תות בשוקולד לבן, עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי ועוגת גבינה שוקו-קפה. השפים ניר צוק וארז שטרן עם שלושה קינוחים שיעשו לכם את סוף השבוע
סבינה ולדמן, אישה צעירה ומוכשרת, הצליחה להתברג לצמרת השפים הפועלים היום בארץ, בזכות עבודה קשה ומידה לא מבוטלת של כישרון. הרזומה שלה שכולל עבודה במסעדות כמו כפות תמרים, קורדליה ולילית, מבטיח שזוהי רק ההתחלה
כלל הברזל של עולם הקולינריה הוא שבענייני מסעדות תמיד כדאי להקשיב למקומיים. עיינה גל, הסטודנטית התל אביבית שלנו לקולנוע, קפצה לבקר חברה בראש פינה ובהמלצתה בדקה את ההמבורגר של עמבורגר. מאז היא מדקלמת עוד כלל ברזל בענייני קולינריה: בעמבורגר אכול המבורגר!
החלטנו לנסות את אלתר נתיב ברחוב ויצמן בת''א, קרוב לכיכר המדינה. כבר שמעתי מכמה אנשים על המקום הזה והחלטתי שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו. מקום חמים, פשוט ומעודן שנוכל לאתגר את התיאבון הבררני שלנו בו.
נעמה הלוי כתבתנו, נסעה באישון לילה להופעה בקרסון בר החדש שביפו וחזרה מרוגשת. מהקוקטיילים, מהמוסיקה, מהאווירה ומהבחורים יפי המראה שמילאו את המקום (ואולי זה רק האלכוהול?)
מה נעשה בפורים? נשתה וגם נאכל, ואפילו היטב. ארבע המלצות לבילויים שמחים במיוחד
אם התפעלתי מנדיבות המנות הראשונות, לא ידעתי לקראת מה אני הולך בעיקריות. כאן לא נותר לי אלא לומר, עשו לעצמכם טובה והגיעו לברסרי רעבים. שלוש מנות של פילה בקר מציע התפריט ואנחנו הלכנו על הצרפתית הקלאסית: פילה וולינגטון, פילה בקר וכבד אווז בעטיפת בצק עלים. טבחי הברסרי השכילו לשמור על הפילה מצליית יתר, אויבתו הגדולה, והפליאו במנה מצוינת
בפרץ אבהות חגיגי ובלתי נשלט התייצב אלון כהן במטבח כדי להכין עם ילדיו אוזני המן. מתוך ענני הקמח והסוכר יצאו אוזני המן ביתיים, קטנים במיוחד, פריכים ומלאים פרג עד להתפקע. טור קצר ומתכון משובח
כמה עולה לנו משלוח המנות בקלוריות? אולי יותר טוב לא לדעת, כי הוא יקר להחריד. מי שרוצה לחייך גם אחרי החג, מוזמן להציץ ב''מחירון'' של הדיאטנית ליאורה חוברה
המחירים במבט ראשון נראו לנו יקרים - 42 ₪ לארוחת בוקר? אבל כשהגיעו המנות ונוכחנו למה התכוון המשורר כשכתב ''ארוחת בוקר ישראלית'' נראה פתאום המחיר הגיוני לגמרי וכדאי. איינשטיין כבר אמר לפנינו שהכל יחסי, לא?
התבוננות אל הים יכולה לשפר את מצב הרוח פלאים. השילוב של ים ואוכל טוב הוא לפיכך שילוב מנצח. מסעדת בוקצ'ו השוכנת ברחוב הירקון פינת פרישמן מציעה לאורך כל ימות השבוע ארוחות צהריים משמחות במחירים שבין 50-75 ש''ח.
את פורים יחגגו במסעדות סנטה פה בהילולה מקסיקנית צבעונית, מלצרים מחופשים ומנת ''נשנושי אחשוורוש'' - משלוח מנות משודרג הכולל טעימות מכל סוגי הראפים של המסעדה. בתוך ההכנות תפסנו את אדי לוגסי, השף והבעלים, לשיחה
את ארוחתנו המשותפת פתחנו, אמא ואני, במרק בנגקוק שהיה פיקנטי מעט, בגלל הקארי שתיבל אותו. חוץ מחריפות עדינה היו בו גם עוף, אטריות, חלב קוקוס, ירקות, בוטנים קצוצים וכוסברה. מרק עשיר מאד ועמוס בכל טוב. מרק מסוג המרקים שהם ארוחה שלמה. אבל כיוון שידענו שזהו רק הספתח למנות שעוד עתידות לבוא, לגמנו ממנו בנחת, משתדלות לא להתמלא
כל המנות שראינו היו מעוצבות ומושכות, וכמובן, גם טעימות מאוד. מנה של פטריות ממולאת באגוזים, כרישה, וגבינות על מצע של סלט ירוק ושמנת חמוצה המשיכה את החגיגה.
