לפני 31 שנה בדיוק, ב-19 במאי 1977, ערכה האוריינט אקספרס, שקישרה בין אירופה לאימפריה העותומאנית, את נסיעתה האחרונה. לזכרה, הנה ארבע מסעדות, שמטבחן שואב מהמסלול של רכבת המותרות: מצרפת, דרך איטליה, עובר בבולגריה ועד טורקיה
"הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות...". שפרה צח בילתה קצת זמן איכות עם דור ההמשך במסעדת ריבר נודלס בר, והרגישה כאילו הוא הוציא לבילוי אותה
"שרימפס שמנת ופסיפלורה, מנה שלא הייתי מעז להזמין בעצמי, אבל הודות לאדווה גיליתי מנה נפלאה, עם שילוב טעמים שאסור לפספס...". ב-24.5 יחגוג הדיאבלו שנתיים, בחגיגה מיוחדת. נדב אבידן סבור שהאוכל במקום הוא חגיגה בפני עצמו
''אני בחרתי בלזניה בשרית, שהורכבה מבשר עגל קצוץ, עגבניות, עשבי תיבול וכיפת מוצרלה שהוקרמה מלמעלה. המעדן היה עשיר ומיוחד...''. מיה בר החליפה את הנסיעה לאיטליה, משאת נפשה, בארוחת ערב רומנטית במסעדת בוקצ'יו בתל אביב
''אחר כך טועמים קרפצ'יו חציל נהדר עם פרמז'ן, וגם מנת אנטי פסטי מעולה של ברזאולה ומלון עם פרמז'ן, ארוגולה ושמן זית...''. עיינה גל נפרדה מהחבר, ומהארץ, במסעדת רוסטיקו בתל אביב. היא נוסעת רק לשבוע, אבל יהיה קשה
השום טוב לא רק לתיבול. הוא יעיל גם בהורדת לחץ דם וכולסטרול, דילול הדם, חיזוק מערכת החיסון ועוד. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה יש בו, בשום, ומספקת שתי תרופות סבתא: לסירופ נגד שיעול ולשמן לדלקות אוזניים
"המיוחד במנת הקרצ'ופי קרודי של סיסי, שהיא עשויה מלב ארטישוק טרי – ללא בישול או כבישה, פרוס לפרוסות דקות עם שמן זית, לימון ופרוסות גבינה פיקנטית...". שפרה צח התענגה על טעמים איטלקיים מקוריים בבית הקפה סיסי בטעם איטלקי
"על הפלטה מרחשים בעליזות אנטרקוט אדמדם, עסיסי, מדויק להחריד, ומתובל רק במעט מלח גס ופלפל; ונקניקיות צ'וריסו ששולחות אותי, משתנקת, אל המים...". מיכל זמרני הוציאה את חברתה התל אביבית לבילוי צפוני, במסעדת טנדוקה הכשרה
מעוניינים לצאת עם הילד לקניון? כדאי שתכירו את המנשאים לבקבוקי תינוקות של Built NY. המנשאים עשויים מבד ניאופרן, הם אלסטיים, רכים וסופגים, מבודדים את בקבוק התינוק ושומרים על הטמפרטורה של תכולתו למשך עד ארבע שעות
הארוחה העסקית של מסעדת רפאלו בראשל"צ מתאימה לכל סוגי הסועדים, בכל הגילאים. המסעדה מציעה ארוחה עסקית ירוקה, חלבית או בשרית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית, שתייה חמה וקרה, במחיר 42 עד 62 ₪. ויש הנחות מיוחדות לחיילים
החגים כבר מאחורינו, וגם הארוחות המשפחתיות של פסח הפכו לזיכרון רחוק. כששבועות טרם נראה באופק, עלול החיך לחוש פתאום געגוע לאוכל של אמא – אמיתי, אותנטי ולא מתיפייף. למתגעגעים, הנה ארבע מסעדת המגישות אוכל ביתי אמיתי
על האש עם המשפחה או החבר'ה ביום העצמאות הפך למסורת לא פחות מארוחה חגיגת בליל הסדר, או תחפושות בפורים. לכבוד חג המנגלים הלאומי, כינסנו שלושה קצבים, וביקשנו מהם טיפים לברביקיו האופטימלי. זה מה שהיה להם להגיד
