''אנחנו פותחים עם בירה מהחבית – טובורג לאבא והוגרדן בשבילי. אחר כך מגיעים הטאפאסים: איקרה חמצמצה; חצילים מצוינים, מטוגנים עם שפע שום ועשבי תיבול, וסלט קולסלאו...''. מיכל זמרני ואביה נשטפו בגל נוסטלגיה, בפאב העוגן בחיפה
''אני מתחילה עם מדליוני פילה בקר, צלויים בגריל פחמי עץ אורן, עסיסיים ומתובלים במדויק, ומוגשים לצד דלורית ופטריות מוקפצות בטריאקי...''. מיכל זמרני למדה במסעדה של אחוזת הספא יערות הכרמל עד כמה תפריט בריא יכול להיות גורמה
''השרימפס עשויים בדייקנות, מתנאים ברוטב חמצמץ שהולם אותם מאוד, וצלפים זעירים ורכים מלטפים אותם בנגיעות – המילה הזו מעולם לא הייתה מדויקת יותר – של טעמם העדין...''. מיכל זמרני נהנתה מכל רגע במסעדת ארומה שבזכרון יעקב
בסוכת האירוח של יקב ברבדו אפשר להשקיף על הכרמים שמסביב, לטעום קברנה סוביניון 2006 משובח, וללמוד מהיינן הכי מנוסה בארץ איך משפיעה ההשקיה על הגפן, איך מחזיקים נכון את הכוס של היין, ומה הקשר של כל זה לפרדוקס הצרפתי
זו השנה הרביעית הולכת ירושלים לחגוג בחודש דצמבר עם שלושה סופי שבוע של אמנות, תרבות ואוכל – חמשושליים 2008. לכבוד האירועים, ישערכו בתאריכים 4-6.12, 11-13.12 ו-18-20.12, הנה מדריך והמלצות לכל הפעילויות שיכלול הפסטיבל
''דפנה מקבלת אותנו בחיוך ענק, וברול i/o שכולל טונה אדומה, קמפיו (דלעת יפנית מתוקה), מלפפון, בטטה, ''והרבה אהבה''....''. מיכל זמרני לקחה חברה במצוקה לנטו סושי שבקניון חיפה, ונוכחה שבנסיבות הנכונות – סושי הוא מזון מרפא
''דני, בחורה עדינה ואנינה בדרך כלל, נאבקת עם המפצח, עד שהיא מגלה את מינון הכוח הנכון שיש להפעיל בכדי לשבור את שריון הסרטן ולשלוף את בשרו הטעים. אני מצטרפת בשמחה...''. מיכל זמרני וחברה גילו את חווית אכילת הסרטן במסעדת נמו שבחיפה
הסינים השתמשו באגוזים כדי לעורר את תאוות נשותיהן, האצטקים האמינו בכוחו של האבוקדו להגברת האון הגברי, ההודים ממליצים על ג'ינג'ר כתרופה נגד אימפוטנציה, והמצרים – על דבש. לכבוד ט''ו באב - המלצות ומתכונים למזון מעורר חושים
''רוגלך חלבה ורוזמרי שובים אותנו בטעמם העשיר והסמיך. זה במילוי חלבה דחוס ומתפורר בפה, זה במילוי פריך ולח של שוקולד ואגוזים. שניהם היו לא פחות ממעולים...''. מיכל זמרני פינקה חברה טובה עם המאפים של הקונדיטוריה חמדה עוגות
מחפשים רעיונות לארוחת ערב אינטימית? הזמנתם חברים למסיבה, ברגע של חולשת דעת, ואין לכם מושג איך להאכיל אותם? שף פרטי יכול לארגן לכם ערב קולינארי מדהים, מותאם לטעמכם האישי ולאווירה המועדפת עליכם. הנה ארבעה שפים עד הבית
''הגבר מתכבד בסטייקבורגר, רצועות צרות של סינטה מיושנת, עשוית על הגריל, עסיסיות ומתובלות היטב ברוטב ברביקיו...''. עם אוכל משובח, עיצוב מסקרן, וליינים של מסיבות, הסינקופה בר יוצר, בלב העיר התחתית של חיפה, חווית בילוי ייחודית
''בקערה שחורה ועמוקה משייט לו בנחת בשר סירליון, שהוקפץ בווק עם חצילים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חלב קוקוס, בזיליקום וקארי אדום...''. בשביל המנה הזאת (אבל לא רק), היה שווה למיכל זמרני להגיע מחיפה למסעדת מינה טומיי שבתל אביב
