מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על מדריך היינות האחרון של דניאל רוגוב

יינות של חורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הרהוריו של יובל בלנקובסקי על מזג האוויר החורפי מביאים אותו לטעום את היינות של כרם אל רום מיקבי רמת הגולן ולהתנסות ביינות של יקב אור הגנוז. ועוד בהרהורי החורף, שישמחו דווקא את חובבי היין - המדריך של דניאל רוגוב ז"ל

יין ומזג אוויר

יין ומזג אוויר הם צמד חמד שאינו נפרד לעולם. ציון שנת הבציר על היין נולד מן העובדה כי בעקבות שונות מזג האוויר בין שנה לשנה, משתנה גם טעמו של היין. אולם מזג האוויר אינו משפיע רק על תהליך הכנת היין, אלא גם מכתיב איזה סוג יין מתחשק לנו לשתות. למרות העובדה שבכל מיני ארצות צפוניות וקרות כמו גרמניה שותים יינות לבנים גם בחורף, הנטייה הטבעית וההגיונית היא לשתות בחורף יין אדום דווקא, בטמפרטורה של 14-18 מעלות, בניגוד ליין לבן שמוגש קר יותר. גם המטבח החורפי, שמורכב לרוב מתבשילים ומקדירות, משתלב היטב עם יינות אדומים.

ירדן, קברנה סוביניון, כרם אל רום, 2008, של יקבי רמת הגולן

דוגמה ליין חורפי משובח הוא ירדן, קברנה סוביניון, כרם אל רום, 2008 של יקבי רמת הגולן. ביקבי רמת הגולן ישנה מסורת, שנמשכת כבר יותר מעשור, של ייצור יינות איכות מכרם יחיד, המבקש לבטא באופן מדויק יותר את אופי אזור הגידול של הענבים. יש לציין את כל המאפיינים הרגילים של יינות האיכות של היקב, הנעשים מענבי קברנה סוביניון: גוף מלא, יין סמיך ומרוכז בעל ארומות של פירות שחורים. ביקב מבטיחים שהיין יתיישן וישתבח שנים ארוכות. ולאור המוניטין שצברו יינות היקב, אין ספק שיש לו עוד פוטנציאל. כבר כעת הוא מאד מהנה, וכדרכם של יינות המיוצרים במהדורה מוגבלת, הוא להערכתי יאזל מן החנויות במהירות.

יקב אור הגנוז

מיין חדש נעבור ליקב חדש – יקב אור הגנוז. זהו יקב בוטיק שהוקם בשנת 2005 בלב אזור היין, למרגלות הר מירון. היקב מנוהל על ידי היישוב החרדי-שיתופי אור הגנוז, שמנהל את אורח חייו על פי רעיון שיתופי-קיבוצי שמעודד עבודה לצד לימוד פנימיות התורה. היקב שוכן בגליל העליון ושם גם הכרמים שלו, והוא בעל שלוש סדרות בדרגות איכות שונות. טעמתי את כרם עמוקה, קברנה סוביניון, 2010. זהו יין מהנה בעל גוף בינוני, עם ארומות של פירות אדומים, לקריץ' וטופי. הוא פשוט, טוב ומהנה, וכדאי לשלבו בארוחות יומיומיות לצד מנות פסטה.

לצד היין שטעמתי, מוציא יקב אור הגנוז שני יינות נוספים בשתי דרגות איכות שונות, המבוססים על ענבי הקברנה סוביניון. כרם מרום, קברנה סוביניון, 2009, יין שיושן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון, ויין הדגל של היקב – כרם נמורה, 2009, שנמכר במחיר של 180 ש"ח. לאור איכות היין הבסיסי של היקב, אני משוכנע שגם אלו הם יינות טובים.

כדאי לעקוב אחר עתידו של היקב, ועניין נוסף שכדאי לזכור הוא שליקב יש אישור כשרות, שנחשב מאד בחוגים חרדים. אם אתם מעוניים לשתות או להעניק אותו במתנה לאדם חרדי – זהו יין שהוא בוודאי לא יסרב לשתות.

המדריך האחרון של דניאל רוגוב ז"ל

את הפריחה של תעשיית היין הישראלית, הכוללת יינות חדשים ויקבים חדשים, ניבא ושורר מבקר היין הגדול דניאל רוגוב ז"ל שנפטר אך לא מזמן. כעת יוצא לאור המדריך האחרון של רוגוב - מדריך היין האולטימטיבי של רוגוב ליינות ישראל. הוא אמנם כתוב אנגלית, אולם גם אינכם שולטים בשפה, תוכלו מהר מאוד להבין את מינוחי היין החוזרים על עצמם בספר. במדריך נסקרים מעל 2,500 יינות, והוא המקיף, השלם והגדול ביותר של רוגוב, וממילא של כל יינות ישראל. בין השאר הוא כולל הסברים על מינוחי יין בסיסים, זני ענבים, אזורי גידול וכדומה. זהו נכס צאן ברזל לכל חובב יין מקומי, ספר שלצערי עקב הסתלקותו של רוגוב אפשר לומר בבטחה שלא יהיה עוד כמוהו. שיהיה חורף חם, שתו ותיהנו.