מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ערכו התרפיוטי של הסושי. נטו סושי

ערכו התרפיוטי של הסושי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''דפנה מקבלת אותנו בחיוך ענק, וברול i/o שכולל טונה אדומה, קמפיו (דלעת יפנית מתוקה), מלפפון, בטטה, ''והרבה אהבה''....''. מיכל זמרני לקחה חברה במצוקה לנטו סושי שבקניון חיפה, ונוכחה שבנסיבות הנכונות – סושי הוא מזון מרפא

כשרינתי במצוקה, או צריכה לשפוך את הלב, סושי הוא דרך מצוינת להרגיע את נפשה הדואבת. כך היה לפני כמה חודשים, כשעזבה את המשרד התל אביב לטובת משרד חיפאי. כך היה גם השבוע, כשסיפרה לי שהחליטה לעזוב את המשרד החיפאי לטובת משרד חיפאי אחר (טוב יותר), לאחר מסכת ארוכה של לבטים מייסרים. אבל אני מקדימה את המאוחר. היה צריך הרבה מאוד רולים כדי להביא אותה לנקודה הזו. הספק הפעם היה נטו סושי, דוכן סושי קטן ומקסים בקניון חיפה.

נטו סושי פתוח בקניון חיפה מזה חצי שנה, ומספק לאורחי הקניון ולעובדי פארק ההיי-טק הסמוך סושי בריאותי, אורגני, נקי, שנעשה כמעט ללא שמן, ללא טיגון (הפנקו, למשל, קלוי), ללא בישול מלבד חליטה. הבעלים והמגלגלים בפועל הם דפנה ורועי, זוג צעיר וחמוד לאללה, שחזרו לארץ לא מכבר אחרי ארבע שנים בהם הסתובבו ברחבי העולם. דווקא באוסטרליה, שם התגוררו במשך שנה וחצי, התאהבו בתרבות האסייתית, ובסושי בפרט. הם החלו לקחת קורסים שלמים בבישול יפני, בדגש על סושי. כשחזרו לארץ, הקימו את נטו סושי.

הדוכן מעוצב בקו נקי, ומתאפיין בצבעים בהירים ומרעננים. דפנה מקבלת אותנו בחיוך ענק, וברול i/o שכולל טונה אדומה, קמפיו (דלעת יפנית מתוקה), מלפפון, בטטה, ''והרבה אהבה''. הרול מצופה בפנקו קלוי, שמוסיף פריכות מענגת ולא שמנה, ומוגש לצד רוטב סויה מלוח וטריאקי סמיך ומתוק. לצידו, דים סאם – גיוזה בשר וגיוזה בטטה, פריכים ולוהטים, שנעלמים תוך שניות. רינתי מורידה אותם עם דיאט קולה, מתאוששת קמעא, ומתחילה לגולל בפני את קורות משרתה.

דפנה ורועי נותנים לנו את הספייס שלנו. מדי פעם הם מגיחים כדי להניח בפנינו מטעמים. הנה, למשל, סלט וואפו, שמצליח לשבור בקלות את סלידת הסלטים המובנית שלי. הסלט הירקרק מורכב מאצות ווקאמי וכרוב, ומתובל בשמן שומשום, קצת סויה ומירין. הוא טעים, חמצמץ, ולדברי דפנה – גם עשיר בחומצות אמינו. או סושי טונה מיקס – שמונה יחידות של סושי ממולא בסלט טונה ''כמו שעושים בבית'', עם מיונז יפני, בצל ירוק, קמפיו ומלפפון, מצופה בפנקו. לדברי דפנה, זהו ''סושי למתחילים'' – כי הוא פותח את הפה למשהו שהוא מוכר, אבל שונה. בעקבותיו מגיע סושי ייחודי נוסף – מאקי עוף עם טראקי, בטטה ודלעת, המוגש עם מיונז ספייסי, שמוכן במקום, ורוטב טריאקי מתוק.

בינתיים, רינתי מרגישה קצת יותר טוב, ולכך תורמת לא רק העובדה ששפכה את הלב, אלא גם האווירה הטובה, הבריאה והצעירה שמסביב. אנחנו בוחרות לקנח באונארי צמחוני, כיסון טופו ממולא באורז, טריאקי וירקות הבית. המנה מזכירה בצורתה טורטייה מקסיקנית ממולאת, אבל טעמה מתקתק ומפתיע, ומהווה סיום הולם לארוחה הולמת. בדרך החוצה רינתי כבר עליזה לגמרי, ואף מדברת בשבחי המשרד החדש. הייתי לוקחת לעצמי את מלוא האחריות על כך, אבל הסושי של נטו סושי נעשה בכל כך הרבה אהבה – שאני מחלקת להם את הקרדיט בשמחה. כשמגיע – מגיע.

נטו סושי
פלימן 4, חיפה.
04-8500692, 050-4440931