לקראת חגיגות הלילה הלבן שיצוינו במסעדת אוונגרד, מספר השף חיים גרשון על תאוות הבשרים שלו, נזכר איך עזר כילד לאביו, שף האירועים, ומסביר מה כל כך מיוחד בהמבורגרים של המסעדה. ואי אפשר בלי התפריט המיוחד של המסעדה ללילה הלבן
''בינתיים, אנחנו מקבלות בלינצ'ס גבינה לוהט, זרוי אבקת סוכר, ושני גומבוץ – שזיפים וגבינה, המוגשים לצד אבקת סוכר ושמנת חמוצה...''. במקום מתוק בצת, בבית שנראה כמו ציור של ילדים, ערכה מיכל זמרני היכרות עם מטעמי המטבח ההונגרי
מחפשים את הדיאטה המתאימה לכם ביותר? רוצים חוות דעת מומחה על שיטות הרזייה פופולאריות, כמו דיאטת אטקינס או אכילה לפי סוג הדם? מדריך מפה לשיטות הרזיה מספק לקוראיו מדדים תזונתיים ברורים, וקריטריונים לבחינת תוכניות הרזיה
''התוצאה סוחפת: הרביולי לוהטים, עשויים היטב, כשהבצק אל-דנטה, אבל עדיין נעים ומתמסר. מילוי הריקוטה משתלב היטב עם הרוטב, הסמיך והעשיר...''. מיכל זמרני נהנתה באלתר נתיב מאוכל חלבי כשר וטעים, וחשוב לא פחות - משירות מצוין
הגבנים אהרון מרקוביץ' ממחלבת מרקוביץ', אריאל מזן ממחלבת אלטו, עמוס תשובה ממחלבת ערבה, ודפנה דריאל, מספרים איך הגיעו לעסק, מהי הגבינה האהובה עליהם, ומספקים טיפים לייצור גבינות ביתיות. מתוך פרויקט שבועות של אתר 2eat
יש לדאוג ללחות בתנור, יש להתחיל מטמפ' גבוהה, ובניגוד למה שסבתא אמרה – מומלץ לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. חני לשם, שפית הבית של פורשף, עורכת סדנה מיוחדת לשבועות, ומציידת אותנו, על הדרך, בטיפים לאפיית עוגות גבינה
שלושה ספרים מהעולם הגסטרונומי הגיעו לאחרונה אל המדפים: חיים כהן ואלי לנדאו מלמדים אותנו בישול עם בשר, דגים וביצים; ישראל אהרוני משדך שוקולד למוזיקה טובה; ויאיר מחט עושה סדר בשמות של מאכלים כמו קרפצ'יו, קרואסון וקפה הפוך
"על הפלטה מרחשים בעליזות אנטרקוט אדמדם, עסיסי, מדויק להחריד, ומתובל רק במעט מלח גס ופלפל; ונקניקיות צ'וריסו ששולחות אותי, משתנקת, אל המים...". מיכל זמרני הוציאה את חברתה התל אביבית לבילוי צפוני, במסעדת טנדוקה הכשרה
"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
קינוחי פסח הם לא רק עוגיות בוטנים חיוורות, עוגיות קוקוס תפלות או עוגיות קמח מצה עבשות. פסח הוא עונת הפריחה של עוגות מוס נהדרות, טראפלים מענגים ומרנגים לתפארת מדינת ישראל. מיטב הקונדיטורים בארץ תורמים מתכונים
זה שבכל ליל סדר, לא חושב מאיזה עדה, ישחו במרק העוף הקניידלך, אותן כופתאות אפרוריות מקמח מצה - לא אומר שאי אפשר לשחק איתן. לכבוד פסח, מציעים ארבעה שפים את הגרסה המשודרגת והצבעונית שלהם לקניידלך המסורתיים
שף רן לביא ממתוקה, דור שלישי למסעדנים, מספר על החלום הגרנדיוזי שלו, מתוודה על סלידתו מרגל קרושה, ונזכר במחמאות שקיבל משגריר ארה''ב. ויש גם מתכון למרק עגבניות בזק, המושלם למקרה שצריך להרשים את האורחים בזמן קצר