Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> גבינות עושים באהבה בקפה-מעדניה ארץ זבת חלב

גבינות עושים באהבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הוא מגיש לנו טעימות מגבינות על טהרת חלב הכבשים: חלקן בעלות ארומת אגוזים וחלקן אפופות יין, חלקן חריפות ודומיננטיות וחלקן עדינות ואלגנטיות...''. דניאל רום מצא את הבראנץ' המושלם, בקפה-מעדנייה ארץ זבת חלב שבנחלים

''הוא מגיש לנו טעימות מגבינות על טהרת חלב הכבשים: חלקן בעלות ארומת אגוזים וחלקן אפופות יין, חלקן חריפות ודומיננטיות וחלקן עדינות ואלגנטיות...''. דניאל רום מצא את הבראנץ' המושלם, בקפה-מעדנייה ארץ זבת חלב שבנחלים

סוף השבוע האחרון היה קיצו של שבוע ארוך ומייגע במיוחד, מסוג סופי השבוע שאתה רק רוצה לבלוע את כל מכלול האופציות לשבת ולמצות כל שבריר שנייה לפני שהחיים שוב יתדפקו על הדלת ויזכירו לך שיום ראשון בבוקר הגיע, ובגדול. אני מפתיע את אהובתי בהצעת בילוי קצת אחרת. שבועיים שלמים נאלצתי להמתין למקומות פנויים. בימי שישי, סיפרה לי תמי מרקוביץ', המחלבה פתוחה למבוגרים בלבד, וכנראה שזה מתכון מנצח עבור כל אותם מבוגרים שרוצים להתנתק מצווחות הבכי והצחוק המתקתקות.

הדרך לארץ זבת חלב ביום שישי בבוקר פתוחה וירוקה. הכניסה למושב נחלים מנתקת אותנו מהוויית המציאות הגועשת. את פנינו מקבל משב רוח מרענן של יום סתווי חם במיוחד ושקט אינסופי שאיננו מורגלים בו. בבת אחת אנחנו מתמלאים פרץ נוסטלגי על החיים שיכלו להיות לנו אם היינו קצת יותר אמיצים: בתי קרקע פשוטים ונמוכי קומה, גינות נוי וחצרות פרטיות בהן מתרוצצות חיות. המושב נחלים מזכיר לנו את החלום הישן שהיינו מגלגלים בכל פעם שהמרתון היומיומי היה מאיים להכריע אותנו. כראוי למקום שמתפאר בשם ארץ זבת חלב, מחלבת מרקוביץ' מוקפת כולה בירוק עז, עצי זית ודשא רענן עליו רובצות הכבשים. פרחים ורודים מעטרים את הענפים ונחל מפכפך עם מפל קטן ודגי זהב עובר בסמוך לכניסה. ציוץ ציפורים והמיית כבשים מתנגנים ומתערבבים עם מוסיקת הצ'יל-אאוט השקטה.

התיאור הפסטורלי הזה הוא כאין וכאפס לעומת המצפה לנו בבופה הבראנץ' העשיר. מזנון העץ גדוש ביצירות גורמה מפתות: סלט עלי תרד מעולה, מעוטר תאנים וגרעיני רימונים ברוטב וינגרט מעודן; סלט חצילים, שאינני מצליח לפענח את רכיביו, אבל הוא מעט מתקתק ובעל טעם מופלא. סלט פלפלים קלויים שוכן לצד סלט גזר נהדר וזיתים ירוקים בשרניים וזיתים שחורים מקומטים ומרים משלימים אסתטית את בליל הצבעים והטעמים. אבל גולת הכותרת היא בהחלט הגבינות. שפע גבינות כבשים משובחות מכל הסוגים פרוס על השולחן, מפתה את עינינו ומבלבל את יכולת הכרעתנו הדלה. כמובן שאינני מפספס אף לא גבינה אחת. קוביות גבינת כבשים בולגרית בשמן זית, קוביות גבינה קשה עם עגבניות מיובשות וכדורי תערובת גבינות ארומתיות בציפוי קצח, פלפלים מיובשים ופצפוצי גבינה עושים דרכם לצלחותינו הגדושות בכל טוב. אנחנו נפעמים מהשפע ומתקשים לנטרל את יצר התאווה והגרגרנות שנוחת עלינו. כל המנות סדורות על כלים מבהיקים ביופיים, מה שרק מגביר את חגיגת העיניים, אך מקשה עלינו מאוד.

כאשר אנחנו כבר בטוחים שראינו הכול נגלית לעינינו במלוא הדרה פינת גבינות הכבשים של אהרון מרקוביץ', בחיוך הוא אומר לנו את שמה של כל גבינה ופורס לנו חתיכה נדיבה לטעימה. אדם חביב מרקוביץ', בגאווה בלתי מוסתרת הוא מספר שמעולם לא למד להכין גבינות ושכולן פרי התנסות וחוויה, תשוקה ואהבה שלמה (או שמא שיגעון לדבר). הוא מגיש לנו טעימות מגבינות קשות וחצי קשות על טהרת חלב הכבשים: חלקן בעלות ארומת אגוזים וחלקן אפופות יין, חלקן חריפות ודומיננטיות וחלקן עדינות ואלגנטיות. לכולן נתן אהרון שמות ישראלים שורשיים כמו: נחל, בניאס ופלג, ולכל אחת נופך ייחודי וגוון אישי המתקבל מנגיעות היין, התאנה, האגוז או הגפן. אהרון מחייך ומוסיף לצלחתנו עוד ועוד כמו מארח מנוסה, והוא אפילו ממתין בהשתאות לתגובתנו.

בסמוך לשולחנות ניצב טאבון אבן אותנטי ממנו נשלפים עבורנו לחמים חמים וטריים ומאפי שמרים ממולאים בגבינות נמסות. אנחנו מתמקמים בשולחן זוגי שטוף שמש, עליו פרוסה מפה כפרית ומתענגים על השלל. פלטות הגבינות המפוארות שלנו הולכות ומתכלות יפה, אבל אפילו אנו, מכורי גבינות מכובדים, לא מצליחים להשתלט עליהן. לסיום אנחנו מקנחים במאפי גבינה חמים וביוגורט כבשים טרי בזיגוג קונפיטורה ביתית לצד תה עם נענע. כל הארוחה המפוארת הזו עולה 69 ₪ לאדם והיא מתנה קטנה לגוף ולנפש ונקודת פתיחה מוצלחת מאוד לסוף השבוע שלנו. אז מי אמר שארצנו הקטנטונת, האחת והיחידה שיש לנו, היא לא ארץ זבת חלב ודבש?!

ארץ זבת חלב
משק 59, מושב נחלים.
03-9332797