המילה ים מעלה אסוציאציות של בגדי ים, שמן שיזוף, מטקות וטבילה מרעננת במים הקרירים. גם בחורף יכול הים להוות חוויה עזה, עם נוף סוער ופראי ושקיעות מדהימות, רק שאז מומלץ להסתכל על כל זה מחלל יבש ומחומם, רצוי גם כזה שיש בו אוכל טוב
''אוכף הטלה הינו הנתח המשובח ביותר, והוא מכיל הן את הסינטה והן את הפילה, ללא שומן. הנתח דורש בישול וצלייה קצרים וקלים...''. קרן ויזנר ביקרה באטליז הטלה המעולה בתל אביב, וזכתה לשיעור מאלף בנושא בישול עם בשר טלה
''לטעמי האישי ערבה ביותר שמפנית הדגל של בית ''מואט ושנדו'' (ברוט אמפריאל), שטעמה יבש מאוד, מאוזן וקלאסי...''. שפרה צח יצאה בראש סחרחר מערב טעימות שמפניה במרכז המשקאות החדש של חינאווי, בת''א
בבר-מסעדה בר-גיורא בתל אביב ניתן ליהנות משלושה סוגים שונים של חווית בילוי, ומארוחה עסקית עם שלושה סוגי תמחירים – מ-49 ₪ ועד 79 ₪, כולל מנה ראשונה ועיקרית לבחירה. והכל בלב תל אביב, צמוד לדיזנגוף סנטר
''ואז המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים...''. מיכל זמרני גילתה פנינה בלב האוקיינוס של נס ציונה: מסעדת טוקופיה הכשרה
''מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד...''. נדב אבידן הצטייד בשדרת האוכל של מתחם טיב טעם בראשל''צ במזון לשבוע שלם. היה הרבה, טעים, ומשתלם
דודו אטומזגין, בעל רשת קונדיטוריות אוטמזגין ואלוף ישראל בעוגות שמרים, מונה את המדינות בהן למד פטיסרי, מספר איזה חיה לעולם לא תקפץ אצלו על המחבת, בוחר לעצמו קריירה אלטרנטיבית, ומספק מתכון לבריושים מעוררי תיאבון
''סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם...''. אין כמו ארוחת בשרים למייל-בונדינג. שי וקנין ניסה לשם כך את מסעדת אל גאוצ'ו שבקרית מוצקין. התאים לו בול
''במקרה הזה, נשלפו מהתנור בייגלי בצל ושומשום, חמימים וטריים, אשר נבלעו יחד עם ארוחת הבוקר, שכללה חביתה ריחנית, סלט טרי וגבינות...''. הבייגלס של קפה-מסעדה הולי בייגל במודיעין הזכירו למיכל וייס את הבראנצ'ים בניכר
''צלעות הטלה היו המנה ששיגרה אותנו סופית בדואר רשום לענן מספר תשע. חמש צלעות מסודרות בסידור גיאומטרי, גדולות, עסיסיות ונמסות בפה..''. החברה, והאוכל של מפגש הסטייק, החזירו את אדם בר אל שנות השמונים העליזות
''ראשונות הגיעו לשולחן שתי מנות מעוצבות להפליא, ומעוררות יצר הסתערות בלתי נשלט. קיפוד שוקולד לבן, ולגו שוקולד...''. נדב אבידן הצליח לאושש ידידה טובה ומבואסת בקפה-קונדיטוריה ביסקוטי תל מונד. זה לא היה מסובך
''לאט לאט, כמו הוויסקי בגרונו של אדם, כך נימוחה לה גם העצבות ממני והלאה, ותחושה של רוגע בשילוב עם סוג של מבסוטיות החלה להשתלט עלי....''. נועה שחר הצליחה להשתחרר מהעצבות שתקפה אותה בבר דה רוק התל אביבי
