Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > עוגה> מואי כיף בקונדיטוריה חמדה עוגות

מואי כיף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''רוגלך חלבה ורוזמרי שובים אותנו בטעמם העשיר והסמיך. זה במילוי חלבה דחוס ומתפורר בפה, זה במילוי פריך ולח של שוקולד ואגוזים. שניהם היו לא פחות ממעולים...''. מיכל זמרני פינקה חברה טובה עם המאפים של הקונדיטוריה חמדה עוגות

יפעי חברתי היא האדם הנדיב והנוח עלי אדמות. מסוג האנשים שיצאו איתך מתי שתציע ולאן שתבקש מהם, יזמינו אותך להתארח אצלם לזמן בלתי מוגבל, ויתנו לך את המפתח לדירה הקטנה והחמודה שלהם, אם במקרה אתה בעיר באמצע היום, וצריך מקום לנמנם בו, או מחשב לעבודה. אחרי כמה הפסקות נמנום כאלה על הספה שלה, בזמן שהיא בעבודה, החלטתי לפנק אותה כמו שאני אוהבת ויודעת: בארוחה מדהימה, בהתאם ללו''ז שלה (כלומר בצהריים), בהתאם למיקום שלה (כלומר ליד העבודה), ורק על דבר אחד הטלתי וטו: לא בהתאם לדיאטה שלה. אי אפשר לחגוג כמו שצריך עם סלט.

אז נכנסנו בצהרי יום ראשון לחמדה עוגות שברחוב קרליבך. הקונדיטוריה הכשרה קטנה, מסודרת ונקייה באורח כמעט סטרילי. העיצוב מינימליסטי ופשוט. דרך הקיר השקוף ניתן לראות את החלק היצרני, בו עמלים, בעבודת יד ובשיטות ביתיות, על הכנת דברי המאפה. הללו, מסודרים בקופסאות ומונחים סביב סביב על המדפים, הם הכוכבים של המקום. המאפים של חמדה עוגות איכותיים לעילא. נטולי חומרי טעם וריח, מתפיחים, כימיקלים ומשפרי אפייה. הכל אמיתי, טרי, נעשה במקום ובאותו יום, בכמויות קטנות. ''זו המהות'', תגיד לנו אחר כך שרון, מבעלות המקום. ''דברי המאפה, ולא כל מה שמסביב''.

אני ויפעי מתיישבות על הדלפק הקטן, ופותחות בארבעה רוגלך תוצרת בית, אותן אנו חולקות בינינו. הצורה אמנם צורת רוגלך, אך נקל יותר להשוות את המאפים הללו, העשירים כל כך במילוי, לעוגות שמרים קטנות. השוקולד והפרג סטנדרטיים יחסית, עם כי חומרי הגלם האיכותיים ניכרים בכל ביס וביס. החלבה והרוזמרי, לעומת זאת, שובים אותנו בטעמם העשיר והסמיך. זה במילוי חלבה דחוס ומתפורר בפה, זה במילוי פריך ולח של שוקולד ואגוזים. שניהם היו לא פחות ממעולים.

המשכנו עם בואיקוס, לחמניות גבינה פריכות ועשירות בגבינה. אחת קלאסית, אחת עם עגבניות מיובשות פיקנטיות, ושתיהן, כמו שהגדירה זאת יפעי, ''מואי כיף''. אחר כך חזרנו למתוק עם פרוסה נבחרת של עוגת שמרים נהדרת, בטעם אגוזים וקינמון, עם קרם שקדים. איתה קיבלנו גם שלוש פרוסות של עוגות בחושות: עוגת שיש קלאסית; עוגות אגס פקאן עדינה, עם שברי אגוזים שמפתיעים במתיקות מרוכזת; ועוגת שוק האיכרים. את העוגה הזאת יצרו פה במיוחד לשוק האיכרים שנערך בנמל תל אביב, בו מציגה הקונדיטוריה לצד יצרנים מקומיים אחרים, ובהם חקלאים, גבנים ועוד. העוגה, שנוצרה בדגש על חיבור לאדמה, מכילה דברים שכמו נלקחו מפרסומת לעוגיות בריאות: סוכר חום, תמרים, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, ואגוזי פקאן. חוץ מזה (ואולי בגלל?) היא טעימה מאוד.

אחרי כל הבריאות הזאת אנחנו בוחרות לקנח עם שוקולד, והרבה. עוגת פאדג' שוקולד עם אגוזים נשמעת כמו בחירה הולמת. על בסיס אגוזים פריך מונחת שכבת שוקולד מריר עבה, סמיכה, מתוקה במידה, נמסה בפה. יפעי ואנוכי תוהות מה יש בה, בעוגה הזאת, שעל פניה נראית בסיסית כל כך, גם בטעם וגם בעיצוב. מה מבדיל אותה מכל עוגות השוקולד האחרות שאכלנו בחיינו, ומעניק לה את תו האיכות הבלתי מתפשר שלה? אולי זה סוג השוקולד וכמותו, 70% שוקולד מריר משובח. אולי זה פיסות השוקולד צ'יפס הקטנות, שמתחבאות בינות לבסיס האגוזים. אולי זה איכות החומרים, השזורה כחוט השני בכל אחד ואחד מהמאפים שבאו אל פינו. ואולי זה חלק מהקסם, המהלך על כל המקום הזה, שבו אופים דברים פשוטים לכאורה, עם כל כך הרבה אהבה. מספיק אהבה כדי לשלוח אותנו אל החום המהביל שבחוץ מחוזקות, מסוממות מסוכר, ומאושרות עד השערות. יפעי חוזרת לעבודה, חיוך גדול מרוח על שפתיה. אני לוקחת את המפתח לדירה שלה, והולכת לישון לה על הספה. בחלומי נשזרו ריח ריחות מאפה מתוקים וחמימות של בית.

חמדה עוגות
קרליבך 13, תל אביב.
03-5615005