מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> הטורף(ת) במסעדת אסאדו דון לאון

הטורף(ת)


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פלטת מיקס בשרים עשירה כללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר...''. הביקור במסעדת אסאדו דון לאון גרם לקרן ויזנר להבין מהי קבוצת השייכות שלה, בקרב בעלי החיים

כקרניבורית מצויה, המילים בשר (בכלל) ואסאדו (בפרט) תמיד מצליחים לעלות חיוך ממזרי ורעבתני על פני. בשל היותי כזאת , זכיתי לכינוי ''קניבלית'' בקרב חבריי ו''בת הטוחן'' ממשפחתי. וכמו כל קרניבור מצוי, גם אני מקדישה חלק ניכר מזמני בחיפוש אחר מסעדות בשר איכותיות, ועוקבת באופן מתמיד אחר חדשנות קולינארית בתחום. וכשקיבלתי המלצה לכתת את רגלי לאזור הבורסה, למסעדה הארגנטינאית אסאדו דון לאון, לא היססתי לרגע. ארגנטינה, כידוע, היא אחת מיצרניות בשר הבקר החשובות בעולם.

המסעדה הכשרה הוקמה לפני כארבע שנים, ומתמחה במאכלים ארגנטינאיים מסורתיים. הבעלים הנוכחי, אוסקר, מריץ את המקום כבר שנתיים. מדובר בייבוא ארגנטינאי כשר, שגדל בארגנטינה, למד את רזי המטבח והבשר, וכשעשה עלייה לפני חמש שנים בעקבות בנו - החליט להביא את המסורת הקולינארית המפוארת עליה גדל אלינו, לישראל. המסעדה מעוצבת בעץ - החל מהשולחנות והכיסאות, דרך כלי ההגשה ועד הסכו''ם – וכוללת מוטבים ארגנטינאים ודרום אמריקאיים רבים, ובהם גיטרה ספרדית, חפצים לצייד, משקאות חריפים, צעיף ודגל של קבוצת כדורגל מקומית, ועוד.

הבשר הכשר המוגש במסעדה מיובא מארגנטינה, ולכן, הוא משובח ואף טעים יותר. הארגנטינאים אוהבים את הבשר שלהם בדרגת עשייה ''קוסידו'' (וול דאן), אך מסעדות נוהגות להגיש את המנה מותאמת לחיך הישראלי, בדרגת צלייה נמוכה, המכונה: ''א-פונטו'' (מדיום-רייר). אני מודה, שהיה קשה עד מאד לשבת בנינוחות בכיסאות, היות ומהר מאד התפשטה בחלל המסעדה הארומה המדהימה של צליית הבשרים. כבר זמן רב לא הרגשתי איך בטני (הרעבה) מתהפכת ומתכווצת לה, כמהה לנגוס בבשר איכותי ומיד.

למנה ראשונה, המהווה מנת דגל בתפריט הארגנטינאי, קיבלנו אמפנדה, כיסון בצק ממולא בשר, שלרוב מטוגן בשמן או אפוי בתנור. אחר כך הוגשה לשולחננו פלטת מיקס בשרים עשירה, שכללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר. ארגנטינאי חכם אמר, שיש להגיש את הבשר מהקל לכבד. לכן, התכבדנו להתחיל עם הקבב הרומני, שהיה פשוט נפלא. איני חובבת בשר טחון, ולכן אני בד''כ נמנעת מלאכול קבב ודומיו, אבל הקבב היה פשוט טעים, הבשר נימוח בפה, והתבלון - מושלם. נקניקיית הצ'וריסוס הענקית, הבאה בתור להיטעם, הוגשה בחום הנכון והייתה עסיסית וטעימה. גם נתח הפרגית היה עסיסי מאוד, למרות שהיה צלוי היטב.

לאחר שסיימנו עם המנות הקלות, עברנו לתותחים הכבדים: האנטרקוט והאסדו. נתח האנטרקוט, במשקל של 200 גרם, הוגש במידת צלייה מדיום, ונעשה ע''י אוסקר, המשמש גם כאסאדור, במומחיות מושלמת. כנ''ל לגבי האסאדו, שמו של נתח ספציפי בפרה, נתח בשר עם עצם שנצלה באופן מופתי, הוגש לשולחננו פריך ועסיסי, ונחתך כמו חמאה.
לאחר שהואבסנו בבשר איכותי וטעים להפליא, נשארנו ישובים בכיסאותינו, מרוצים כמו חתול שהרגע לכד את העכבר, או כמו אריה שהרגע הכניע אנטילופה, או כל דימוי אחר מעולם החי. אחרי הכל, כקרניבורים – זהו מקומנו האמיתי.

אסאדו דון לאון
בצלאל 3, מתחם הבורסה, רמת גן.
03-6120338