"הפינצ'ו, שיפוד אימתני עליו ננעצו נתחי אנטריקוט, רבעי בצל וחצאי עגבניה ופלפל הלהיב את הקהל הצעיר וגם היה טעים מאוד. האנטריקוט שלי הלהיב אותי לא פחות והיה משובח..." אדווה גן סתיו מספרת על הגאונות של אל גאוצ'ו
"הקינוח המנצח היה המסקרפונה. אין ספק שזהו אחד הקינוחים המפנקים שטעמתי בחיי. קרם שמנתי קריר, רך ומלטף את הלשון, שנוספה לו מתקתקות באמצעות זיגוג שזיפים..." אפרת רוזן מסכמת את הביקור בקפה פולה- כלא פחות ממושלם
"הצלחת התמלאה באטריות נודלס עם ירקות מוקפצים, רכות ועדינות כמו שאטריות צריכות להיות. וגם עוף חמוץ מתוק חתוך לרצועות ארוכות ומתקתקות של עוף עסיסי שניתן לנעוץ בו את השיניים..." שיר כידן מבקרת בתאי ווק בחולון
"הפיצה הוגשה על גבי מגש עץ עגול מסתובב. על השולחן הונחו גם בקבוקונים של טבסקו ירוק ואדום. הפיצה הייתה מעולה; בצק טעים, רוטב עגבניות עשיר, תוספות שהורעפו בנדיבות..." מיה בר מגיעה לדונאטלו המסעדה המשפחתית והחמימה
אדום או לבן? יבש או חצי יבש? בבית או במסעדה? מה יותר ממכר יין או שוקלד? אילו יינות תשתו בחג ולקראת השנה החדשה? בנימין, מרתף היין העתיק קשטוניו יקב כרמי יוסף ומאיולה, מספקים את התשובות והפתרונות
"הצ'ולנט הורכב מתפוחי אדמה קטנים ושחומים, בשר בקר רך שנמס מעט בתוך התבשיל ושעועית חומה ורכה. כל הרכיבים ספגו מן הרוטב הסמיך והטעם – חגיגה..." דניאל לוין ואמו אוכלים (וגם לוקחים הביתה) אוכל ביתי מהמסעדה היהודית
"קציצת הדג הייתה ענקית ושמנמנה ומעליה הונחה חזרת סגלגלה וססגונית עם קישוטי גזר מאודה. טעם הגפילטע היה משובח וניחן במתיקות קלה וחריפות (מהחזרת) שהשתלבו באופן מושלם..." קרן ויזנר חוזרת לשורשים בשטיבלע
"לתחילת הארוחה הייתי ממליץ לנסות ללוות את המאכלים המסורתיים דווקא עם משקה אלכוהולי חריף כמו וויסקי שיפתח לכם את התיאבון..." יובל בלנקובסקי מציג בטור היין אלו משקאות אלכוהוליים מומלצים לקראת החג
תכירו את הגפילטע פיש החדש: צעיר יותר, שרמנטי יותר ומגיע מכל קצוות תבל. אספנו 8 מתכונים של גפליטע ממיטב השפים בארץ. השנה הפולנים יכינו גפילטע טריפוליטאי, האמריקאים יכינו גפליטע אסיאתי וההודים יכינו גפילטע צרפתי
הידעתם שב – 100 גרם דבש יש 320 קלוריות? שהדבש משמש גם לצרכים רפואיים? שלחולי הסוכרת, הדבש מותר רק באישור דיאטנית? ליאורה חוברה מציגה את כל מה שלא ידעתם על דבש ונזכרתם לשאול בראש השנה
''למנות הראשונות הזמנו בהמלצתה של המלצרית, חציל בלאדי, פלטת אנטיפסטי סלט קורוסין וסלט פטריות מוקפץ (חם). החציל היה גדול ופתוח לרווחה (אחרי ניתוח לב) ושחה בגלי טחינה....'' קרן ויזנר נוחתת בקפה קורוס בירושלים
היום כבר לא צריך לבחור מתנה, פשוט צריך רק ''להקליק'' עליה. ממארז יינות מפואר ועד מערוך מידות ידידותי למשתמש, כל המתנות בהתאם לתקציב העומד לרשותכם. השנה מאחורי הצלופן השקוף והמרשרש מסתתרת מתנה מפתיעה
