מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > חדש במטבח> עובדות על דבש

דבש הכל דבש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כולם מדברים עליו, כולם אוהבים אותו וכולם נותנים לו קצת יותר קרדיט בראש השנה- הדבש. כמה טון דבש ירכשו השנה אזרחי ישראל? מהם השימושים הנוספים בדבש? וגם מתכון סושי וגבינה בדבש. שתהיה שנה מתוקה כדבש

כמה נתונים חשובים על הדבש מאת הרצל אבידור, מנכ''ל מועצת הדבש.

על פי נתוני מועצת הדבש, עם ישראל ירכוש לקראת חגי תשרי 1600 טון דבש. השנה לא צפוי גידול בצריכת הדבש בראש השנה לעומת שנה שעברה.
בקרב הצרכנים קיים עניין לסוגי דבש ייחודיים, דבש זני כדוגמת: אקליפטוס, אשל, קורנית, זעתר, שיזף- הנרכשים ישירות אצל היצרנים ובמכוורות הבוטיק, בנוסף לרכישה ברשתות השיווק ובחנויות.

שנת תשס''ט תסתיים בייצור של כ- 3,000 טון דבש ומהווה שנה בינונית בהיקף הייצור על רקע מיעוט המשקעים שפגע בהיקפי הפריחה הקיצית, בעיקר באזור המרכז והדרום וכן על רקע צמצום היקפי שטחי הכותנה בישראל.

השימוש בדבש יכול להיות שונה ומגוון, יש כאלה שיעשו בו שימוש מסיבות בריאות ולטיפול בהצטננות ובמחלות חורף, במגזר הרוסי עיקר השימוש הוא להמתקת תה ולבישול, בעיקר ע''י מבוגרים. במגזר החרדי משתמשים בדבש בעיקר כממרח לילדים, מעבר לשימוש הרב בתקופת החגים, לטבילת תפוחים ולאפיית עוגות דבש.
הגורם הכי משמעותי לצריכת דבש הוא החינוך לכך בילדות, אם חונכת כילד לצרוך דבש, הרי שתעשה זאת גם כמבוגר.

לקראת ראש השנה, רשת SPICES כלים וטעמים מציגים - גבינת דבש של ברקנית.
מדובר על גבינת עיזים טרייה בתוספת דבש. כמו כן, שילוב טעם גבינת העיזים עם מתקתקות הדבש מאפשרת לשלבה גם במבחר קינוחים. הגבינה תשתלב נהדר גם עם פירות חמצמצים, לפלטת גבינות היא תוסיף קריצה מתקתקה ומיוחדת, ואף מתאימה מאוד למריחה לילדים על סנדוויצ'ים לביה''ס. מחיר מיוחד לקראת החג: 19.90 ₪ (במקום 24.90 ₪ ל100 גרם). ניתן להשיג ברשת SPICES כלים וטעמים.

ולסיום מתוק, מתכון סושי תפוח בדבש לקראת החג אשר יצרו השף שלום קדוש והמאסטר סושי-שף יאמה אויומאדה.

סושי תפוח בדבש
מצרכים לרול אחד
תפוח עץ
רצועת סלמון טרי 4X6
שני פלחי אבוקדו
דבש
מיץ תפוזים

לרוטב
50 מ''ל דבש
50 מ''ל מיץ תפוזים טרי
1 כפית סויה יפנית
קורטוב ווסאבי

אופן ההכנה
פורסים את תפוח העץ לרצועה מ''מ (1-2) פורסים עליה את רצועת הסלמון הטרי פלחי האבוקדו.
ג'ואלין תפוח עץ (תפוח עץ קצצו, לשברים דקיקים)
גוללים ופורסים לפרוסות בעובי ס''מ- ס''מ וחצי

רוטב
מכניסים את כל המוצרים. לקערה ומערבבים
מניחים בכלי או בתפוח עץ שרוקן מתוכנו