הקרוב עם החבר'ה
"הביקיני עצמו מורכב מגבינת גרוייאר נהדרת וחזה אווז מעושן בתוך פרוסות לחם קסטן המשוכות בחמאת כמהין. מתקבל אפוא טוסט נימוח, מעט מתקתק, עם נוכחות חזקה של כמהין. מנה נהדרת ומיוחדת שהשתלבה מצוין עם היינות שטעמנו..." טל יונאי שרייר יצאה לגלות מה מסתתר בבר היין, טייסטינג רום, השוכן בתוך מבנה טמפלרי עתיק במתחם שרונה תל אביב. בואו לגלות חוויית אוכל אלטרנטיבית במרתף היין היוקרתי
הטרנד העולמי של ברים המעוצבים ברמה גבוהה המגישים גם תפריט אוכל משובח לצד אלכוהול סוחף, לא פסח על מדינתנו הקטנה. בישראל תמצאו לא מעט ברים יפים ומושקעים המעניקים חוויית בילוי שהיא הרבה יותר מעוד כוס יין או בירה צוננת. קבלו את הרשימה החמה של ברים מומלצים בישראל. ועכשיו, לשלוח את הכתבה לכל לחבר'ה!
שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות לבנים (וגם אדומים) שישתלבו נהדר עם ארוחות החג הרבות שלפנינו. חג שמח!
יובל בלנקובסקי כבר עבר את ליל הסדר בהצלחה, ועכשיו הוא יוצא כמו רוב אזרחי ישראל לטייל בחיק הטבע, וכמובן לא שוכח להבעיר את המנגל. לא תשתו איתו יין?
"הענק הירוק הוא גאוות הבר ובצדק. קוקטייל טריקולור יפיפה וגרוס על בסיס אבסינת, ליקר מלון, ספרייט ונענע...". ליאור פנחסי מגיע לפאב השכונתי, זאייצ'יק שברחוב נחלת בנימין בתל אביב, ונהנה מערב גדוש באלכוהול, טוסטים מושלמים, אווירה טובה ומוזיקה משובחת
עונת הסתיו בעיצומה, ויובל בלנקובסקי ממליץ על היינות המתאימים ביותר למזג האוויר ההפכפך. בנוסף, מוזמנים להגיע בסופי השבוע של חודש נובמבר לאזור מטה יהודה שם מיטב יקבי האזור יפתחו את שעריהם לקהל הרחב. בילוי מהנה!
בית מרטל, הוותיק מבין בתי הקוניאק הבכירים, והשני בגודלו בעולם, חוגג 300 שנה להיווסדו בשלל אירועים וחגיגות ברחבי העולם. יובל בלנקובסקי ממליץ להכיר את הסדרות המיוחדות המגיעות לישראל של קוניאק מרטל. תשתו ותהנו
"פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה..." ליאור פנחסי יוצא מהעיר "ללא החניה" ומגיע לברולו, בר-מסעדה בפתח תקווה המציע אלכוהול משובח ובשפע, אוכל ממכר וסוחף ואווירה קלילה
הרי אין חג יהודי בלי יין, ובפסח רואים יותר מכל חג אחר את החיבור ליין. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות איכות שכדאי מאוד לשתות בפסח 2015. לא תשתו?
יובל בלנקובסקי מציע הפעם לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום היין לבקר באירועי "טעימות יין" המתרחשים ברחבי הארץ - זו הזדמנות נהדרת לטעום מגוון לא קטן של יינות מהארץ ומחו"ל ולהעשיר את רשימת היינות האולטימטיבית שלכם לשנה זו
"לצד הבירות והצ'ייסרים הוספנו את הבסט-קוויזין, שלוש קציצות דג שוחות ברוטב אדום פיקנטי עם ירקות מבושלים ולחם חם מהתנור בצד..." דן תורן מגלה את תרל"ח בפתח תקווה, בר עם שפע של אלכוהול, אוכל מעולה והכל על טהרת הכשר
ארצנו הקטנטונת עשירה מאוד ביקבים והטור הזה מוקדש לשני יקבים מצפון ומדרום: יקבי רמת הגולן ויקב רמת נגב. יובל בלנקובסקי עם המלצה ליינות איכותיים מכל יקב, מה אפשר לשלב עם ארוחת החג הקרבה וקצת על יינות משנות בציר שונות. מוזמנים להרים כוס של יין ישראלי
"נשנשנו צ'יפס בטטה, שהיה פשוט מעולה, הוגש חם חם ונטרף במהירות שיא, וטעמנו גם רצועות חזה עוף איכותי פרוסות דק בציפוי פירורי לחם - טעים ומומלץ מאוד..." דן תורן בערב שכולו אלכוהול, ריקודים ואוכל טוב במידלטון שבאם המושבות, פתח תקווה
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי ממליץ על כמה יינות מבעבעים שיכולים להפוך את הערב שלכם למוצלח עוד יותר. איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2015 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
"מנת הברז'ואלה, נתח סינטה מובחר שעבר כבישה במלח גס ותבלינים ארומטיים, ומעל נגיעות פרמזן, שמן זית ועלי רוקט טריים המחיש עד כמה מתמקצע השף בטיפול בבשר..." קרין אביב מגלה את הסליק בחיפה: לא תמצאו בו מצבורי כלי נשק מתקופת המנדט אלא אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת.
יוצאים לבלות עם החבר'ה בבר אך מסתפקים בנשנוש הבייגלה כי אין אוכל כשר במקום. חובשי הכיפות או שומרי הכשרות יכולים להנות ממוזיקה טובה, אוכל משובח לצד שפע של אלכוהול במיטב הברים הכשרים הפרוסים ברחבי הארץ.
יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמזמן לנו שפע של ארוחות בסוכה ומחוצה לה וכמובן לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. לכן, המלצות ליינות אדומים המשתלבים עם הבשר, ממיטב תוצרת יקבי הארץ.
ראש השנה הוא חג שמלכד את כל בני המשפחה סביב ארוחת חג מיוחדת בעלת מנות רבות המוגשות לשולחן. משפחות רבות נוהגות להגיש מסימני החג – ואין סיבה שלא לנסות להתאים יין חגיגי גם לסימנים המיוחדים של ראש השנה.
יובל בלנקובסקי מזמין אתכם להכיר מספר יינות המיובאים לארץ מאוסטרליה ומצרפת, המציעים הזדמנות לטעום זנים בשילובים שונים, להתמכר לניחוחות ולריחות ולאתגר את החיך במשהו שונה ולא מוכר
"הדניס המעושן הפתיע באיכותו. מצד אחד דג מעושן אך מצד שני צלוי על פחמים. שילוב אדיר של טעמים ושיטות הכנה שיחדיו השתלבו למנה מפתיעה, טעימה, איכותית מאוד ומרעננת..." דן תורן בערב עשיר בבירות ובאוכל משובח ומדוייק בפיראט בר בראשון לציון