''הגיעו הקינוחים: רביולי אפרסק חם בליווי פרוסות אפרסק טרי ורוטב חלב קוקוס ושבבי קוקוס קלוי. בצלחת אחרת: גלידת טחינה עם טוויל ממולא בקרם פיסטוק ודבש, ברולה לימון על בסיס בצק פריך...''אדי רון מלקק את האצבעות בקנלה
אם השנה לא ממש בא לכם להפשיל שרוולים בכדי להכין גפילטע משובח או רגל קרושה, יש מי שיעשה זאת עבורכם. לפניכם ארבע מסעדות ברחבי הארץ שישמחו לארח אתכם בחג ולהציע מבחר עצום של אוכן מוכן לשבתות וחגים
''בלורן המנות ענקיות, וכשאני אומר ענקיות אני מתכוון: ענקיות! חמישה שיפודי חלומי לוהטים עם פלטת ירקות אינסופית וגבינות למריחה. בנוסף, השף שלח חצי חציל צלוי עם טחינה...'' זיו תפוז מבקר בלורן ומספר עד כמה היא סקסית
''התחלנו בקרפצ'יו בקר טוב מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית, עליו פוזרו שבבי פרמזן וקרעי עלי בזיליקום ולחם חם וטרי בעל קרום מתפצח שהשתלב מצויין עם הקרפצ'יו...'' אדווה גן סתיו מרגישה ''שנולדה מחדש'' לאחר ביקור באלפינה
שוברים את הראש בחיפוש אחר מתנה מקורית? לשף ניר צוק יש פתרון בשבליכם. סדנאות בישול אינטואטיבי, שילמדו את המשתתפים לבשל מהבטן, וגם דבש סילאן בבקבוק לחיץ- תם עידן היידים הדביקות לאחר שימוש בדבש
''קיבלנו טחול נימוח שמולא במחית של תפוחי עץ איכותיים. כן, כן, זאת לא טעות. המנה הייתה נפלאה ומקורית ואילו הטעמים והמרקמים השתלבו באופן נהדר...'' יובל בלנקובסקי מבקר בהס, וכך חוסך נסיעה ארוכה (ויקרה) לשוויץ
''המוזיקה התחזקה והתערבבנו בקהל של הפאב - אני עם מדריכי הבירה והתיירים הצ'כים, וגיל עם דיילות הויסקי ועם עוד כמה מנות של Whyte & Mackay...'' דניאל לוין מגיע לאירוע ההשקה של המתוג Whyte & Mackay, בפראג הקטנה
שיטאקי הינה מסעדה אסיאתית ייחודית בלב פארק התעשייה של ראש העין, בראשותו של השף יניב סבן. האוכל במקום עשוי ממגוון חומרי גלם טריים ואיכותיים ובשעות הצהריים נהנים תושבי הסביבה מעסקיות אטרקטיביות החל מ 37 ש''ח
הרעב שוב מציק? חייבים לחטוף משהו מהיר ועצבני? בימים טרופים שאלות מסוג זה הופכות רלוונטיות יותר מתמיד. למחפשים פתרון זמין מומלץ להגיע לאחת מארבעת המסעדות הבאות. מה שבטוח, שהבטן הריקה תגיד לכם תודה
''אחרי הצצה במגוון הקוקטיילים האקזוטיים בתפריט כמו 'יונה לבנה', 'שקיעה' ו'לב אמיץ', פתחנו את הארוחה עם קוקטייל 'אלכסיס'- פסואה, ג'ין ומיץ תפוזים סחוט טבעי...'' אפרת רוזן מגשימה חלום תוך כדי ביקור בבריזה קלדרון
''חלקנו מנה ענקית של אטריות ביצים שהוקפצו עם ירקות, ביצה וקלאמרי וקומבינציה של 16 יחידות מאקי. האטריות היו טובות ונתחי הקלאמרי שהסתלסלו בצריבתם היו רכים...'' אדווה גן סתיו ובנה מבקרים ונהנים בווק אנד וולק בכ''ס
''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה
''מנת הבייבי ריבס היא מנה שהבשר בה כל-כך רך ועסיסי, הנתח נחתך בקלות מפתיעה (דמיינו שאתם מעבירים סכין בפטה כבד) והרוטב מתקתק, סמיך וקרמלי...'' אורלי פרש אזולאי מגלה מה עומד מאחורי האגדה של ביסטרו תמרה בת''א