מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם מירית הראל מקולינרי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכל שף יש את חומר הגלם האהוב עליו. מירית הראל, מקולינרי שבירושלים, אוהבת כבד. כבד עוף, כבד ברווז ובמיוחד, כבד אווז. השאלון הפעם עם שפית שחולמת להכין ארוחה בת אחת-עשרה מנות לשגריר בריטניה, לפחות אחת מהן מכבד

שם: מירית הראל

מקום מגורים: כפר אדומים.

מסעדה: קולינרי.

לימודים: מכללת הדסה.

סגנון בישול: ''פיוז'ן עולמי''.

עבודות קודמות: מאמא מיה, פרה אדומה, טברנה.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''ארוחת יום נישואים לסבא וסבתא בגיל 11''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''מרפאה בעיסוק''.

מנה אהובה: ''פטוצ'יני אלפרדו''.

חומרי גלם אהובים: ''כבד לסוגיו ובמיוחד כבד אווז, ליקרים ואלכוהול''.

לעולם לא אבשל: ''פירות ים''.

מנת דגל: ''סביצה טונה על מצע גוואקמולה אבוקדו''.

מסעדה מוערכת: ''1868''.

השראה: ''יוסי בן דין השף מהלימודים ואיציק אטיאס ממסעדת טברנה''.

חלום: ''לבשל סעודת אחת-עשרה מנות לשגריר בריטניה בישראל''.

פטה כבד עוף
(מתאים לתבנית אינגליש קייק)
החומרים הדרושים:
קילו כבד עוף מוכשר
2 בצלים בינונים לבנים חתוכים לרצועות
3 כפות ג'לטין
שומן אווז/מחמאה
2 כפות ברנדי
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. במחבת ממיסים את השומן או המחמאה.
2. מוסיפים את הבצלים ומאדים עד שקיפות.
3. מוסיפים את הכבדים, מטגנים ומצננים.
4. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים רותחים.
5. טוחנים את הכבדים והבצל במעבד מזון עם הברנדי והתבלינים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים.
6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד (משאירים שוליים רחבים של ניילון). שופכים את תערובת הכבדים פנימה, עוטפים היטב עם הניילון הנצמד ומכניסים למקרר עד להתייצבות.

טאג'ין כתף בקר עם משמשים וסילאן
1כתף בקר (מס' 5) מנוקה משומן וחתוכה לקוביות
2 בצלים חתוכים לרצועות
100 גרם משמש יבש
סילאן
ציר ירקות / בקר
מלח, פלפל, הל, בהרט

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.
2. מוסיפים את הבשר וסוגרים עד להשחמה קלה.
3. מוסיפים את ציר המרק, את הסילאן והמשמשים ומתבלים.
4. מבשלים על אש קטנה עד שהבשר מוכן (כשעה. הבשר מוכן כשהוא רך מאוד ולא ''גומי'').
* מומלץ להגיש עם בורגול.

קולינרי
עמק רפאים 31, המושבה הגרמנית, ירושלים
טלפון: 02-5662671