''אני זוכרת היטב את האגרול הראשון שאכלתי בישראל. הוא היה פריך, עשיר, עסיסי ומטוגן בצורה הכי מדויקת שאפשר. באותו ערב האמנתי שטעמתי את הדבר הכי טעים עלי אדמות. האגרול שאכלנו אני ורותם החזיר אותי לאותו ערב קסום. המון המון זמן לא הציפה אותי כזאת אהבה למאכל כמו באותו הרגע....''. שירי טוב התאהבה מחדש באגרול, במסעדת סאן פלאוור שבראשל''צ
בית הקפה ויצמן 22 מציע שלושה סוגים של עסקיות למבוגרים, במחיר 40 עד 50 ₪, הכוללות מנת פתיחה ומנה עיקרית. עסקית נוספת, במחיר 37 ₪, מיועדת לילדים, שיקבלו עם המנה שלהם גם שתייה, וגלידה לקינוח
ערכת האוכל הרב פעמית של רשת כותון לא רק מאפשרת לצאצאים לשאת את ארוחת העשר בסטייל: היא גם מהווה תחליף לשקיות ניילון, מסייעת לשמור על הסביבה, ומעבירה לילדים יופי של חינוך למודעות סביבתית, על דרך הפעולה
שף ערן לנקרי ממסעדת וונגס גריל באילת מספר על החודש שבילה על היאכטה, עם הבעלים של רשת ישרוטל, איזה אוכל היה מכין לחבריו בגיל 15, ומה היה אם לא היה שף. ויש גם מתכון, לסלמון ברוטב מיסו מייפל על מצע של אורז שום
חנוכה הוא באמת חג יפה כל כך, ומראות החנוכייה מעוטרת הנרות על החלון, או הילדים המשחקים בסביבונים, אכן מחממים את הלב. אבל בואו נודה על האמת – חנוכה הוא בעיקר חג טעים, עם אוכל מעולה, על טהרת הסופגניות והלביבות, שרק משתבח משנה לשנה. הנה כמה מקומות בהם תוכלו להשיג פינוקי חנוכה ברמה גבוהה
כמו בכל פעם שהיא בפריז, גם הפעם מצאה ליאורה חוברה שוק קטן ומגניב – השוק של רוב מופטאר, בו ניתן למצוא מגוון של דוכני מזון, ירקות, בשרים, גבינות משובחות, מאכלי ים, שוקולדים, שמן זית, מסעדות איכותיות ועוד.
''נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב. הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת...''. דניאל רום התרווח בסלון של בר-מסעדה קולוני, והרגיש שמיצה את החוויה הירושלמית
כאירוע שמתרחש בעיקר בסוף השבוע ובשעות הלילה, כדאי לשים דגש בסוף השבוע הקרוב, והאחרון של פסטיבל חמשושליים, בעיקר למקומות בהם מתקיימים חיי לילה שוקקים. הנה כמה כאלה, בסגנונות שונים לחלוטין. סיום נהדר לערב של אירועי תרבות
''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן וטעמו פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו
מסעדת פורטובלו, מסעדה איטלקית כשרה ביבנה, מציעה תפריט משלוחים מיוחד הכולל מגוון של מרקים, פיצות, פסטות, סנדביצ'ים קרים או חמים, תפוח אדמה מוקרם ועוד, במחירים הנעים בין 25 ל-38 ₪. ביבנה – המשלוחים חינם
הסלט הירושלמי הוא תעלומה. לא אצליח להסביר כיצד סלט פשוט יחסית, שבו הירקות קצוצים דק עם נענע, פטרוזיליה, צנוברים ובצל ירוק, יכול להיות מדויק כל-כך בטעמו...'' אמיר בן נעים גילה את תמצית הפיוז'ן בקפה-מסעדה לבן בסינמטק
במהלך שלושת סופי השבוע הקרובים, בין התאריכים 30 בנובמבר ועד 15 בדצמבר 2007, יערך פסטיבל טעם כנרת, הכולל מגוון סיורים חוויתיים ואירועים קולינאריים, ובהם גם סדנאות בישול ייחודיות. הנה פירוט על כמה מהן
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן