שף ליאור חפצדי ממסעדת קנלה מספר מה היה ייחודה של המסעדה האיטלקית (מאיטליה) בה התמחה, ואיך היא השפיעה על החלום הנוכחי שלו; נזכר בפעם ההיא בילדותו בה טעם בשר חי, ומספק מתכון לדג כבוש עם קרמל חציל
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים
''שנינו מתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות...''. דניאל רום גילה מחדש את עונג שישי, בקונדיטוריה חמדה עוגות
השף משה בסון, ממסעדת אקליפטוס הקטנה בירושלים, אביר של הרפובליקה האיטלקית ואלוף העולם בקוסקוס (פעמיים), מספר על סגנון הבישול הישראלי-תנ''כי שלו, על פעילותו בשפים למען שלום, ועל מסעות הציד שלו בהרי ירושלים
מחפשים חוויה אותנטית בחמשושליים? הבית הפתוח לתרבות הודו יכול לספק לכם אחת כזאת. במסעדה הירושלמית תוכלו ליהנות מארוחה הודית מסורתית, הכוללת מנות כמו סמוסה, באז'י, אלו גובי ומאטר, לצד דאל, צ'פאטי ופפדאם, במחירים מיוחדים לבאי הפסטיבל: 69 ₪ או 89 ₪, לארוחה זוגית
מה ההבדל בין יין מוגז ליין מבעבע, מהי טמפרטורת החדר האידיאלית, מדוע פוקקים את הבקבוקים בפקק שעם, מהי אותה תחושת עפיצות המתקבלת בשתיית יין, ומיהו בדיוק הסומלייה. חיים גן, איש הענבים, מגיש: מילון יינות מ-א' עד ת'.
הקץ לטפטופי שמן על השיש. למברשת השימון CHEFEN פטנט ייחודי: את השמן ממלאים בידית שלה. כך נוצרת אחידות במריחת השמן, הנובעת מגוף המברשת עצמה.
כבר מעל 52 שנים, באותו הרחוב הירושלמי, מתפקד לו קפה רימון על שני המישורים, הבשרי והחלבי. בשני אגפיה של המסעדה הכשרה מוגשים מרקים, כריכים, טוסטים וסלטים, ועוד מגוון מנות שיערבו לחיך המשפחה כולה, הורים וילדים
''העיקריות הגיעו: טאנג'יה מראקשיה, שוק טלה עם בצל, לימון כבוש וכמון, אפוי בכד חרס; ומרוזיה-טאג'ין - תבשיל קדירה המבושל בישול איטי מאוד בכד חרס - עם בשר טלה במרקחת בצלים, צימוקים ואגוזים. כאן כבר ידענו בוודאות: אלוהים, יהיה גבר או אישה, הוא כנראה מרוקאי. אחרת, למה שייתן להם את כל המתכונים הכי שווים?''. נדב אבידן התארח במסעדת דארנא של אילן סיבוני, לשעבר השף של מלך מרוקו, והרגיש בעצמו מלך ליום אחד
חזרתם מהודו ואתם מתגעגעים? מתים לנסוע ומחכים בקוצר רוח להזדמנות להתנסות בחוויות, בריחות ובטעמים? מעוניינים לנסוע, אבל מפחדים? רוצים לדעת מה עובר על הילדים? הנה ארבע מסעדות שיביאו לכם את הודו, מבחינה קולינארית לפחות, עד השולחן.
