יובל בלנקובסקי כבר עבר את ליל הסדר בהצלחה, ועכשיו הוא יוצא כמו רוב אזרחי ישראל לטייל בחיק הטבע, וכמובן לא שוכח להבעיר את המנגל. לא תשתו איתו יין?
הטור הזה מקודש למי מאיתנו המבלים את ימי חג הפסח בטיולי משפחות בחיק הטבע הכוללים שלל ארוחות "על האש" כאשר את התמונה משלים יין אדום המשתלב נהדר עם נתחי הבשר הצלויים. כל ההמלצות כאן הם על יינות שהם "סוסי עבודה" – יינות טובים המתאימים למפגשים משפחתיים כלומר כאלו המתאימים לחיך של כולם.
יקב דלתון פותח את שעריו בימים שני ושלישי של חול המועד ומזמין את כל חובבי היין להגיע ליקב לטעימת יינות בעלות של 20 ₪ לאדם, וכן להנות מהפעלות והפתעות לילדים, דוגמת בועות סבון ופינות יצירה ללא עלות. בנוסף, מידי יום יתקיימו ביקב סיורים מודרכים (משך הסיור כשעה) והם יתקיימו בשני סבבים, הראשון ב-12:00 והשני ב-14:00. בימי שישי הסיורים יתקיימו בשעות 10:30 ו-13:00, בתיאום מראש בלבד. ואם הגעתם כבר ליקב כדאי שתכירו את הפטי סירה 2014 מסדרת D של היקב. מדובר ביין אדום עמוק ופרותי המציג צבע וטעמים מרוכזים שישתלבו נהדר עם מנות הבשר. על מנת לקבל את האיכות המרבית מחלקה זו הקפידו ביקב לשמור על רמת יבול נמוכה ביחס לזן וביצעו דילולים חוזרים ונשנים בכרם לאורך השנה. היין התיישן בחביות אמריקאיות למשך שנה.
יין אדום נוסף, שנותן תמורה טובה לכסף ומתאים לימי החג הוא האלון 2012 של יקב הרי גליל, וכיאה לשמו של היקב, הכרמים הם מאזור הרי הגליל העליון. זהו בלנד המורכב מ-45% קברנה סוביניון, 26% סירה, 16% מרלו, 9% קברנה פרנק ו-4% פטי ורדו. זהו יין איכות ישראלי-קלאסי, המציע שילוב טוב של ארומות וטעמי פרי שחור המלווים בארומות שמקורן ביישון שלו כשנה בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי.
שני היינות הבאים שיסוקרו הינם יינות סירה מלאים. לעניות דעתי, הסירה הישראלי הוא היין המתאים ביותר לארוחות על האש – יש לו ריכוז טעמים ומתיקות אופיינית (מדומה - מדובר ביין יבש) שהופכת אותו לבן לוויה משולם למנגל משפחתי. מיקב תשבי מומלץ לרכוש את האסטייט סירה 2012. היין יושן 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי והענבים נבצרו מהכרמים בזיכרון יעקב. ביקב מתארים את היין כעשיר וקטיפתי, בעל איזון בין ארומות וטעמים של פטל, דובדבנים, שזיפים בשלים, טופי מתוק וניחוח של פולי קפה ומוקה. היין בוקבק ללא סינון או הצללה מה שמבטיח שהעוצמה והריכוזיות שלו נשמרת לאורך זמן.
האחרון החביב הוא השירז 2013 של יקב ברבדו שנבצרר מכרם יחיד בסוף ספטמבר 2013. יקב ברבדו הוקם בשנת 2001 ושוכן בסמיכות לישוב כרמי יוסף. כל מגוון יינות היקב מופקים מענבים הגדלים בכרמים הסובבים את היקב (Estate Winery). יינות BRAVDO, הם פרי ידע מצטבר של הייננים פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב. היקב נטוע בתוך כרמיו, מרהיב ביופיו וקרוב לאזור המרכז ואני ממליץ בחום לנסות לבקר בו ולהכיר את היינות ואת האנשים העומדים מאחוריו. השירז 2013 של ברבדו יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ רובן מעץ אלון צרפתי ומיעוטן מעץ אלון אמריקאי, ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. גם יין זה מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. זהו יין איכותי ומרוכז שיתאים ללוות נתחי אנטריקוט ואסאדו והוא בקלות יכול להפוך למסמר הארוחה. שתו ותיהנו. פסח שמח!
-
יין המתאים לבשרים על האש
-
שיראז 2013 של יקב ברבדו
-
גליל אלון של יקב הרי הגליל