לקנות או לא לקנות? זאת השאלה, לפחות כשמדובר בארוחת ליל הסדר. ארבע המלצות על מסעדות ובשלנים שמכינים אוכל לחג, למי שלוקח ברצינות את הרעיון של חג החירות
חוויה בטעמים, מעדניה בכפר
ליאור שייט, האחראי על המטבח ב''חוויה בטעמים'' מתאר את האוכל במקום כ''אוכל ביתי כמו של אמא'' כזה שכיף לאכול ממנו בערב החג. את כל המנות הכשרות למהדרין לפסח מתוך התפריט, ניתן לקנות במעדניית הקייטרינג שפתוחה בימי חמישי ושישי לפני החג. סגנון הבישול הוא כל ישראלי ובין המנות למשל, גפילטע פיש פולני, גולאש הונגרי, דג נסיכה חריימה מרוקאי, תבשיל ירקות ונתחי בשר מוקפץ סיני, קציצות בשר, לשון ועוד. על האנטריקוט ממליץ שייט באופן אישי.
בין התוספות בתפריט החג, יש תפוחי אדמה אפויים, גזר צימעס ועוד ולקינוח, סופלה שוקולד על בסיס שוקולד בלגי מריר משובח,
המחירים, לפי משקל, עד מקסימום 68 ₪ לקילו (של מנה בשרית).
חמישי, 11:00-18:00 ובשישי, 9:00-14:30, בחול המועד, סגור.
חוויה בטעמים
ההגנה 3, אביחיל
טלפון: 09-8825352
שושי גורמה לייט
לחגי ישראל יש כמה מלכודות ידועות מראש, ששנה אחר שנה רובנו נופלים לתוכן שלא מרצוננו. הראשונה היא דרמות משפחתיות והמלצות להתמודדות איתה אפשר למצוא בימים אלה בשפע בכל עיתוני הנשים ותכניות האירוח. המלכודת השנייה, העמוקה והמייסרת לא פחות, היא מלכודת הקלוריות שמצטברות מארוחת חג אחת לשנייה, מביקור אצל הדודים ופיקניק עם החברים, ובעניין הזה דווקא יש לנו מה לתרום ובגדול. שושי שטיינוביץ', מ''שושי גורמה לייט'' מתמחה בבישול תבשילי גורמה לייט ולקראת הפסח היא משנסת מתניים ומציעה תפריט עשיר ומפתה, דל קלוריות וכשר לפסח. בין המנות שמכינה שטיינוביץ יש מנות חג מסורתיות כמו מרק עוף צח, קניידלעך מסורתי וקניידלעך מיוחדים ודלי קלוריות על בסיס קמח מצה וחזה עוף, שהם לדבריה, ''גם טעימים יותר וגם מופחתי קלוריות''. עוד מנות מהתפריט: ראש כרובית במילוי בקר אפוי בתנור, חלת חצילים במילוי בשר, פירות יבשים ופלפלים קלויים ברוטב בלסמי, פטריות פורטובלו ממולאות בבשר, פטריות שמפיניון אפויות במילוי עשבי תיבול, עלי מנגולד ממולאים בבשר, חצילים שלמים על האש ברוטב שום, לימון ובזיליקום טרי, סלט חצילים בטעם כבד ללא שמן! סלט חצילים בנוסח רומני, צלי בקר ביין, ראגו בחליטת תה פירות עם פירות יער, צלי עגל חלב עם סיידר ושזיפים, קדירת בשר חגיגית מעורבת עם בקר ועגל, טבעות דלורית במילוי בשר ברוטב עגבניות, חזה עוף ברוטב פלפלים,ועוד ועוד.
את הכל אפשר יהיה להזמין גם בימי הפסח, מומלץ להזמין שבוע מראש כדי לוודא שיש את כל המנות.
שושי גורמה לייט
כל הארץ, גבעתיים
טלפון: 054-2129050
סנדר
מסעדת סנדר הותיקה שבדרום תל אביב מציעה גם הפסח הזה לעשות לכם את החיים לטובים, קלים וטעימים. תפריט פסח הכשר והמסורתי של המסעדה הכולל משלוח עד הבית לאזור חלוקה רחב במרכז הארץ, מציע תבשילים בסגנון יהודי מזרח אירופאי, ממרק קניידלעך, דרך גפילטע פיש ועד לשון עגל עם פטריות. יש אפילו רגל קרושה למי שלא עוברים חג יהדי בלי המנה המסורתית והרוטטת. המחירים, 20-50 ₪ למנה. מומלץ להזמין מראש. למזמינים מעל 10 מנות, 10 אחוז הנחה. דמי משלוח בתוך ת''א, 15 ₪, באזור ר''ג-גבעתיים, 30 ₪.
במשך החג המסעדה תהיה סגורה.
סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
טלפון: 03-5371872
אוכלים בשוק
אהרון יעקבי, הבעלים של המסעדה הירושלמית האותנטית שבתוך שוק מחנה יהודה ממשיך לעבוד גם בפסח, כמעט כרגיל. במקום לחם יהיו מצות, אבל התבשילים, הגולאש הפרסי והאורז המובחר (לאוכלי קטניות) יוגשו כרגיל. את כל המנות בתפריט אפשר גם לקנות הביתה, לערב החג או במהלך חול המועד, ב35 שקל למנה עיקרית + תוספת לאדם או ב-40-45 ₪ לקילו של מנה בשרית, כמו למשל הגולאש הפרסי המפורסם של המקום, עופות בתנור, קציצות ועוד.
בחול המועד יכינו בעיקר בשר על האש.
אוכלים בשוק
התפוח 8, שוק מחנה יהודה, ירושלים
טלפון: 02-6222922
-
חוויה בטעמים. כמו האוכל של אמא
-
שושי גורמה לייט. יש גם קניידלעך מופחתי קלוריות
-
אוכלים בשוק. עובדים גם בחול המועד
-
סנדר. גפילטע פיש כמיטב המסורת