"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
בית מרטל, הוותיק מבין בתי הקוניאק הבכירים, והשני בגודלו בעולם, חוגג 300 שנה להיווסדו בשלל אירועים וחגיגות ברחבי העולם. יובל בלנקובסקי ממליץ להכיר את הסדרות המיוחדות המגיעות לישראל של קוניאק מרטל. תשתו ותהנו
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"על הכף מעמיסים עגבנייה מהסלט המתובל בטוב טעם, מוסיפים אורז מהאושפלוב וחתיכת בשר וישר לפה כי הכי טעים שזה חם..." יפית שבחון-שרף מגלה את רזי המטבח הבוכרי האותנטי במסעדת רפאל גריל בר במבואות תל אביב-יפו. נרשמה התמכרות לז'אנר
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אבל ההברקה ששנינו חותמים עליה היא מרק היוגורט בתוך דלעת ערמונים צלויה, שתוכה נאכל יחד עם המרק. בשר הדלעת האגוזי משתלב להפליא בחמצמצות של היוגורט המתובל..." שפרה צח חוגגת יום הולדת לאיש שלצידה בקוצ'ינה תמר, מסעדה איטלקית קסומה ורומנטית בלב תל אביב
"מולארד עטוף ברוטב פסיפלורה לצד אורז אוסטרלי עם חמוציות. מנה מעולה, לא כבדה שאחרי כל ביס רוצים עוד אחד, כי הטעם הממכר סוחף למחוזות חדשים שלא פוגשים כל יום..." ליאור נובו והסטארטאפיסט שלה עולים לירושלים להכיר את לה בוקה הלטינית של השף גיא קמחי, מהבולטות והוותיקות בין מסעדות שף בירושלים
"בצלחת אחת מונח "משטח העבודה" עם שלוש פרוסות עבות ונדיבות של עוגת פאדג' עם שלוש מבחנות בהן: קרם לוטוס (מטריף חושים), קרם שוקולד חלב (נו מה חשבתם?) וקרם גבינה חמצמץ..." חגית גרוס יצא לגלות אלו מנות יוגשו בט"ו באב במקס ברנר, מסעדה בה מתמזגים יחד שוקולד וטונות של אהבה
חדשות מהמסעדות: מסעדת פאלאס היוקרתית בירושלים משיקה תפריט טעימות חדש, טייגר לילי התאילנדית של תל אביב מוסיפה ספיישלים מיוחדים לעונה החמה, במסעדת הדגים בעין גב דואגים גם לסועדים הקטנים ותפריט מדורה חדש במטבח של רמה
"המשכנו עם קראנץ' גבינת ריקוטה ופירות יער שהיה חגיגה של טעמים ערבים לחיך. גבינת הריקוטה ופירות היער משתלבים היטב האחד עם השני וגורמים לי גם בעת הכתיבה להתגעגע לטעם..." כרמית אופק ניצלה את ימי החופש הגדול לגלות את המתוקה שבין מסעדות כשרות למהדרין בתל אביב, הלא היא קיורטוש סניף לינקולן
יש צלעות טלה, יש חומוס, יש קבב, יש צוואר כבש ממולא - מעולה, אלה המאכלים שאנחנו אוהבים. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מזרחיות בצפון, שבהן האוכל טעים, האווירה נעימה, המחירים שווים לכל כיס ויש דו-קיום בצלחת
"נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש..." יובל בלנקובסקי לוקח הפסקת צהריים במודרן, המסעדה הכי תרבותית בין שלל מסעדות בירושלים
"מהצלחת חייך אלינו קינוח גזר עם חלב קוקוס, חמוציות, קדאיף וקשיו שהתפצחו בפה. קינוח שונה, עדין ולא מתוק מדי, שבהחלט שווה להכניס לתפריט הקינוחים הקבוע במסעדה...". ליאור פנחסי מגלה מהו הפרויקט החדש של השף ניצן רז לבית טוקו בראשון לציון. היה מפתיע, עשיר בטעמים ומעלה זיכרונות מהמזרח הרחוק.
"שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים..." גיא סופר-זמרני בערב שכולו הצדעה לשוקולד, על כל צורותיו, טעמיו ומרקמיו, במקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה
"מנת הפונדו היתה פרזנטציה מרשימה בירוק לבן: גבעולי אספרגוס בשרניים בחליטה קצרה מאוד, שהונחו שתי וערב על צלחת רבועה, ועליהם מעטה קטיפתי של גבינות פיקנטיות שהותכו ביין לבן – מנה עדינה וטעימה מאוד בהשראת המטבח הצרפתי..." שפרה צח בפגישת היכרות עם אריא, ביסטרו אורבני עדכני בנחלת בנימין בתל אביב. היו מלא הפתעות. מוזמנים לגלות
בין אם אתם עובדים בסביבה ובין אם האוטובוס הוריד אתכם על פינת ארלוזורוב, לא תהיו רעבים. רחוב אבן גבירול בתל אביב מציע שפע של מסעדות, מאיטלקית ועד סושי, מפלאפל ועד המבורגר. אספנו בשבילכם רשימת מסעדות באבן גבירול
במעלה הר הכרמל, עם תצפית לנוף מהפנט של מפרץ חיפה, שוכנת צ'יינה ביי, מסעדת סינית כשרה המציעה אוכל טוב וטרי ללא פשרות, אותנטיות מהמזרח הרחוק ושירות מעולה. יש גם ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. קופצים לצהריים?
"סלט פלנייה – סלט מתקתק המכיל חסה, אננס טרי (תענוג!), קולורבי, אבוקדו, שרי, בצל סגול ופקאנים ברוטב ויניגרט, שקשר את המרכיבים והחמיא לכל אחד מהם בנפרד ולכולם ביחד..." בין שלל מסעדות בתל אביב גיא סופר-זמרני בחר להעביר ערב חם וקייצי במקסיקנה: מרגריטות צוננות, אוכל סוחף ומוזיקה שמכניסה לאווירה שמחה וכיפית
"מנת האספרגוסים שבושלו בצורה מופתית הוגשו על קרם של גבינת עיזים מעושנת שהוסיפה מרקם וטעם מעניינים מאוד. הגבינה אם תהיתם, גם היא מהאזור ומגיעה מחוות הר הרוח הסמוכה..." יונתן שטרנברג בארוחת טעימות מיוחדת במטבח של רמה ביישוב נטף. חוויה של אוכל משובח, נוף משכר ואווירה ייחודית
חשק לבשר איכותי משובח? קניבר סניף קריית חיים, לוקחים אתכם הכי רחוק שאפשר: לסוואנות של אפריקה, לספארי בקניה ולשבטים באמזונס ומזמינים להנות מחוויה קרניבורית מלאת צבעים, ניחוחות וטעמים של הדבר האמיתי. הארוחה העסקית המוגשת בשעות הצהריים מתאימה לכל כיס, לא תבואו?
כל אחד והעדפה שלו למנת הדגים: מטוגנים, מבושלים, על הגריל או על הפלנצ'ה. במיוחד עבור אוהבי נפלאות הים ריכזנו חמש מסעדות דגים מומלצות מכל הארץ. אין כמו מנת דגים קלה ובריאה ביום קיץ חם
"חצילים מטוגנים קלות בטמפורה ומוקפצים ברוטב פיקנטי על בסיס היי-סין. המנה אכן פיקנטית, הירקות בושלו קלות אך פריכותם נשמרה..." כרמית אופק הולכת שבי אחר הטעמים המרתקים של טאיפיי, אסייתית חדשה בתל אביב
"פטוצ'יני, בעבודת יד כמובן, המונח על רוטב חמאת מרווה בתיבול עדין של שום, צ'ילי, בזיליקום וזעתר. בין פרוסות הפטוצ'יני העבות הונחו פלחי ארטישוק, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות..." קרין אביב בפגישת היכרות עם יאניביצ'י, מסעדת גלילית חדשה במושב בוסתן הגליל.