''העזר-שכנגד מודיע לי שהוא מתכוון לעמוד בפיתוי ולהתמקד בחומוס. בפאתה הוא נשבר, נוכח המנה שמורכבת משכבות של בשר כבש טחון, טחינה חמה עם צנוברים ופיתה קלויה מלמטה...''. שפרה צח ובן זוגה התפתו ממעדנים לבנוניים בערבסקה
יש לדאוג ללחות בתנור, יש להתחיל מטמפ' גבוהה, ובניגוד למה שסבתא אמרה – מומלץ לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. חני לשם, שפית הבית של פורשף, עורכת סדנה מיוחדת לשבועות, ומציידת אותנו, על הדרך, בטיפים לאפיית עוגות גבינה
מסתבר שתעשיית כלים שלמה פורחת סביב נושא הכלים לגבינות: פריסה, גירור, אחסון, בישול ואפייה של מוצרי גבינות. מספר חנויות כלים חשפו בפנינו את כלי הגבינות שלהם, החל ממיקרופלן, דרך כלי פונדו, ועד שקית בד להכנת גבינה ביתית
שלושה ספרים מהעולם הגסטרונומי הגיעו לאחרונה אל המדפים: חיים כהן ואלי לנדאו מלמדים אותנו בישול עם בשר, דגים וביצים; ישראל אהרוני משדך שוקולד למוזיקה טובה; ויאיר מחט עושה סדר בשמות של מאכלים כמו קרפצ'יו, קרואסון וקפה הפוך
פסטיבל ביכורי יין וגבינות, שמתקיים בחיפה זו השנה הרביעית, יערך ברחבת האודיטוריום, החל מהיום. בפסטיבל תוכלו לטעום את מיטב התוצרת של יקבים וגבינות בוטיק, לצפות בסרטים רלוונטיים, ולשמוע הרצאות בנושאי יין. מחיר כניסה: 45 ₪
''הקיש שלנו, המכונה טריו גבינות, הכיל שילוב של ריקוטה, פטה ורוקפור, שגווני המתוק-מלוח-חריף שלהן השתלבו למילוי טעים במיוחד...''. שפרה צח ממליצה על קפה מסעדה אנינה שבמוזיאון הארץ, ולא רק לפני או אחרי פעילות במוזיאון
הארוחה העסקית של מסעדת טאבולה תאפשר לכם למצוא את עצמכם, באמצע יום העבודה, בכפר איטלקי קטן. המסעדה מעוצבת מציע תפריט איטלקי עם נגיעות ים תיכוניות, והעסקית כוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה, בשלושה תמחירים שונים
''עידו, שלנגד עיניי הפך לאסייתי אמיתי, בחר במנה הקמבודית, מנה אקזוטית שהכילה אנטרקוט, חזה אווז מעושן, חציל פריך ופלפל. המנה חוסלה בטרם הספקתי להגיד צ'ופסטיקס...'' יעל גבריאלי הצליחה לגמול חבר מתאוות הלאפות שלו, בלמון גראס
תשעה קבין של טעם ירדו לעולם. תשעה מהם לקחה ירושלים. לרגל יום ירושלים שחל השבוע, הנה 13 מסעדות ירושלמיות – מספר מזל ביהדות - מכל קצוות הקשת: החל ממסעדת יוקרתיות, דרך בתי קפה, ברים, מסעדות עדתיות ומסעדות עממיות
''פלטת מיקס בשרים עשירה כללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר...''. הביקור במסעדת אסאדו דון לאון גרם לקרן ויזנר להבין מהי קבוצת השייכות שלה, בקרב בעלי החיים
''מנת הילדים הגיעה מהר למדי: צלחת גדולה עמוסה צ'יפסים ארוכים ובשרניים, וארבעה שניצלונים משומשמים קלות. ענת הרטיבה את צלחתה במיונז וקטשופ, ותוך עשרים דקות נותרה הצלחת ריקה...''. מיה בר ובתה עשו חיים במסעדת אוונגרד
''ניסינו משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. האיחוד המוצלח הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת...''. יובל בלנקובסקי אכל בדומו סושי בר אוכל יפני כהלכתו
