מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על לה לזניה

בפינה האיטלקית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הלזניה הגיעה רותחת, הרי הגבינה שהסתלסלו על גבי הלזניה השמיעו קולות בעבוע ובכל פעם שהרמתי את המזלג הייתי צריכה לסובב אותו לפחות חמישה סיבובים בכדי ללפף את הר הגבינה..." נטלי רז בודקת את החידושים בלה לזניה

את לירון הכרתי לפני מספר שנים כשעוד היינו צעירות ויפות (היא טוענת שאחד מהם עדיין קיים, רק לא ציינה מה). היום אנחנו דואגות להתעדכן לפחות פעם בשבוע במה שקורה, מה חדש, מה המצב ומה ניש? (ולא בהכרח בסדר הזה). בשיחה השבועית האחרונה זיהיתי מרירות מסוימת במיוחד בחלק של ה"מה ניש?" לירון טענה שהבחינות לשכה מאיבות על חייה ומאיימות להוציא אותה משלוותה.
לטובת שבירת השגרה ולמען חיים יפים יותר, הצעתי לה לצאת איתי לארוחה איטלקית. לפחות אם הראש מתפוצץ אז שיהיה על בטן מלאה.

הגענו ללה לזניה ברח' דיזנגוף בת"א, הנמצאת במרחק 5 דק' הליכה מביתה של לירון. מסעדת לה לזניה היא מסעדה קטנה ואינטימית, בעלת מספר מקומות ישיבה בודדים שרובם (או כולם) נמצאים בחוץ. מרגע שמתיישבים מרגישים חלק אינטגראלי מהקהל התל אביבי העובר ברחוב הסואן.

את קירות המסעדה מקשטות כתבות שנכתבו על המקום או על הבעלים, יוסף (פיפי) תמם. יוסף פתח את לה לזניה לפני כ- 5 שנים, ומאז קהל הסועדים לא מפסיק להגיע.
תיירים, שומרי כשרות (המקום כשר בהשגחת רבנות ת"א), ילדים וצעירים (תל אביבים) חסרי מנוח. כולם מגיעים לטעום ולחוות מסעדה איטלקית אותנטית.
לאחרונה הוסיף יוסף לתפריט מנות וטעמים חדשים, בכדי "לפלפל" ולגוון את הקיים.
מבין המנות החדשות: פוקאצ'ות, חצילים בתנור, קרפצ'יו סלמון, ספגטי ארטישוק, ספגטי חצילים, מגוון פיצות ו- 8 סוגים שונים של לזניות (ריקוטה ותרד, פטריות, חצילים ופסטו, סלמון, פטריות ופסטו, מלנזנה פרמיז'נה וכמובן הלזניה הקלאסית).

חובבי הקמח המלא יוכלו גם כן להתענג על קו מוצרים הכולל לזניות, פסטות ופיצות והכל מקמח מלא.אם אתם אנשים של עסקיות צהריים, 'לה לזניה' מציעה מגוון רחב של אופציות החל מ-49 ₪.
התלבטתי מה להזמין ולבסוף הפור נפל לזניה פסטו. בלה לזניה מלמדים שלדברים טובים צריך לחכות, גם אם זה 20 דק'. כל הלזניות והרטבים נעשים במקום מידי יום וכל דקה שווה את ההמתנה.
הלזניה שהזמנתי הונחה על השולחן בצלחת אובלית כשהיא רותחת, הרי הגבינה שהסתלסלו על גבי הלזניה השמיעו קולות בעבוע ובכל פעם שהרמתי את המזלג הייתי צריכה לסובב אותו לפחות חמישה סיבובים בכדי ללפף את הר הגבינה.
לירון הלכה על האופציה הסולידית ובחרה פסטה 'אליו אוליו פונגי' הכוללת מרכיבים של שום, שמן זית, פטריות ופטרוזיליה. כחובבת שום, מזלגי ביקר לא פעם ולא פעמיים בצלחתה של לירון.

בתום הארוחה, כשפינו לנו את הצלחות, ראינו כי מפות הנייר שעל השולחן מכילות מילון עברי איטלקי (או לפחות את המילים החשובות באמת).
אז-קמריירה (מלצר), אלה-סלוטה (לחיים) ואריבדרצ'י (להתראות).