מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > כלי כלי> על הסכין: כלי גבינות מיוחדים

על הסכין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסתבר שתעשיית כלים שלמה פורחת סביב נושא הכלים לגבינות: פריסה, גירור, אחסון, בישול ואפייה של מוצרי גבינות. מספר חנויות כלים חשפו בפנינו את כלי הגבינות שלהם, החל ממיקרופלן, דרך כלי פונדו, ועד שקית בד להכנת גבינה ביתית

הכתבה לקוחה מתוך פרויקט שבועות של אתר 2eat

חיתוך וגירור
בספייסס כלים וטעמים חדר גבינות מיוחד, בו ניתן להשיג, בנוסף למבחר גבינות בוטיק מהארץ ומחו''ל, גם מבחר סכינים מיוחדים לחיתוך גבינות. כמו כן, ניתן להשיג בחנות מיקרופלן, מכשיר מיוחד לגבינות המשמש על תקן פומפיה, מגרדת וסכין. למיקרופלן מגרדת צרה וארוכה עם שיניים מיוחדות, המאפשרות לגרד מוצרי מזון בקלות וללא מאמץ, וצורתו הקמורה מאפשרת לאגור את השבבים בין מסילות המכשיר בהצבתו במאונך, או לחלופין, לגרד ישירות מעל הצלחת, או הפסטה, כאשר המכשיר במאוזן. מלבד גבינות קשות, כמו פרמז'ן, ניתן לגרר במכשיר קליפות הדרים, שוקולד, אבקת מוסקט טרייה וחיתוך קרפצ'יו דקיק. שיני המכשיר הסגורות מבטיחות בטיחות ומניעת פציעות. מחירו: 99 ₪ ברשת ספייסס כלים וטעמים. מגרדת מיקרופלן באותו המחיר ניתן להשיג גם בשף דיפו.
עוד בשף דיפו, מציעים את פורס הגבינה של זיליס. הפורס מסוגל להפיק גילוחי גבינה בחמש דרגות עובי שונות, הודות לכפתור המיוחד, המסתובב ומכוון את פתח הלהב, מהדק ביותר, שעוביו כמעט כנייר, לעבה ביותר. מחירו: 85 ₪. כמו כן, מציעים בשף דיפו את מגררת הגבינה של זיליס, מגררת רוטארי עם שתי סוגי גלגלות, לגירור גס ולגירור עדין. כל החלקים עמידים בפני תלאות המדיח ולכן קלים לניקוי.

גבינות תוצרת בית
ברשת לגעת באוכל מציעים תחליף לחיתול הבד: שקיות בד להכנת גבינות, עשויות מבד טבעי, אשר ניתנות לכיבוס ולשימוש חוזר. את השקיות ניתן למלא, לתלות מעל הכיור, ודרכן ניגרים מי הגבינה עד שנשארת גבינה רכה וטבעית. השקיות מגיעות ב-2 גדלים: גודל 18X23 (3 שקיות בחבילה) וגודל 32X26 (2 שקיות בחבילה), ומחירן 21.90 ₪. ניתן להשתמש בשקיות הבד גם להכנת ריבות.

פונדו
הפונדו (בצרפתית: Fondue, שמשמעו מומס) נחשב למאכל הלאומי של הקנטונים דוברי הצרפתית של שווייץ, ומסמל את המטבח השווייצרי. הפונדו הוא מאכל בו טובלים הסועדים, באמצעות מזלגות ארוכים, מאכלים מסוגים שונים בסיר מלא רוטב רותח, המונח מעל מתקן חימום. הפונדו הנפוץ ביותר הוא פונדו גבינות, בו ממיסים בסיר גבינה, בה טובלים הסועדים מקלות לחם, קרוטונים, ירקות ונקניקים (במקרים מסוימים). בשף דיפו ניתן להשיג ערכת פונדו מיוחדת לגבינות.

תבניות למאפי גבינה
ברשת החנויות לגעת באוכל מציעים תבנית אפייה מקצועית, בקוטר 26 ס''מ ובגובה 10 ס''מ, המיועדת במיוחד להכנת עוגות גבינה, אשר נוטות לתפוח רבות בזמן האפייה, ומונעת את גלישתן. מחירה: 37₪. עוד מציעים ברשת לגעת באוכל רצועות בד לתבניות אפייה, תשובה מקצועית יותר לפטנט העיתון הרטוב, השומר על דפנות צחורות, על אפייה שווה, מניעת חריצים באמצע העוגה או ''קבלת בטן'' של העוגה. שתי רצועות הבד המיוחדות מתחברות אחת לשנייה ומותאמות לקוטר התבנית. את הרצועות טובלים במים, וכורכים מסביב לתבנית באופן קל ופשוט. מחירן ברשת לגעת באוכל: 69.80 ₪.
בספייסס כלים וטעמים ניתן להשיג תבנית יציקת ברזל מצופה אמייל, בעיצובו של מריו בטלי. התבנית מיועדת לאפיית עוגות ופשטידות, ויתרונה בכך שהיא מחממת את המאפים לאט ובאופן אחיד. מחירה: 293 ₪.
עוד בספייסס כלים וטעמים, ניתן להשיג תבניות סיליקון מיוחדות לעוגות גבינה, המגיעה עם חישוק שמייצב את התבנית באפיה. היתרון המרכזי שלה הוא שהעוגה לא נדבקת לתבנית: לאחר האפייה ניתן לקרר את העוגה, ולהוציא אותה מהתבנית בקלות רבה וללא לכלוך. מלבד זאת, היא ניתנת לניקוי במדיח הכלים, ועומדת בכל תווי התקן. מחירה: 89 ₪.

ספייסס כלים וטעמים
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב.
03-6475555

שף דיפו
שדרות יהודית 24, תל אביב.
03-6244034

לגעת באוכל
לישינסקי 9, ראשון לציון, 03-9520390.
הסדנא 4, א.ת. רעננה, 09-7404474