מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> חגיגה של מתיקות בטרינידד

חגיגה של מתיקות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן...''. מיכל זמרני התענגה על הפרלינים של בוטיק השוקולד טרינידד

''דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן...''. מיכל זמרני התענגה על הפרלינים של בוטיק השוקולד טרינידד

למרות שאנו עם קטן מוקף אויבים, אני מהאסכולה שגורסת שכשיש כבר מה לחגוג – יש להתייחס אל כך במלוא הרצינות. כך, למשל, כשהתקשר אלי השבוע הגבר, וסיפר לי בגאווה שזכה בתפקיד ששכרו אמנם לא בצידו, אבל יוקרה ורזומה מעולים דווקא כן, הצעתי מייד שנצא לחגוג את העניין כמו שצריך. לדאבוני, הגבר סירב. לא פחות משלוש עבודות מחכות לו על המחשב ומדירות שינה מעיניו. והנה אני, חורשת את אבן גבירול בתל אביב ומייגעת את מוחי – איך אני חוגגת עם הגבר בלי להוציא אותו מהבית? ובעוד מוחי הזעיר מנסה לעבד את המידע, חלפו עיני על פני חלון הראווה של טרינידד, המשיכו להן הלאה, ואז, כמו בסרט, נעצרו, וחזרו בחזרה. הפתרון היה מונח ממש מתחת לאפי.

בוטיק השוקולד טרינידד נפתחה בתל אביב לפני פחות משנה. האנשים שמאחוריו, אמציה ורותי בן אליעזר, הם זוג פנסיונרים – הוא מהנדס לשעבר, היא גרפיקאית - שחיפשו לנצל יחדיו את שנות הפנסיה. אל הפרלינים הגיעו דרך כתבה בעיתון, שהפריחה ניצוצות בעיניה של רותי, והזכירה לה נשכחות. לפני 30 שנה היא הסתובבה בין בוטיקי שוקולד בפריז, הריחה, טעמה, והבטיחה לעצמה יום אחד לנסות. מרגע שסומנה המטרה, הוביל את הפרויקט דווקא אמציה, בנחישות של איש הייטק מנוסה. השניים לקחו מורה – מאסטר שף מיכה גינטר – נסעו להשתלמות בבלגיה, פיתחו רפרטואר של כחמישים פרלינים, ובמאי 2005 פתחו את מפעל השוקולד הקטן שלהם בקניון קסטרא בחיפה, בו ממוקמת גם חנות המפעל של טרינידד, שוקוטופ. במקביל, החלו החיפושים אחר מקום מרכזי בתל אביב, עד שנמצא הלוקיישן הנוכחי, באבן גבירול 90, ועבר התאמה שכללה עיצוב מחדש ע''י ארכיטקטית והתאמה למותג החדש – טרינידד. שם המקום נגזר משמו של האי הקריבי, בו גדל אחד מפולי הקקאו המובחרים בעולם – טריניטריו. המקום כולו מעוצב בהשראת יומן מסע מהמקום. קופסאות השוקולד של הפרלינים – בשלושה גדלים – מצוירות כנייר של מחברת מסע, ומעוטרות בצילומי בעלי חיים מהאי. בפולי הטריניטריו, שלהם טעם ייחודי מאוד, משתמשים פה לחפיסות ולטבלאות השוקולד, וגם לחלק מהפרלינים.

את כל זה אני לומדת מאמציה, תוך שאני מסתובבת בחנות, מתרשמת מיפי עיצוב הקופסאות וממגוון הטעמים הייחודיים, ומתנסה בטעימות: פרלין ג'אנדויה המכיל קרם אגוזים מתוק במפתיע ונמס בפה; דובדבן באלכוהול, הכולל ציפוי שוקולד חלקלק, שבנשיכה נסדק ומגיר עסיס אלכוהולי של שרי, ובסופו, הדובדבן שבקצפת – דובדבן שלם; נוטלה, המכיל 100% מחית אגוזים תוצרת עצמית, המרגישה ממש כמו ממרח השוקולד המפורסם, רק טובה פי אלף; מרציפן פיסטוק, בעל טעם, נו, מרציפני, אותו שוברים שבבי פיסטוקים קשים מקורמלים ונהדרים; לוז קרוקנט שקדים, פרלין נפלא הכולל מחית אגוזים ושקדים מקורמלים, ומעוטר גם מלמעלה בשבבי אגוזים ושקדים; וטראפל אחד, ריבת חלב בציפוי קרוקנט, הנמס בפה ומשאיר אותי הלומה ומאושרת. ''אנחנו לא משתמשים בחומרים משמרים ולא בצבעי מאכל'', מסבירה לי איריס בלוך, השוקולטיירית של המקום ואחראית הייצור, שהיא גם בתה של רותי, נסחפה כמוה באהבה לייצור המתוק-מתוק הזה, ומפתחת היום יחד איתה את המוצרים. ''הכל מחומרים אמיתיים וטריים. השוקולד מוולרונה – החברה מספר אחת לייבוא חומרי גלם לשוקולד. מחית האגוזים עשויה אגוזים נטו. אנחנו לא מתפשרים בכלום''.

