אילו ברים מציעה הרצליה פיתוח, האלטרנטיבה הרשמית לתל אביב בעבור כל מי שאינו מעוניין להיכנס לכרך הגדול? והאם האלכוהול פחות טוב? הנה לכם ברים בהרצליה פיתוח: גדולים יותר, מרווחים יותר, נקיים יותר – תל אביב, מאחורייך
"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
חדשות חורף חמות: מסעדת רשלה הירושלמית מציעה ארוחת בוקר במדרחוב ב-25 ₪, הנערים של מיזם קוקיות פותחים דוכן בשוק האיכרים של נמל תל אביב ובמסעדת מושבוצ שבמושב רמות הצפוני עורכים סדנת בשר מרתקת. שיהיה חורף נעים
ב-1 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריט ירושלמי חם
"אחרי המנה הבאה - מוסר ים עם טאבולה קוסקוס - כבר למדנו את השיעור, השף תום קבאלו הוכיח שכשיוצאים מהקופסא קוסקוס יכול להיות מצע פורה ליצירתיות רבה..." שירלי רחמים על שיתוף הפעולה בין מסעדת דקה לחברת קוסקוס מזון
שירלי רחמים מצטרפת לסיור "סיפורים מהכרם" שמארגנת העמותה לתיירות תל אביב. בין הלחוח, הסלוף, החומוס והסחוג היא לומדת על שכונה מלאה בהיסטוריה ובצמחי מרפא, ומקבלת טיפים חשובים על שוק הכרמל. ויש גם המלצות למסעדות
שירלי רחמים פותחת את הבוקר בדרך לירושלים במסעדת ברקפסט שבשואבה – מחלף שורש. בסמוך לתחנת הדלק מטפסים על המדרגות הספורות, חוצים את המפתן ומגלים בקתת עץ שאומרת כולה ביתיות חמימה. ויש גם מי שעורך כאן אירועים
מסעדת מקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב מציעה תפריט מקסיקני ומקסיקני-אמריקני. את הגוואקמולה, הטורטייה והפחיטס אפשר לאכול במסעדה בימים א'-ה' בשעת צהריים ב-20 אחוזי הנחה, והמרגריטה – עדיין זורמת כמו מים
גם בעונת החורף, צלחת חומוס מהבילה, עדיף עם ביצה ועם יש אז גם פול ופיתה חמה – עושה עבודה לא פחות טובה ממרק עשיר. אספנו בשבילכם חומוסיות מומלצות, ועכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מבטן מלאה ומשעת צהריים מנומנמת
"היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת..." יונתן שטרנברג חוזר לתפריט של מסעדת החצר בירושלים
החורף כבר התחיל לשמח אותנו, גם בחוץ וגם במסעדות. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שתהיה לכם עונה חמה: ארוחה עסקית במסעדת בריבה שבנמל תל אביב, הופעות חמות בדבלין בירושלים והרבה אלכוהול במסעדת מקסיקנה, תל אביב
יובל בלנקובסקי סוקר את יינות החורף הבאים עלינו לטובה, ובפרט נותן מקום של כבוד ליינות הבוז'ולה. אל החג שנחגג השנה ביום חמישי, 17 בנובמבר, מצטרפת תעשיית היין הישראלית עם יינות בסגנון הבוזו'לה, חלקם אפילו כשרים
מעבר למיקום הנהדר של שוק הכרמל, שהוא המרכז הצבעוני של תל אביב, הרי שהקרבה אליו גם מאפשרת למסעדנים ולשפים להכין תפריט יומי מהרכיבים הטריים ביותר שניתן למצוא בדוכנים. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בשוק הכרמל
