"פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה..." ליאור פנחסי יוצא מהעיר "ללא החניה" ומגיע לברולו, בר-מסעדה בפתח תקווה המציע אלכוהול משובח ובשפע, אוכל ממכר וסוחף ואווירה קלילה
"מה פתח תקווה? תבואי לתל אביב", אמרתי לנטלי, ידידתי הטובה שאיתה אני נפגש פעם בחודש להתעדכן ולאכול. "תקשיב מר שדרוטשילד, תזיז את העכוז העצל שלך מעיר ה-"יש, מצאתי חנייה! אה, לא", ותראה שגם למלאבסים יש מה להציע מבחינת בילוי ואוכל טוב", השיבה.
אז נסענו לברולו, בר-מסעדה שחוגג תשע שנים באזור התעשייה, והפך עם השנים למוסד שכל פתח-תקוואי מכיר. חנינו מול המסעדה, תענוג שכל-כך לא מובן מאליו לתל-אביבי שכמותי.
נכנסנו וכבר חייכתי, איזה יופי של עיצוב! חלל גבוה בן שישה מטרים עם תקרת עץ וקיר יין ענק מהרצפה עד התקרה, בר יין מרשים במרכזו, נישה עם ספות עור ושלושה מסכי פלזמה גדולים לחובבי הספורט. גם האווירה הייתה חייכנית ומשפחתית, להיטי רוק התנגנו בווליום מושלם והמלצריות המקסימות, טום וליעד, הסתחבקו עם הלקוחות הקבועים.
כבר כשהתיישבנו, קיבלנו חמוצים עם התפריט. כולה חמוצים, אבל אני מוכן להישבע שהחמוצים הלימוניים האלה היו בין הטובים שאכלתי. בהיתי מבולבל בתפריט הבירות. איזה כיף לראות תפריט שמציע עשר בירות מהחבית, את חלקן לא ניתן להשיג בשום בר בתל אביב. בחרתי לבסוף בשוף סוליי 6%, בירה בלגית שהייתה כל כך טעימה, שנטלי שלקחה קוקטייל גרייפ קוסמו עדין וקליל, גמעה אותו ברגע והזמינה לעצמה חצי ליטר מהבירה שלי.
הגענו לראשונות. היה לי ברור על מה נטלי תלך. כחובבת קרפצ'יו מושבעת, היא לקחה קרפצ'יו סינטה עם שמן זית וענני פרמזן ורוקט, בליווי לחם. פשוט וטעים. נתחי סינטה טריים בצבע אדום יפה ועסיסיות נהדרת. אני המשכתי עם הקו הקלאסי ונהניתי משתי פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה.
אז אחרי שהבנו שלברולו באים לא רק כדי ליהנות מאלכוהול משובח וממוזיקה מצוינת, אלא גם מאוכל טוב ולא יומרני, היינו מוכנים לעיקריות. ראינו את רוב הסועדים מתענגים על ההמבורגר, אבל החלטנו כהרגלנו לא ללכת על הצפוי.
נטלי הקרניבורית לקחה אנטרקוט. 300 גרם נתח מיושן שהוגש במידת הצלייה המדויקת, מושחם היטב בחלקו החיצוני ורך ועסיסי מבפנים, בתוספת הומפרייז מוצלחים. אני בחרתי בדג דניס שלם, נימוח ובשרני, בתיבול עדין. מנה נדיבה ומצוינת, בתוספת פירה קטיפתי מעולה.
לקראת הקינוחים, יצאנו להתאוורר במרפסת החדשה והיפה, שעץ גדול העניק לה חן וצל, והשקפנו על תצפית מרהיבה של... רמי לוי שיווק השקמה. טוב נו, לא ציפינו לנוף גלילי. ואולי זה הקסם של המקום – אי קטן של כיף בלב אזור התעשייה של פתח תקווה.
למרות ששבענו לגמרי, תפריט הקינוחים החדש והעשיר חייך אלינו ולא התכוונו לוותר על הסיום המתוק. חלקנו שני קינוחים. כדור ריבת חלב וקוקוס קלוי, על מצע מרנג שוקולד ופקאנים. הטעם הדומיננטי של ריבת החלב השתלב עם הקריספיות של הקוקוס ועטף את החיך בחגיגת טעמים. קינוח אידאלי לאוהבי ריבת חלב. לצד זה לקחנו מלבן שוקולד לבן ואוריאו, קינוח ותיק ופופולרי במקום. שכבת עוגיות אוריאו ושוקולד בציפוי גנאש שוקולד לבן. מתיקות מעודנת שהשאירה טעם של עוד.
"אז מה", שאלה נטלי, "לא שווה מדי פעם לצאת קצת מהעיר הגדולה?". שווה, בהחלט שווה.
-
ברולו - שילוב בין בר ומסעדה
-
לפתוח את הארוחה בצורה מושלמת
-
מנות שמשתלבות נהדר עם האלכוהול
-
משהו טוב מתרחש - ברולו פתח תקווה