בטרינידד ניתן למצוא, כאמור, לא רק פרלינים וטראפס בטעמים שונים, אלא גם חפיסות (כ-105 גרם) וטבלאות (כ-30 גרם) שוקולד, מריר או חלב, בטווח הנע בין 40% ל-90% מוצקי קקאו. ניתן להשיג גם שוקולד עם ג'אנדויה, קרם אגוזים עשיר, ופיסטוק. כמו כן, מציעים במקום משקאות קפה, מוקה ושוקולד חלב או מריר, בטעמי ריבת חלב, וניל, אגוזים, קרמל או אייריש קרים, או עם תוספות אלכוהוליות של לימונצ'לו, אייריש קרים, טריפל-סק ועוד. מגוון הפרלינים עצום, וכולל טעמים ייחודיים כמו קוונטרו, פרח קינדר, ארל גריי, יסמין ועוד. יש גם פרלינים כפולי מילוי – רויאל, שממולא ג'אנדויה וריבת חלב; מוס ליקר קפה, הכולל מרצפין ומוס ליקר קפה; ודולצ'ה דה לצ'ה, הכולל מחית אגוזים וריבת חלב. אם תבקשו, ייצרו לכם פה כל שוקולד שתבקשו. אמציה מספר על לקוחה רופאה, שבאה לבקש שוקולד עם 92% קקאו, כי היא עשתה חישוב מתמטי והגיעה למסקנה זה השוקולד בעל המרירות האופטימלית, והיא ממליצה ללקוחותיה המבוגרים לאכול ממנו קובייה ביום. במקרה אחר, הגיעה קבוצה של תיירים מבלגיה, ערש הפרלינים, שהתלהבו כל כך עד ששאלו את אמציה מתי הוא פותח סניף בבלגיה, וגם לקחו איתם הביתה, להראות מה עושים משוקולד אין יזרעאל. ''יש הרבה שאומרים שהפרלינים שלנו הכי טובים בארץ'', מצטנע אמציה, שלעולם לא יגיד זאת על עצמו. אבל הוא כן מספר שהעובדים שלו, כמו גם הוא עצמו, כבר לא מסוגלים לאכול פרלינים בשום מקום אחר.

בבית, הגבר ואני פותחים את קופסת הפרלינים שהבאתי איתי, ומתחלקים חצי וחצי. פרלין מנגו, עם מילוי מפתה של קרם שמנת ומנגו, מצופה שוקולד לבן. פרלין לימונצ'לו, הכולל קרם עדין, לימוני וחמצמץ מצופה שוקולד מריר. מרציפן תפוז, פרלין מעוצב בתבנית יהלום וכולל מילוי מרציפן נוזלי, ליקר תפוזים וגאנש תפוזים בציפוי שוקולד מריר. פרלין גויאבה, פרלין עונתי עם קרם עשיר במילוי שוקולד חלב, שהופך גם את הפרי הזה, שאני לא סובלת ביום יום, לחוויה מתקתקה בפה. יסמין, שמשלב טעמים שאני מכירה בדרך כלל מתה ירוק עם שוקולד מריר משובח. דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות בפה עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון הרבה אחרי שהשוקולד המריר כבר נמס בפה. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן, שאני מלקקת את השאריות שלו מהידיים של הגבר. ולקינוח – מוס ריבת חלב קטיפתי, מצופה בשוקולד חלב. למרות שזו החגיגה שלו, ושאכלתי פרלינים מלוא הפה רק כמה שעות קודם לכן, אני לא מצליחה להימנע מלריב עם הגבר כשהוא נותן ביס גדול קצת יותר מדי מפרלין עסיסי ומעורר תיאבון. אבל אז הוא קורא לי ''הפרלין של חיי'' ומפייס אותי. קצת קשה להיות קטנוניים אחרי כל כך הרבה שוקולד טוב.

טרינידד
אבן גבירול 90, תל אביב.
077-7850053