מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת אלתר נתיב: חלב על הזמן

חלב על הזמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''התוצאה סוחפת: הרביולי לוהטים, עשויים היטב, כשהבצק אל-דנטה, אבל עדיין נעים ומתמסר. מילוי הריקוטה משתלב היטב עם הרוטב, הסמיך והעשיר...''. מיכל זמרני נהנתה באלתר נתיב מאוכל חלבי כשר וטעים, וחשוב לא פחות - משירות מצוין

חודש אחרי יום ההולדת שלה, עדיין לא הצלחתי להיפגש עם עדי. כשהיא הייתה פנויה – לא הייתי בתל אביב. כשהגעתי למרכז – היא בדיוק הייתה שקועה באחד מאלפי העיסוקים שלה. וכשכלו כל הקיצין, בתחילת השבוע, הרמתי לה טלפון ופקדתי: את בוחרת זמן ומקום. עכשיו. הבחירה נפלה על יום ראשון בשעות הערב המוקדמות, אחרי העבודה ולפני כוכב נולד. המקום הנבחר: אלתר נתיב, מסעדה חלבית כשרה בכיכר המדינה.

הרושם החזק ביותר שמתקבל באלתר נתיב, הוא שמדובר במקום נעים. כל כך, כל כך נעים. העיצוב חמים ומזמין, ואני ועדי בוחרות להתיישב בקצה הרחוק של המסעדה, איפה שיש ספות עור רחבות ונוחות, ואפשר להשקיף גם על הכניסה, וגם על הבר. הקהל מגוון – פה פגישת עסקים שהתארכה; שם חבורה צרפתית עליזה וצוהלת; פה שני חברים מבוגרים שנפגשים בשביל הכיף, ממש כמונו; ובצמוד לקיר – זוג דתי, בדייט ראשון או שני, המנהל שיחה קולחת, ומחליף מבטים מבוישים.

אנחנו זוכות לטיפול אישי משומרון, מנהל המשמרת. הוא נמצא פה כבר ארבע וחצי שנים (צעיר. אנג'לה, הברמנית, עובדת פה כבר 17 שנה), ומכיר את רוב הלקוחות. הוא מספר שהיות ורוב הצוות ותיק – לאנשים נעים יותר לבוא לפה, כי הם מרגישים בבית, ומעיד על המסעדה כ''מקום שכיף לעבוד בו''. הוא גם מספר לנו על תהליך ההכשרה למהדרין שעברה המסעדה, אחרי שנים ששימשה כמסעדה של בית לסין, ועל המעבר לאוכל ביתי ובריא, מאוזן וטרי, עם מינימום שימוש בשמן. הכל נעשה במקום, ברגע ההזמנה (כולל הקינוחים), ומוגש במנות נדיבות בצורה יוצאת דופן.

אנחנו מבקשות ומקבלות קנקן מים צוננים, עם נענע שצריכה לככב בפרסומות (שומרון: ''הירקות פה סוג א', בגלל המהדרין''), ומעיינות ארוכות בתפריט. עדי ואנוכי מחבבות אוכל חלבי, ולכן הבחירה, אל מול מגוון דו ספרתי של מנות ראשונות, בלינצ'סים, סלטים ופסטות ורטבים, קשה. עם המנות הראשונות אנחנו מסתדרות מהר יחסית: עדי לוקחת חציל קלוי מלווה בטחינה, חמים ורך, עם טוויסט בדמות עיטור פיסטוקים. אני בוחרת בקרפצ'יו סלמון, המוגש בנתחים עסיסיים ועבים, בליווי שני כדורים נדיבים של גבינת שמנת, וצלפים.

המנות העיקריות הן אתגר של ממש. עדי בוחרת בפילה סלמון, עם רוטב שמנת וחרדל. אני ממשיכה להתלבט מול התפריט דקות ארוכות. מצד אחד הלזניה נשמעת מצוינת, אבל גם הדגים נשמעים לא רע, ויש פה כמה סלטים מעוררי תיאבון ממש, ואת הרגע הזמנת סלמון, אז..... בסופו של דבר, המלצרית גואלת אותי מייסורי, ונותנת המלצה פסקנית: פסטה ברוטב טיבוולי, המורכב משמנת, ברנדי, אגוזי מלך ופקאן מסוכר. אני משתיקה את הקולות בתוך מוחי, המוחים חלושות על הדיאטה, ובוחרת להשיט בתוך הרוטב המסקרן הזה רביולי גבינת ריקוטה. התוצאה סוחפת: הרביולי לוהטים, עשויים היטב, כשהבצק אל-דנטה, אבל עדיין נעים ומתמסר. המילוי משתלב היטב עם הרוטב, הסמיך והעשיר, שטעמו מתקתק ומעניין. החיסרון היחיד של המנה הוא שככל מנת פסטה אחרת ברוטב שמנת, היא כבדה מאוד, ובשלב מסוים הופכת הארוחה לקרב לריקון הצלחת, שמסתיים בניצחון סוחף שלי.
עדי, בינתיים, מטפלת יפה בנתח סלמון עסיסי, שהוגש בצלחת לבנה וגדולה, עם ירקות מבושלים (היום אלו פלפלים וחצילים ברוטב עגבניות), לימון, ורוטב שהוגש, לבקשתה, בצד, וגם נשאר שם, בעוד היא מסבירה לי, בפה מלא, ש''זה המבחן האמיתי. כשהדג טעים גם בלי רוטב''. אני דווקא טובלת את החתיכות שאני גונבת ממנה ברוטב, ומגלה שהוא עדין, פיקנטי בקצוות, ומשדרג עד מאוד.

לסיום, אנחנו חולקות אפל קרמבל טרי וניחוחי, המוגש בתוך קערית עגולה ולוהטת, תוכו נמס בפה, ומשתלב היטב עם תוספות בדמות רוטב תות, רוטב שוקולד, גלידת וניל וקצפת. שומרון מנסה לשכנע אותנו לנסות גם את הקפה, כי המסעדה מעסיקה ברמן קפה במיוחד. מטעמי שובע אנחנו מסרבות, אבל מבטיחות לשומרון, ולעצמנו, שעוד נשוב וננסה את הקפה. וגם את עוגת הטריקולד שעליה ויתרנו. וגם את הקנלוני ירקות קלויים וגבינה, ברוטב פירות יער. וסלט הרועה. וקיש הבטטות הצלויות. ובעיקר נחזור בשביל השירות החם, הכייפי והאישי. כי אלתר נתיב זה מקום שלא רק כיף לעבוד בו. גם כיף להתארח.

אלתר נתיב
וייצמן 32, תל אביב.
03-6950567