מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לאכול בעיניים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פתחנו בשתי כוסות של יינות בוטיק ישראליים, קברנה של שאטו גולן ומרלו-קברנה של יקבי פלאם. לגמנו מזה ומזה מבלי שהצלחנו להכריע איזה מן השניים אנחנו אוהבים יותר, את הקברנה החלק והמלא או את המרלו-קברנה שטעמיו מודגשים יותר. בין כך ובין כך מפלס היין בכוסות הלך וירד ויחד עימו גם לחם הבית הטעים

ב''ננה-בר'' משביעים קודם כל את העיניים: במבנה הציורי שבשכונת נווה צדק, בעיצוב החלל, בעתיקות ובכלי הבית הישנים הפזורים בו. משם עובר המבט אל הסועדים הממלאים את המקום, חלקם יושבים על הבר, חלקם בשולחנות הפזורים בחדר הפנימי המעוצב כעין סלון, ואחרים בפטיו המלא בעצים ובצמחיה. בין לבין קולטת העין צלחות מעוצבות בקפידה, נישאות בידי מלצרים, שגם הם ראויים למבט שני.

למרות שהגענו בשעה מאוחרת יחסית, היה המקום מלא ותוסס, הומה קולות שיחה וצחוק. למרות העומס היה השרות קשוב ויעיל.

היות והמקום מגדיר את עצמו כ''בית אוכל ומשקאות'' החלטנו הפעם לבדוק ברצינות את עניין היין. בהמלצת המלצר כחול העיניים שלנו פתחנו בשתי כוסות של יינות בוטיק ישראליים, קברנה של שאטו גולן ומרלו-קברנה של יקבי פלאם. לגמנו מזה ומזה מבלי שהצלחנו להכריע איזה מן השניים אנחנו אוהבים יותר, את הקברנה החלק והמלא או את המרלו-קברנה שטעמיו מודגשים יותר. בין כך ובין כך מפלס היין בכוסות הלך וירד ויחד עימו גם לחם הבית הטעים.

עם האוכל היתה לנו פחות הצלחה. התפריט כולו עבר חידוש מקיף לא מכבר ועוד לא הספיק להתייצב, כך שלא כל המנות היו באותה רמה. כך בראשונות, למשל, סלט הפקורינו היה עצום בכמותו, אך לקה בשילוב בין מרכיבי הסלט - עלים, תפוחים, אגוזים וגבינת פקורינו – לבין הרוטב. לעומת זאת, מצאה חן בעינינו מנה של פיסות אנטרקוט עם עגבניות צלויות וזעתר, על מצע של טחינה גולמית. מנה ''בשרית'' מאוד בשילוב הטעמים שבה. לכן, שבנו והזמנו אנטרקוט גם למנה העיקרית, אך דווקא זו לא היתה מוצלחת. מנת הדג היתה טובה יותר: היה זה פילה דניס ש''נסגר'' בצליה במחבת ואז נאפה בתנור, והוגש ברוטב יוגורט, יחד עם ירקות שורש צלויים ועלי רשאד.

הפיצוי הגיע בשלב הקינוחים. הזמנו שניים, אך המלצר, שלקח אישית את אכזבת האנטרקוט, צ'יפר אותנו בקינוח נוסף, וכך הונחו על שולחננו שלוש צלחות גדולות, כשבמרכז כל אחת מהן שקערורית ובה שחיתות מסוג אחר: בראשונה היו טראפלס שוקולד עשירים על מצע של תפוחי עץ אפויים, בשנייה סברינה ממולאת תותים בחומץ בלסאמי ומוגשת עם רוטב וניל ובשלישית קרם ערמונים חם על שכבת שוקולד. שלושה קינוחים מצוינים שראוי להשאיר בתפריט ולהפוך לפריטים של קבע.

ננה בר
אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב
טלפון: 03-5161915