ב''ארץ זבת חלב'' שבמושב נחלים מקדישים את בקרי שישי למבוגרים בלבד, עם ארוחת בוקר הכי מפנקת שאפשר, בניחוח כפרי של פעם: בתים צנועים, ירוק של אחרי הגשם, חמור קשור בחבל ותרנגול מתרוצץ
הערב הראשון של סדנת בישול פירות ים עם השף איל לביא, היה ערב קסום. משתה חגיגי ומיוחד, שנמשך ברוגע ובנעימות והפך לבילוי של למעלה מחמש שעות. כשהקסם נגמר, נזכרנו באושר שהמשתה הפעם יימשך יומיים
האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)
השף ניר דגן מפימנטו בכתבה שנייה בסדרה על ההיסטוריה של האוכל. והפעם, על דרכם הפתלתלה של מאכלי הרחוב מהדוכן למסעדות הגורמה האופנתיות. ויש גם מתכון לסביצ'ה בנוסח פרואני
אל תתנו למיקומו הנחבא אל הכלים של קפה SOL להטעות אתכם. המסעדה מוכרת היטב למיטב מבקרי המסעדות. לאלו שאינם מכירים הארוחות העסקיות מהוות סיבה נפלאה לבוא ולהכיר. במחיר הנע בין 14-50 ש''ח תזכו לחוויה קולינרית שתגרום לכם לחזור שוב ושוב.
הפוקצ'ה של מרתה מתפצפצת בפה, פריכה ונימוחה גם יחד ומוגשת בתיבול מינימאלי של רוזמרין ומלח גס. יחד איתה קיבלנו מנת עדשים אורגניות. פשוט עדשים, אבל כאלה שבושלו בעשבי תיבול והוגשו עם שמנת חמוצה ותלולית של בצל מטוגן ובשר חציל קלוי. הכל השתלב יופי ביחד, כשהפוקצ'ה משמשת כתגבורת מבורכת
אבי הלוי התוודע ל''איירספיד'', שנאפס שזיפים חדש שהגיע לארץ הישר מגבעות תורינגיה שבגרמניה, ועורר בו זיכרונות מתוקים (ומחממים)
אחרי שפיצחנו צלוחית של ''אדממה'' (תרמילי סויה ירוקים מאודים עם מלח), הגיעה ''קומבינצית דים-סאם'': מגדל המורכב משלוש סלסילות במבוק, בתוך כל אחת מהן סוג שונה של דים סאם, האחד באו (כופתאה מבצק שמרים) במילוי בקר עם פטריות, השני בצק שקוף במילוי עוף, ירקות ואגוזי קשיו, והשלישי, הטעים ביותר לדעתי היה כיסון מגולגל עם אווז מעושן, אפונה ופטריות שיטאקי
סירי לחץ עם מנגנוני בטיחות מוגברים, טיימר נשלף ורשת אידוי, וזוהי רק ההתחלה. שפרה צח כתבתנו, חזרה ממסיבת העיתונאים של חברת ''טפאל'' מלאת רשמים
''ההזמנה הגיעה בתוך פחות משעה, כמובטח. גודל המנות במשלוחים, כמו במסעדה, ראוי לציון. שתי מנות מרק סיפקו משפחה רעבה, שלגמה בשמחה מהמינסטרונה העשיר. לצד המרק הגיעו קופסאות קטנות עם תוספות, גבינת פרמזן מגוררת ורוטב פסטו חריף''. שפרה צח ממליצה על שירות הטייק אוויי החדש של פרינצ'יפסה
אפל במידה ורועש במשורה, מלא ודחוס באורחים ומעוצב ברמזים לשנות ה-60, באגסי נראה בלילה כמו שבר צריך להראות. כל קשר למסעדות הפועלים של ילדותי בפלורנטין, הבורקס של סבי והאשכוליות בסודה, מקרי בהחלט