"פלטת הבשרים הקרים הענקית כללה מורטדלה, כתף בקר, סלמי ופרוסות חזה בקר מפולפל...". האוכל במסעדת הלוייתן, והזמר שהנעים בשאנסונים צרפתיים, גרם לאדווה גן סתיו להרגיש כאילו ירדה ממטוס והתיישבה בבית קפה באמצע פריז
"שערו בנפשכם מנות כמו קרפצ'יו לוקוס בשרני ומצוין ברוטב רימונים, קלמרי צרובים בשלמותם עם אספרגוס, ופטריות פורטובלו אלוהיות ברוטב מנטה...". כתבתנו לקחה חלק בארוחת ערב מדהימה במרתף היינות של המלון הסקוטי בטבריה. בתיאוריה
"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי
למי ששומר כשרות גלאט, אבל מחפש את הגיוון הקולינארי, מציעה מסעדת פיקנסין שבני ברק תפריט אסייתי עשיר, הכולל מגוון מרקים, סושי, מנות בשר ועוף, ירקות, נודלס ועוד. בצהריים, ניתן לקבל ארוחה עסקית, במחיר 55 או 70 ₪
"אותו הדבר כמו במסעדה, רק בערך פי 4 פחות במחיר. מהר מהר עברתי לשוקיים. גם כאן, טעם מעולה, בשר איכותי בבירור...". נדב אבידן נפעם מפאפאגיו אקספרס, שמציעה את אותו האוכל כמו במסעדות הרשת, אבל במחירים נמוכים בהרבה
בעוד שבוע נחגוג את יום העצמאות, יום המנגל הבינלאומי, ונצא לעשות על האש ברחבי הארץ. אבל אולי השנה, במקום להתלכלך מפחמים ולשרוף נתחים על הגריל, פשוט תצאו למסעדת בשרים טובה? הנה עשר מסעדות בשרים משובחות ברחבי הארץ
למרגלות הר הכרמל, בלב חווה אורגנית מלבלבת, שוכן המבנה היפה, בסגנון טוסקני, של יקב אמפורה. יינן היקב, רועי בן בסט, לקח את מיכל זמרני לסיור ביקב, והסביר לה על תהליכי ייצור יין, ועל התבגרותו של הצרכן הישראלי
''על קדרתי מונחים נתחי בשר יפים וגדולים, במרקם רך כחמאה, בטעם דומיננטי, עשירים בניחוח וטעמי לימון ורוזמרין....''. בבית של רפא התמכר דניאל רום לתחושת פתיחות מרעננת, ולביטחון שבידיעה שמה שלא יחליט - יהיה טוב
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה
"בין ביס לביס הצלחנו לשמוע איך אסור בשום אופן להפשיר בשר במיקרו, ובכלל – אולי מספיק לאפסן בפריזר כמויות בשר שיספיקו עד סוף המצור?..". אדווה גן סתיו קיבלה שיעור לקרניבורים מצטיינים, בסדנת הבשרים של אל גאוצ'ו
ארוחת ביניים בין הארוחות הגדולות אינן זכות – הן חובה. הן שומרות על קצב חילוף החומרים, על תחושת שובע ואנרגיה לאורך היום, על רמות סוכר טובות ועל שריפת שומן של הגוף. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה. כתבה שביעית בסדרה
''אם ניקח אנטי-פסטי וקרוסטיני, איך נתמודד גם עם טוסט הבית? ואם מרק וטוסט, איך זה יסתדר עם הרביולי שאנחנו רוצות גם?..''. לבה של שפרה צח נשבר: הבחירה מהתפריט השופע של ארנון ותמר הייתה כה קשה. מזל שהמלצרית נחלצה לעזרה
''כעת יכולנו להתמודד עם האתגר האמיתי – הבשרים. הם הוגשו משופדים, חמים, טריים, עסיסיים ועשויים היטב, במבחר שכלל שיפודי כבד עוף, פרגיות, לבבות וקבב הבית...''. קרן ויזנר גילתה פנינה בוכרית קטנה, בדמות מסעדת פינת השלושה