גבינות ויין, כידוע, הולכים טוב ביחד. מחשבה זו מתחדדת בעיקר לקראת שבועות, החג הרשמי של מאכלי הגבינות. לכבוד שבועות, תרמו לנו מספר יקבים המלצות ליינות מובחרים, שהולכים טוב עם גבינות, וגם טיפים להתאמת יין לגבינות
מסעדת סימה הכשרה שבתל אביב, אחות למסעדה הוותיקה שבירושלים, מציעה בשעות הצהריים ארבעה סוגים של ארוחות עסקיות, הכוללות מבחר סלטים, שתייה קלה, ומגוון של מאכלי גריל, או תבשילים ירושלמיים אסליים, ממש כמו בבית אמא
''האוכל היה טעים, טעים ממש: השקשוקה הייתה נהדרת, הירקות האפויים היו מתובלים כהלכה וכל המרכיבים של הארוחה עבדו טוב זה עם זה...''. בבראנץ' של חטאים מתוקים הבינה עיינה גל, סוף סוף, עד כמה החטא יכול להיות מתוק, ונעים, וטעים
''אני בחרתי בלזניה פונגי, שהורכבה מעושר רב של שמנת, רוטב עגבניות ושפע פטריות טריות, שעטפו ללא רחמים דפי לזניה טריים ורכים...''. אדווה גן סתיו שוב הוצפה געגועים עזים לטיול בטוסקנה. הפעם במסעדת לה טוסקנה הכשרה שברעננה
ל''ג בעומר, שנחגג אמש, הוא גם האות לתחילת עונת החתונות. אם עדיין לא סגרתם את האירוע שלכם לקיץ, וגם אם סגרתם אבל אתם מחפשים לשוות – הנה ארבעה אולמות וגני אירועים ברחבי הארץ, בסגנון כפרי, אורבני, קלאסי או מסורתי
איך מזהים חובבי בישול? לפי הצלקות על הידיים. מה לעשות - עבודה במטבח כרוכה בסיכונים, כגון סכין שמחליק, שמן שניתז, או כוויות מסיר או תבנית חמה, כי אין בנמצא מגבת או כפפה. למקרה האחרון, לפחות, מצאו בלגעת באוכל פתרון
''טעמנו קבבוני דג ים, והטעם - מעדן. הקציצה מעודנת ואוורירית, מונחת מצע של טחינה גולמית, שמעליה - סלט מבושל המורכב מטעמים רבים...''. נטע גל התפעל מחדש מהליטוש המקצועי של בר-מסעדה דיטה, במסגרת ערב ג'אז ובירה של יום שלישי
''מרק מיסו מצוין פתח את הארוחה יחד עם סלט אצות וואקמה מעולה שהורכב מאצות, מלפפון וג'ינג'ר כבוש בוינגרט, סויה ושומשום...''. אדווה גן סתיו שינתה דעתה מקצה לקצה על סושיות של קניונים, בעקבות האוכל המצוין של קוי סושי בר
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
ארוחות הערב משולבות לא פעם ביציאות, בילויים ומפגשים חברתיים, ולכן, מטבע הדברים, כוללות גם לא מעט חריגות ופיתויים. הדיאטנית מיה בן אפרים ממליצה מה לאכול וממה להימנע, בין אם אוכלים בבית, או במסעדה. כתבה שמינית בסדרה
''אני בחרתי ארוחה שנקראת ''בוקר טוב'' - ואכן, אחלה בוקר הגיע אליי במגש: שתי ביצים לבחירתי, עשויות כהלכה, סלט ירקות טרי טרי, מיץ תפוזים, לחם טרי וחם, וממרחי הבית של המקום...''. נדב אבידן פתח את יום שישי בקפה חלוה שביהוד
''מאוששים קמעא המשכנו לביבוטי – צלי כבש הודו בפירות יבשים הנבלע בביס אחד (לפחות על ידי), ולחזה הודו בשום ולימון צרוב על הגריל...''. מיכל וייס וידידה הידען למדו כמה בשר יכול להיות טעים, במסעדת ואקירו הכשרה שבירושלים
לאוהבי האוכל הסיני, מציעה מסעדת קורוסין ברמת גן אוכל סיני כשר למהדרין, עם נגיעות מהמטבח התאילנדי והיפני. בשעות הצהריים, מציעה המסעדה ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה – אגרול, מרק או סלט סיני – במחיר המנה העיקרית