"על השולחן נפרש מגוון רחב מאוד של מנות, שטעמן וטריותן מעידים שלפנינו משהו אחר לגמרי מערכת הסלטים השגרתית לעייפה המוגשת בדרך כלל במסעדות מזרחיות..." שפרה צח מוצאת ביפו את אל מטבח: המיזם של לילה וחמודי חבשי
פסטה פנה זנזרה שהוגשה בדרגת עשייה אל דנטה ברוטב שמנת, עם נתחי עוף ואספרגוס ששולבו בו בעדינות; סקלופיני עגל שבושל ברוטב יין אדום מתקתק שצומצם היטב; סקלופיני עוף ברוטב שמנת עדין – אורלי פרש-אזולאי, זנזרה בחיפה
רביולי, פטוצ'יני, גורגונזולה, בזיליקום, קמפארי וטירמיסו – תל אביב שופעת מסעדות איטלקיות, וכל אחת מהן מפליאה בהרכבת מנות שלא היו מביישות אף מגף. אספנו בשבילכם כמה מסעדות איטלקיות בתל אביב, וזה היה מאד טעים
בעין כרם, גם סיור רגלי בתחילת השבוע מרגיש כמו טיול של שבת, והאוויר הצלול לצד הנוף ההררי משכיחים את כל צרות היום. בראסרי עין כרם שבאזור היפהפה היא ביסטרו ים-תיכוני מגוון, שלשמחת כולם מציע ארוחה עסקית
בשוק מחנה יהודה בירושלים נמצאים שורשיו של הסיפור הקולינרי של העיר, שהוציאה מאמתחתה שפים רבים. מעבר לדוכני ירקות, פירות, דגים וחלווה ממוקמות בו גם מסעדות רבות שמשלימות את האווירה. אספנו בשבילכם כמה, לסיור הבא
"אלא שמכאן לוקח השף את העניין קדימה, לכיוון של מטבח יצירתי, עם טוויסט אסייתי, שהבראסרי האמריקאי הממוצע יכול רק לחלום עליו..." אדם בר לוקח את התאים הדואבים לארוחת ערב במסעדת הדסון שברמת החי"ל תל אביב
ההפתעות הקטנות בחייו של עומר גנור, מצוות ההדרכה של בית הספר לברמנים זמן אמיתי, לנצח יהיו קשורות באלכוהול. הפעם הוא מופתע משתי מזקקות סקוטיות שאנחנו פחות מכירים ממדף האלכוהול בברים הרגילים. והרי לכם ויסקי
לכבוד החורף שמכבד אותנו בנוכחותו, יוצא יונתן שטרנברג לפסטיבל הפטריות שעורכת מסעדת לבן בסינמטק שבירושלים עד סוף חודש נובמבר: מנות פטריות מצוינות מעטרות את התפריט של המסעדה, וארומה מקשטת את חלל המסעדה
חגיגות הבוז'ולה מתקרבות, הציפורים נודדות, 11.11.11 בפתח וגם מרוקו לא נשארת חייבת. המסעדות עורכות אירועים משמחים שכוללות חגיגות חורפיות ואוכל טעים. מוזמנים לטעום את מאראבו, הטרקלין, אדום, קולוני ומוסקט
החורף כאן, ואין נוף יפה יותר מחספוס הנמל ורשתות הדייגים הקרועות. הרוח, חזקה לפרקים, המנשבת מעל פני המים, דורשת סוודר, יד חמה, ותוספת של מסעדות, מסעדות בנמל. אספנו בשבילכם כמה, כדי שתעברו את החורף בשלום
"בשלב מסוים של שובע, כשנגמרו מלות השיחה הקולחת, מצאנו עצמנו בוהות בים. הדגים תחת הכחול העמוק התחננו לפיסה קטנה של פיתה טרייה, הגלים התנפצו על הסלעים והרקע נראה כציור שמן..." אורלי פרש אזולאי, אבו כריסטו, נמל עכו
שירלי רחמים ובן זוגה מחליטים "לוותר על החיתוך, על הבישול, על הפינוי, על השטיפה ועל הניקיון" ואוכלים ארוחת ערב במסעדת למון גראס הכשרה שבנתניה. כאחד מחמישה עשר סניפים של הרשת, הוא מציע מנות ייחודיות וטעימות