Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת דומו סושי בר: יפני עד הסוף
לחם בשר הרצליה

יפני עד הסוף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ניסינו משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. האיחוד המוצלח הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת...''. יובל בלנקובסקי אכל בדומו סושי בר אוכל יפני כהלכתו

תוך כדי העמידה בפקקים לכבודו של ג'ורג בוש התגבשה בליבי ההחלטה. צריך לאכול סושי היום. הבחירה בדומו סושי בר הייתה טבעית. המסעדה פתוחה כבר שנה וחצי, וזה בדיוק הזמן הנכון לבחון מסעדה, אחרי שהיא עוברת את תקופת ההרצה והניסיונות. צלצלתי לידיד שהוא מומחה לבישול אסייתי וקבענו לסושי - מאכל הדגל של המסעדה.

כבר כשנכנסנו למסעדה - הבנו שהגענו למקום טוב. עיצוב המקום והמוזיקה היו כל כך נעימים ומדויקים. רוב החלל של המסעדה מוקדש לשולחנות ישיבה או כורסאות, ובמרכז יש בר קטן ונעים בצורת האות ח', עם אוסף אלכוהול משובח, שמצדיק את שם המקום - דומו סושי בר. הישיבה על הבר מבטיחה תצפית נהדרת על עבודת הסושי-מן במטבח הפתוח. בנוסף, כוללת המסעדה חדר פרטי עם ישיבה נמוכה, שמתאים מאוד לארוחה רומנטית או לקבוצה של חבר'ה שבאים לרדת על סושי. כל שיכלנו לעשות הוא להתפלל שהאוכל מהמטבח יישר קו עם העיצוב.

דומו סושי בר קנה את עיקר פרסומו בזכות הסושי שלו, אבל גם אם נקלעתם למסעדה בגלל בן זוג חובב סושי, והמעדן היפני הוא לא בדיוק כוס התה שלכם - לא תצאו רעבים. התפריט ידידותי למשתמש, וכולל גם מנות דגים ובשר עם טוויסט יפני, כמו סטייק דניס - פילה דניס על מצע ירקות מאודים ברוטב סאקה מיסו, או עגל טטאקי - נתחי סינטה עגל נאים ברוטב פונזו, המוגשים על סלט ירוק. בשעות הצהריים מציעה המסעדה ארוחת עסקית אטרקטיבית, ובימי שבת בצהריים - בר סושי חופשי, במחיר 99 ₪ בלבד. בנוסף, מתגאה המסעדה בתפריט קוקטיילים משובח, שמבוסס ברובו על יינות מבעבעים תצורת חוץ או קוקטיילים מפורסמים, שגם להם מוסיפים בדומו טוויסט קטן מהמטבח היפני, כמו הבלאדי דומו, שמבוסס על וודקה, מיץ עגבניות ווואסבי.

הארוחה מתחילה בצלוחית חמוצים יפניים, וורסייה יפנית מוצלחת לחמוצים הישראליים כולנו מכירים. אחר כך הזמנו שתי מנות ראשונות: סינטה רול - אספרגוס וגזר במעטפת סינטה ברוטב בלסמי וטריאקי, וסלט הירוסומה - סלט קר של אטריות שעועית וירקות. הסלט היה מדהים, מרענן את החיך, מפתיע ומענג. מומלץ לכל מי שעוד לא התנסה באטריות שעועית, וגם למי שכן. הסינטה רול היה מוצלח גם הוא, האספרגוס היה מבושל במידה הנכונה ובשילוב עם הרוטב והעסיסיות של הבשר, המנה הייתה משביעה ומוצלחת.

בהמשך, החלטנו לנסות משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. המנה היא קודם כל חגיגה לעיניים: שני הכיסונים ישבו במרכז הצלחת, על מצע עשיר של ביצי סלמון כתומות מבריקות, ועיטור של פרח קטן מירק. כמעט ולא אכלנו מרוב שהיה יפה. אבל כמו שאמא שלי אומרת 'יופי זה עניין זמני', אז אכלנו. היה טעים. האיחוד המוצלח של ביצי הדגים, האורז, המעטפת והרוטב שבתחתית, הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת.

למנה העיקרית הלכנו על סושי. מגוון אפשרויות הסושי שהטבחים האסייתיים של המסעדה מציעים עצום, ניתן להזמין גם לא מעט קומבינציות, ואנחנו בחרנו בפלטה זוגית. כבר עם הגעת הצלחת ציין בפני ידידי, המומחה במטבח האסיאתי, כי מדובר בעבודת סושי מרשימה: הגובה של הסושי היה אחיד, וכך גם הצורה הפנימית. מסתבר שאם הסושי לא אחיד בגובהו – היפנים לא אוכלים! הטעם לא נפל מהמראה. האורז היה מבושל בדיוק במידה, דביק מספיק אך לא דביק מדי, וגם שילובי התוספות היו מוצלחים. בלט לטובה הדומו סושי, סושי במעטפת טמפורה, שלא אכזב - לא במראהו ולא בטעמו.

המסעדה מציעה גם תפריט קינוחים חביב, שלו אחראיות שתי קונדיטוריות מאזור ירושלים. אנחנו החלטנו להסתפק בזאת. ביפן אין דבר כזה, קינוח. ואם כבר יפני – אז עד הסוף.

דומו סושי בר
שמאי 13, מרכז העיר, ירושלים.
02-6243336

לחם בשר הרצליה אירועים חדש