Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> פלז'ר ביפור ביזנס במסעדת דים ס

פלז'ר ביפור ביזנס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי

בשביל לערב ביזנס עם פלז'ר, החלטנו אורי ואנוכי לקיים את הפגישה השבועית שלנו במסעדה. היעד הנבחר – מסעדת דים סאם בתל אביב – עלה על כל ציפיותינו. הפלז'ר התחיל כבר כשמצאנו חנייה! ממש בסמוך למסעדה!! באפור!!!. אחריו הגיעו מסכי הנגיעה. חלק מהשולחנות של דים סאם צמודים מסכי נגיעה, דרכם אפשר לשחק, במהלך האוכל, משחקים מסוגים שונים, כמו טריוויה ומשחקי זיכרון. אני ואורי ננעלנו על משחק אחד ספציפי, שבו הראו לנו תמונה ואז שאלו אותנו שאלות על כל מיני פרטים קטנים ומטופשים ממנה. אחר כך, כשהגיע האוכל, כבר היה ברור שהנאה תהיה פה, והרבה. ביזנס – לא ממש.

מסעדת דים סאם קיימת כבר למעלה בעשר שנים. בתחילה ישבה בקינג ג'ורג', ולפני שנתיים עברה למשכנה הנוכחי, באלנבי בואך רוטשילד, בטבור של מרכז הבילויים של תל אביב. המטבח אסייתי מגוון, עם דגש על המוצר הייחודי שהעניק למסעדה את שמה: דים סאם שמיוצרים במקום, ע"י טבחים אסייתים. הדים סאם, כיסונים סיניים, עשויים משלושה סוגי בצק – בצק אורז, בצק חיטה ובצק שמרים, שמגיעים מאודים או מטוגנים. המסעדה מגישה לא פחות מ-21 סוגים של דים סאם, בצורות ומילויים שונים. בשנה האחרונה הכניסה המסעדה גם תפריט סושי. לשם כך נשכר סושי מן מהמובילים בעולם, ממסעדת מורימוטו שבניו יורק, שבנה עבור המסעדה את התפריט.

אנחנו פותחים בצ'ויה, יין שזיפים, ומזמינים ארוחת טעימות זוגית, שכוללת למעשה דגימות מכל הדים סאם שבתפריט, כולל תה וקינוחים. על שולחננו מונחים רוטב חמוץ מתוק, רוטב צ'ילי, חמוצים ונשנושים, ואנחנו מתמכרים קצת למשחק הזיכרון המטופש עד שמגיעות מנות הפתיחה: רול אווז עטוף בנורי, טייגר שרימפס בציפוי טמפורה, וקלמארי מטוגן במילוי תרד, מוצלח ביותר.

שתי מנות הדים סאם הראשונות המגיעות אל שולחננו, הן המנות המטוגנות. גיוזה עוף, ברוקולי ואגוזים, פריך מבחוץ ובעל מרקם עשיר מבפנים; ופלפלים ובצל בבצק פריך, דים סאם בעל צורה של מיני קיש, ומילוי לוהט בטעם ירקות מוקפצים בווק. איתם, מגיעה לשולחן גם הפתעה – הדיאטנית מיה בן אפרים, שנשכרה לאחרונה כדי להשביח את התפריט ולהפוך אותו לבריא ומאוזן יותר. "חשוב לי שהמנה תהיה מרגשת וטעימה, אבל גם בריאה, מאוזנת ומשביעה", היא אומרת. "יש כאן מנות עם פוטנציאל אדיר, אבל מטוגנות או עם המון שמן. למשל הדים סאם פה, שהוא מעולה, אבל כדאי לשים דגש יותר על המאודים ופחות על המטוגנים. אני רוצה לשנות את הטמפורה, להכניס יותר הקפצות, אוכל על בסיס ווק, יותר קארי, חלב קוקוס, ירקות שורש, תבלינים. טעמים אמיתיים, לא של שמן לטיגון".

בהתאם לתפיסה הזאת, הדים סאם הבאים שלנו מאודים בלבד. על שולחננו נערמות חמש קעריות אידוי מבמבוק. בכל אחת מהן שוכנת, על מצע עלי כרוב, הפתעה לוהטת. דים סאם עוף, ירקות ואגוזי קשיו, בבצק אורז שקוף, בעל טעים עדין של עוף. שומאי תרד ובוטנים, בעל טעם דומיננטי של תרד טרי, ושומאי בשר לבן וערמוני מים, עדין ומסקרן. באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה. ודים סאם להיט, של שרימפס ופטריות שיטאקי, בצורה של פרח קטן, עם טעם עשיר של פירות ים.

אנחנו מקנחים בתה ירוק ובבאו שוקולד, דים סאם במילוי שוקולד נוזלי ולוהט. יותר סופגניית שוקולד מזה אין. לאיזון השוקולד, אנחנו מזמינים גם קציפת ערמונים עדינה ואוורירית, מעוטרת בסירופ שוקולד ובמרקם של מוס. אנחנו מתקשים להחליט ממה כואב לנו יותר להיפרד – ממסך המגע המענג, או משאריות הקינוחים, שקצת קשה לנו להשתלט עליהם. בחוץ אנחנו פותחים יומנים וקובעים פגישת עבודה חדשה.

דים סאם
אלנבי 120, פינת רוטשילד, תל אביב.
03-5604310, 03-5604341