Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות המתאימים לחגי תשרי ולארוחת החג

יינות לראש השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ראש השנה הוא חג שמלכד את כל בני המשפחה סביב ארוחת חג מיוחדת בעלת מנות רבות המוגשות לשולחן. משפחות רבות נוהגות להגיש מסימני החג – ואין סיבה שלא לנסות להתאים יין חגיגי גם לסימנים המיוחדים של ראש השנה.

היין הראשון שלטעמי כדאי לפתוח איתו את ארוחת החג הוא יין בסגנון שמפניה, הבלנק דה בלנק, 2007, מסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן. זהו יין לבן תוסס הנעשה בשיטה המסורתית הנהוגה בשמפיין, זאת אומרת שהתסיסה מתרחשת כתוצאה מהשמרים שביין (לא מוסיפים גז כפי שעושים במשקאות קלים תוססים או ביינות מוגזים מאיכות נמוכה). התואר 'בלנק בה בלנק' שמור ליינות תוססים העשויים על טהרת זן השרדונה. יקבי רמת הגולן הם לטעמי חוד החנית של יקבי האיכות בארץ, וזה בהחלט מתבטא ביין מבציר 2007 שרק כעת מושק, 7 שנים משנת הבציר, ואין דבר יותר חגיגי מלפתוח יין תוסס איכותי. אם אתם מעוניינים בהגשה חגיגית מיוחדת הניחו כמה גרגרי רימון אדומים בתחתית כוס שמפניה גבוהה ומזגו את היין. המראה של גרגרים אדומים ויין זהוב בצבע קש בכוס גבוה – ישדרג את שולחן החג שלכם.

יין נוסף, של יקבי רמת הגולן שכדאי להביא בחשבון לתחילת הארוחה הוא גמלא השמורה רוזה סירה, 2013. יינות רוזה הם יינות שמבחינת הטעמים נמצאים בין יינות אדומים ללבנים, אם כי באופן כללי הם מוגשים קר והם קרובים יותר ליינות לבנים מבחינת התאמת האוכל ליין. גם הרוזה הזה שהוא יחסית רוזה פירותי וכבד יתאים לליווי מנות דגים, וטאפסים המבוססים על ירק, לוביה וגזר המשמשים כסימנים בחג. לקראת החגים יקב רמת הגולן יוצא במבצע מיוחד: קונים שלושה בקבוקי יין אדום מהסדרות: גמלא, גמלא השמורה וירדן ומקבלים זוג גביעי קריסטל חגיגיים מבית StÖlzle.

מכאן נעבור למנה העיקרית שהיא בדרך כלל בשרית וכדאי להתאים לה יין אדום. אחד היינות החדשים שיצאו לאחרונה ולהערכתי יתאים לחיך של ישראלים רבים הוא דלתון, עלמה, שיראז– גרנאש- מורבדר 2012. הבלנד הזה מורכב מ-52% שיראז, 32% גרנאש ו- 16% מורבדר, ורגילים לכנות בלנד כזה על פי ראשי התיבות בלועזית GSM. כבר כתבתי בטור הקודם על יינות נהדרים מאוסטרליה המיובאים על ידי חברת מרש שלהם הרכב זני זהה. יקב דלתון הכין את היין משלושה זנים מחלקות היקב בגליל. כל זן נבצר בנפרד והתיישן במשך כשנה בחביות בנפרד. הבלנד הסופי נעשה רק לאחר כשנה והיין חוזר לחביות להתיישנות קצרה נוספת. השיראז והגרנאש התיישנו בחביות ישנות בנות 225 ליטר והמורבדר בחביות של 500 ליטר. זהו יין עם ארומות של חבית ופרי דומיננטיות ואני מעריך שהוא יזכה לתשואות רבות, אנשים שלא מגדירים את עצמם כחובבי יין ישמחו לשתות יין כזה.

גם יקב אדיר מציע מבחר יינות לקראת החג המבוססים על זן הקברנה סוביניון. המלצה שלי - קברנה סוביניון כרם בן זמרה, 2012. היין התיישן כשלושה עשר חודשים בחביות עץ אלון ובמחיר של תשעים שקלים תוכלו לקבל קברנה סוביניון גלילי איכותי וטוב. לראשונה הוציא יקב אדיר יין לבן, סוביניון בלאן כרם בן זמרה 2013. היין התיישן חמישה חודשים בחביות עץ ועם זאת הוא נשאר מרענן ופירותי. כאן המקום להמליץ על יין אחר של יקב אדיר שהוא בלנד של מספר זנים הנקרא A והוא לטעמי אחד היינות הטובים המוצעים כיום בשוק המקומי. כדאי.

אחרון חביב, יין שיתאים לסיום הארוחה - אור הגנוז, פסגה, 2010. מדובר ביין קינוח יוקרתי העשוי מענבי קברנה סוביניון מכרם יחידני. היין השתבח בחביות עץ אלון צרפתי במשך שלוש שנים תחת כיפת השמיים. מקור הענבים מהגליל העליון ומורכב משבע השורות העליונות של כרם היקב. היין נמכר בסדרה מוגבלת של 2,000 בקבוקים והוא נמכר בקופסת עץ מהודרת. טרם טעמתי את היין, ובאופן כללי עדיין לא פגשתי יינות קינוח אדום בארץ שהגיע לרמות גבוהות המצדיקות מחיר גבוה. אבל זהו ניסיון חדש ונועז של יקב אור הגנוז ויש לקוות שהם אכן הצליחו לפרוץ את תקרת הזכוכית הזו.

שנה טובה מלאת יינות נהדרים.