Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> סושי בשופינג. קוי סושי בר
לחם בשר הרצליה

סושי בשופינג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מרק מיסו מצוין פתח את הארוחה יחד עם סלט אצות וואקמה מעולה שהורכב מאצות, מלפפון וג'ינג'ר כבוש בוינגרט, סויה ושומשום...''. אדווה גן סתיו שינתה דעתה מקצה לקצה על סושיות של קניונים, בעקבות האוכל המצוין של קוי סושי בר

סושי, נדמה שנשמט מרשימת שבעה פלאי תבל, לא? טעים עד כאב, בריא ואפילו יכול לחיות בשלום עם דיאטה ממוצעת. הבעיה עם סושי מתחילה כשכל מי שטייל חודשיים ביפאן חושב שהוא כבר הבין את הרעיון, ו''מה הבעיה? למעוך קצת אורז שהתבשל יותר מדי על אצה? לחתוך סלמון וקצת מלפפון?''. משם, הדרך קצרה ביותר לעשרות סושיות מזעזעות הפזורות בכל פינה, שמצליחות לקלקל את התענוג הצרוף הזה באופן מרגיז במיוחד. ניסיונות מרים לימדו אותי להיות חשדנית מאד ביחס לכל סושיה שאני לא מכירה, ובמיוחד כלפי אלו הממוקמות בקניונים. חוויות קשות מאד יש לי עם סושיות בקניונים, ולטובתכם אחסוך בתיאורים.

עד שערב בהיר אחד, בסופו של אחד משיטוטיי בקניון רננים החביב שברעננה, הגעתי באופן לא ברור ולמרות הסתייגויותיי הגורפות מסושי אלמוני, לקוי סושי בר, הסושיה המקומית. איזה יופי שלפעמים אני שוכחת שאסור לאכול סושי בקניונים.

מרק מיסו מצוין פתח את הארוחה יחד עם סלט אצות וואקמה מעולה שהורכב מאצות, מלפפון וג'ינג'ר כבוש בוינגרט, סויה ושומשום. היה כל כך טעים, שלא הנחתי לסושימן לנפשו, עד שהסביר לי באנגלית רצוצה מה בדיוק יש בסלט.

המשכנו עם שני סוגי סושי סנדוויץ', שילוב מוצלח תמיד של מזרח ומערב: סאקה סנדוויץ' – סלמון, סלמון סקין, אבוקדו ובטטה, בציפוי שבבי טמפורה ורוטב טריאקי; וספייסי טונה סנדוויץ' – אבוקדו, בטטה ובצל ירוק בציפוי שבבי טמפורה ורוטב צ'ילי מיונז.

חיכינו להמשך ובינתיים תחקרנו את השף משה, שמנהל את המטבח ביד רמה (אך עם חיוך. שמעת, עזרא?). הוא סיפר לנו שעבד בתחום הסושי בארץ במשך למעלה מחצי עשור, לפני שהגיע לקוי סושי בר, ולפני כן עבד במשך תקופה ארוכה במסעדה בקזחסטן (?!). הרעיון בקוי, כך הסביר, הוא להכין סושי שיהיה נגיש לכל, שיהיה משהו בין פאסט פוד למסעדה ממש, ובעיקר ליצור סושי שיהווה תמורה הוגנת (וטעימה) לכסף שתשאירו שם.

בכדי להמחיש את יחס העלות מול תועלת, עשתה את דרכה אלינו קומבינציה מעניינת ונדיבת לב. היו בה רול i/o של טונה אדומה, רול סלמון סקין, קמפיו, בטטה ובצל ירוק; i/o ספיישל סלמון שהיה סלמון סקין וירקות עטוף במעטפת דקיקה של סלמון ומוקרם בצ'ילי מיונז; וספייסי טאקה מאקי – רול במילוי טונה אדומה עם רוטב פיקנטי ובצל ירוק. הסושי היה טוב מאוד. האורז רך במידה הנכונה, הדגים טריים והתיבול מדוד היטב.

היה טעים ונעים בקוי סושי בר, והשירות מקצועי ואדיב, כזה שרצוי שילמדו ממנו מסעדות שמחשיבות את עצמן טובות יותר ממסעדה הממוקמת בלב קניון. המקום כשר בהשגחת הרבנות העירונית, ובנוסף, וזה יתרון שאין לזלזל בו, זו הסושיה היחידה שאני מכירה, בה אפשר גם לאכול טוב, וגם לסקור את חלון הראווה בסטימצקי (אני חייבת לקנות את ''אישה בורחת מבשורה''...).

קוי סושי בר
המלאכה 2, קניון רננים, רעננה.
09-7407457

לחם בשר הרצליה אירועים חדש