מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת ואקירו: בשר במקצב לטיני

בשר במקצב לטיני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מאוששים קמעא המשכנו לביבוטי – צלי כבש הודו בפירות יבשים הנבלע בביס אחד (לפחות על ידי), ולחזה הודו בשום ולימון צרוב על הגריל...''. מיכל וייס וידידה הידען למדו כמה בשר יכול להיות טעים, במסעדת ואקירו הכשרה שבירושלים

בערב ירושלמי חמים במיוחד, רגע לפני סוף השבוע הארוך שזימנו לנו חגיגות השישים למדינתנו הקטנטונת (''העבר מאחוריה היא צופה אל הבאות..''), בחרתי להתנתק מהמולת העיר ההומה והמרוגשת בעיצומן של החזרות הגנראליות לטקסי יום העצמאות ולמטסים ולמפגנים למיניהם. היעד הנבחר היה השקט המפתה, שהציע בית אבן מחופה בחלונות מקושתים, עטורי אבן ירושלמית. שם, בתוך גינה פורחת, ממוקמת מסעדת ואקירו, מסעדה ירושלמית ותיקה, כשרה (גלאט, למהדרין מן המהדרין), על טהרת המטבח הדרום אמריקאי.

מלווה בב', ידיד יקר ועולה ותיק ממקסיקו המבין תאוות בשרים מהי, התכוננו בלב הומה ובנפש חפצה לבילוי קולינארי מענג ועסיסי בחברתו של המטבח הדרום אמריקאי העשיר, שמשמעות שמו, כפי שהסביר לי בדרך ב', הוא קאובוי מהסוג הישן והטוב. אלא שלצוות המיומן והמקצועי של ואקירו הייתה הפתעה נוספת בשבילינו, בדמותו של המטבח הדרום אפריקאי, שהצליח להפתיע בטעמו אפילו את ב', שוחר הקרבות והבשרים הוותיק.

הסבנו לשולחן העטור מפה אדומות, ונהננו מהמוסיקה הלטינית הקצבית אך הנעימה, תוך שאנו מלכסנים מבטינו אל הפסנתר העומד בפינה (אני) והסומבררו המקסיקני התלוי ליד הגריל (ב'). כעבור זמן קצר, הגיעו לשולחננו לחם הבית הפריך, מלווה בפלטת סלטים עשירה שכללה כרוב במיונז, חציל קלוי על האש, תירס מקסיקני, שומר טרי, קישואים בסויה ועוד הפתעות, יחד עם רוטבי הבית – הצ'ימיצ'ורי והברביקיו. לצידם, יין אדום כחול-לבן, המהווה שילוב ייחודי של חמישה זנים המתואמים במיוחד לבשר, ונמזג לכוסותינו באופן אישי על ידי סמי, מנהל המקום החייכן.

כטוב ליבנו ביין, החלטנו ללכת על ספינת הדגל של המקום – עסקת אכול כפי יכולתך כמיטב המסורת הברזילאית, או אם נעבור לשפת המקור – אספייטו קוהידו – שיטת השיפוד הרץ, שכמובן העלתה חיוך ידעני על פניו של ב'. בעודנו מתדיינים על יתרונותיו של המטבח הברזילאי אל מול רעיו הדרום אמריקאים, החלו להגיע הבשרים, שחייבו אותנו להשתתק ולהיאנח בעונג. אצבעות העגל הפיקנטיות שהוגשו על צ'ורסרייה ברזלאי היו נימוחות בפה. צלי העגל ברוטב ברביקיו היה מעושן היטב על הגחלים. חזה העגל והכנפיים במשרה אפרסקים היו עסיסיים והוגשו בנדיבות, ונעלמו באותה מהירות שהגיעו את צלחותינו הממתינות.

הפסקה קלה לטעימת תפוחי אדמה צלויים, והנה אנחנו ממשיכים לנקניקיות הצ'וריסו השמנמנות, ונזכרים לעשות הפסקה רק לשאלות שהמטיר ב' על צוות המלצרים האדיב והמיומן, בראשות חנניאל, אשר ליווה אותנו בנאמנות כל הערב וענה באדיבות לכל שאלה על סוגי הבשר, הארומה והעישון. אכן, יכולה ואקירו להשתבח במלצריה, העוברים הכשרה מיוחדת על בשרים ויינות, ועטויים בתלבושות קאובוי מסורתיות, שעמדו בכבוד בפרץ ובניסיונות הבלתי נלאים לדובבם בספרדית שוטפת..

מאוששים קמעא המשכנו לביבוטי – צלי כבש הודו בפירות יבשים הנבלע בביס אחד (לפחות על ידי), ולחזה הודו בשום ולימון צרוב על הגריל. בשלב זה כבר היינו מלאים למדי, אך לא קיבתו המקסיקנית חובבת הבשרים של ב' תיכנע לאתגר בדמותם של האסאדו המלכותי, שנצלה בסבלנות על אש קטנה במשך מספר ימים עד שהגיע לדרגת המוכנות להגשה. אני, לעומת זאת, התענגתי על פרגיות בדבש וסויה, ועל פויקה – תבשיל קדרה דרום אפריקאי של ירקות ובשר, עשוי היטב ורווי בניחוחות וטעמים. ואכן, השילוב הייחודי של הגריל הדרום אמריקאי יחד עם המטבח הדרום אפריקאי נפגשים בוואקירו תוך שימור מאפייני כל מטבח בצליית הבשר, כפי שלמד סמי במסעותיו בדרום אמריקה.

ב' מדושן העונג ציין לטובה את האסתטיקה, הניקיון והגיוון בבשרים, שעושנו על הגריל לנגד עינינו ממש. הרומנטיקנית שבתוכי התענגה על הפסלים, הכובעים המסוגננים והחלונות הירושלמיים שנפתחים למרפסת גן מוצלת, ומספקים את האינטימיות והאווירה המשפחתית המייחדת כל כך את המקום. לצדנו, ישבו בניחותא ובפינות נפרדות זוגות, משפחות ואף קבוצות מהארץ ומחו''ל. שמעה של המסעדה, המגישה מגוון בשרים כשרים למהדרין, נודע למרחקים, ובוואקירו מתקיימים אירועים, חגיגות בר מצווה ובריתות, יחד עם סיורים בניחוח ירושלמי.

בדיוק כשחשבנו שלא ניתן להכניס ולו פירור נוסף, הגיע הפינאלה המושלם, בדמותו של סופלה שוקולד שאפילו חובבת קינוחים כמוני עוד לא טעמה – משולש נימוח של רוטב שוקולד חם ונמס בפה, שעושה עוול לכל קינוחי הפרווה הידועים במקומותינו. יחד עם תה חם ומתוק, היה זה אקורד הסיום המושלם לערב שיותר ממנו אי אפשר לבקש – שילוב של בשר עסיסי ויין טוב, אורות ירושלים ופרטנר ידען (ומבוסם קלות) במסעדת ואקירו. וכמו שאמר זאת סמי עצמו: ''תופתעו כמה כשר יכול להיות טעים''. ובכן סמי – ההפתעה, אכן, כולה שלנו...

ואקירו
הנביאים 52, ירושלים.
02-6247432