''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה
''לעיקריות בחרנו בפרגיות, שנחו על הגריל פרק זמן מתאים, שצלה אותן מבחוץ, והשאיר אותן ורדרדות מבפנים, וגולת הכותרת: נקניקיות אלזס, שהכילו הפתעות מרנינות כמו פטריות וצנוברים, והתפצפצו בפינו בעושר של טעמים...''. אדם בר גילה בחדרה פנינה: האקדמיה לבשר ויין, מסעדה שהיא חוויה כוללת של אוכל, יין ושירה
ברשת מרבד הקסמים הירושלמית אפשר ליהנות מהצעה עסקית הכוללת את מיטב תבשילי המטבח התימני, לא רק בחמשושליים, אלא בכל ימות השנה. בכל יום, עד השעה 17:00, ניתן ליהנות במסעדות הרשת מארוחה עסקית, הכוללת פתיחים, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה טבעית, ב-49 ₪ בלבד
''בין שירת הזמרת לצלילי הגיטרה החשמלית נהניתי ממשקה המרטיני האהוב עלי, בחיזוק קל של סאוור, שהפך אותו לכייפי בעליל...''. קרן ויזנר ביקרה בקרסון בר ביפו, על הופעותיו החיות ואווירתו המיוחדת, והרגישה כמו במערב הפרוע
''זה לא היה מעין קסם מיוחד, או אגדת דיסני קטנה וחמודה. כל מה שהיה צריך זה מישהו שיהיה סבלן, ולא ידבר אליי כאילו אני זן נחות בגלל חששי מהמטבח...'' נדב אבידן התגבר על פוביית הבישול שלו אצל השף סטפן, מביסטרו בר קרוסל
''הטחינה, סמיכה ומתקתקה מעט, הייתה מאוזנת בול, לא חמוצה או מלוחה מדי, והתיבול בעשבים טריים, אולי הייתה זו הכוסברה מלכת העשבים, השאיר טעם של עוד...'' מיקה פורז נהנתה מנשנוש טעים ובריא במזה, בית קפה חינני וצמחוני
''והנה זה התחיל: חציל בלאדי, לחם שום, אמפנדס פטריות וגבינת קממבר, קונפי ארטישוק עם טרטר טונה אדומה.... יש צורך לעצור כאן לרגע, ולהסביר איך זה הולך. מגיעות כ-2 מנות לשולחן, אנחנו אוכלים, מחליטים שזו המנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו, וחוזר חלילה...''. נדב אבידן ניסה לשכנע את קובי מקציאנו, השף של מסעדת סול הירושלמית, לעבור לגור איתו ולבשל לו כל יום. הוא לא הצליח. ירושלמים - הרווחתם
צמחי תבלין כלימון ולואיזה לא רק מריחים נפלא וטעימים במשקה. יש להם גם סגולות בריאותיות. בלואיזה, למשל, יש חומרים המסייעים לבעיות עיכול ולמניעת סרטן, ולימון יעיל כנגד שיעול, עקיצות ודלקות גרון. עוד כמה סיבות לצרוך אותם
נוסעים לבלות בחמשושליים? לפעמים, דווקא במסעדות הפועלים של השוק תמצאו את האוכל הפשוט, הטעים והזול ביותר. הנה ארבע מסעדות פועלים משוק מחנה יהודה, המשתתפות בפסטיבל חמשושליים, ומציעות אוכל של בית, במבצעים מיוחדים
אבשלום נואמה, שותף ושף במסעדת agua הירושלמית, מספר מה הכין לחבר'ה לאכול בתור ילד (ספגטי ברוטב שמנת), באיזה גיל נכנס לתחום המסעדנות (15), מתי ואיפה פגש את אשתו, ולמה כל כך חשוב לו שיהיה שמח במטבח
''מבלי להתמהמה יתר על המידה, המשכנו למנות הראשונות: לַחְמָה ג'וּן קלאסי, וקוּבֵּה חַמוּסְטָה בייתי וטעים''. אמיר בן נעים נסע לטיול אוריינטלי קטן במסעדת פאשה הירושלמית, המגישה אוכל תורכי אותנטי וכשר. גם בחמשושליים
אי-אה, אי-אה, או. ובחווה מסעדה משובחת, עם תפריט מענג. מיכל זמרני חזרה מחוות התבלינים, שם אכלה בין השאר ''צלחת ממולאים המהווה חגיגה של טעמים. מחד – חציל ממולא בתערובת מופלאה של גבינות מלוחות, צימוקים מתוקים וצנוברים, ברוטב גבינת לבנה. מאידך - משולשי פילו לוהטים, ממולאים בגבינה, עם טעם זעתר דומיננטי וחריפות קלה. מעולה, מעולה, מעולה...''.
במסעדת יקינטון נודלס בר ניתן ליהנות מכל העולמות: היא ממוקמת ממש על הדרך, בצומת בית השיטה, במיקום נוח להפליא למטיילים בצפון. מגוון המנות, בסגנון אסייתי, גדול, המחירים לא יקרים, וכיף ונעים לאכול בה, גם עם ילדים
בחורף, אין כמו להכין מרקים בבלנדר. הבלנדרים של חברת BLENDTEC ארה''ב, שמשווקת בארץ חברת קיטשן ליין, הם חזקים ורבי עוצמה, אך שקטים, ועובדים בשיטת Touch and Go- בלחיצת כפתור, הבלנדר מסיים לבד את הפעולה
''האסאדו היה נתח בשר למתקדמים, כל ביס צרך הרבה השקעה, אך בסיומו - סיפוק עילאי''. שי וקנין מבקש להודות לסוכנות היהודית, שבזכותה הגיע מרסלו מורגנפלד לארץ, ופתח בלימן את מסעדת מורגנפלד סטייק האוס המעולה