אחרי כמה דקות ב''וונגס גריל'' אנחנו מתחברים לפרשנות הבודהיסטית. האריות שבכניסה גורמים לנו להרגיש מוגנים מההמולה הרוחשת בחוץ ובכל מה שקשור לנימוסי אירוח והסעדה , לא יכולנו לבקש יותר. בכפפות של משי מובילים אותנו אל שולחננו כשברקע מוסיקה אוריינטלית עדינה המכניסה אותנו כהרף עין לאווירה השלווה של המקום
תמיד חלמתם להרשים את החבר'ה בנאום ידעני על עפיצות או טרוואר? שני יקבים, מרכז יין ובר מציעים קורסי טעימת יין, סדנת טרוואר, סדנא להפקת שיכר מפירות יבשים וגם ערב מחווה לפרנק סינטרה שכולו אלכוהול משובח ולהיטים
המנות הראשונות של נורמה ג'ין שמתפקדות כמנות בר הן מקוריות ומגניבות, ובאמת שכיף לאכול אותן תוך כדי לגימה ונענוע הישבן על הכסא הגבוה לצלילי המוסיקה. אבל כדי להוכיח לדייט שלי שבחרתי מקום מגניב ולא סתם עוד בר, הצעתי שינסה את סיבוב טעימת הבירות
ארנון ותמר הוא מקום מזמין ואינטימי. קטן במידה הנכונה מבלי להיות צפוף או מחניק, מעוצב בעיצוב עדין בגוונים חומים ומואר בתאורה רכה ונעימה. ישבנו בחלקו העליון של בית הקפה והשקפנו מן הגלריה הקטנטנה למטה. העברנו שם שהות נעימה וטעימה, להוציא תקרית אחת הקשורה בלחמנייה שהוצנחה מטה בטעות על ידי כוחותינו
הדיאטנית ליאורה חוברה מצאה את עצמה בבוקר של שופינג בקניון עזריאלי עם בתה המורעבת, שדרשה ארוחת בוקר כמו בצימר בגליל. הנוף האורבני מ"יטבתה בעיר" לא ממש ענה על התביעה אבל הג'בטה החמה, הסלט הטרי ושייק הפירות הנדיב, עשו את העבודה
ב''קום איל פו קפה'' משיקים תפריט חורף חדש עם קדירות עשירות ותבשילים חמים. מנות ששומרות על השילוש הקדוש: עונג, בריאות ויופי. לרגל המאורע, השאלון הפעם עם השפית הדסה וולף
העיקריות סיפקו לנו הזדמנות לדגום מתפריט החורף החדש שנחנך זה עתה. האמת היא שאם היינו יודעות מראש את גודל המנות, ייתכן שהיינו מוותרות על אחת מהן. ובעצם, אולי טוב שלא ידענו, כי כך נהנינו גם ממנת אנטרקוט עסיסית ועשויה כהלכה, ברוטב יין אדום, וגם ממעדן אמיתי של חזה עוף ממולא פטריות בעטיפת חזה אווז מעושן
הנה עוד דרך לשכנע ילדים לאכול ירקות: לגדל אותם בעצמם. במה מתחילים ואיך מגדלים חסה בעציץ? האגרונום שוני ענדא ממשתלת הסוכה בכפר אז''ר מנדב עצות
להודו ישנן אטרקציות רבות להציע לתייר הישראלי- תרבות, אומנות, נופים ואוכל. את האוכל ההודי המתאפיין בריחות וטעמים עזים מביאה מסעדת אינדירה הרצליה לישראל. באינדירה הרצליה טרחו ועיצבו את המקום כך שהסועדים ירגישו כמו בהודו. החוויה ההודית מוצעת לכם במסגרת העסקיות במחיר שווה לכל כיס, 43 ש''ח, עבור ארוחה גדולה ומשביעה.
חיים גן, איש הענבים, בעוד אחד מטוריו המאלפים על תולדות היין, והפעם על יינות מחוזקים כמו שרי, פורט ואחרים. היינות שיחממו לכם את ערבי ינואר הקרירים
בכניסה לסניף אל גאוצ'ו הרמת גני, אחרי ריצה קצרה מתחת למטרייה מהאוטו, ניערנו מהמעילים את הטיפות והבחנו בהשתאות שאנחנו לא לבד. בערב הכי סוער בשנה היו באל גאוצ'ו לפחות עוד חמישה שולחנות של אנשים שכמונו, גם הם לא הסכימו לתת לגשם לנצח להם את הסטייק.
נסו לדמיין את המטבח האיטלקי ללא עגבניות או את האוכל הרומני ללא ממליגה, ומה עם ארגנטינאים בלי בשר בקר?! וקולומביה בלי קפה?!! ניר דגן פותח צוהר לתהליכים שהשפיעו על המטבח הלאומיים כפי שאנחנו מכירים אותם כיום. כתבה ראשונה בסדרה
רוצים ללמוד להכין קינוחי שוקולד מרהיבים או להוציא תחת ידכם פסטה טרייה או לה לה? זה הזמן לסדנת בישול
הגענו כדי לנסות את הקדירות, אבל הצצה בתפריט גילתה לא מעט מנות מעניינות נוספות. למרות השם והעיצוב הצרפתיים למהדרין, יש בו גם מנות כמו חצילים בטחינה, חומוס ופסטות. נראה שהקו המנחה את בעלות הבית הוא לאו דווקא מטבח זה או אחר, אלא אוכל פשוט, טעים וטוב, ולא משנה איזה דרכון הוא מחזיק בכיס
התיישבנו בחלל הפנימי, על ספה יפה וליד שולחן קפה נמוך שעליו פוזרו שלל עיתוני היום וצללנו מיד לעיסוק בריכולי השעה. בלי ששמנו לב ביקשנו סלט. ''זה כיף, זה כמו להיות בבית אבל כשמישהו אחר משרת אותך", אמרה יסמין
בדרך למסעדת הפויקה שביפו תהתה ליאורה חוברה אם המסעדה נקראת על שם כינוי החיבה של בעל הבית. בדרך חזרה היא כבר תכננה את הארוחה הבאה שלה בפויקה, שתכלול בלי ספק, קדירה כלשהי עם נתח בשר מעושן, מחית שעועית שחורה וירקות שורש, ותסתיים בעוגת שוקונגו, עוגת שוקולד חמה אפויה בפויקה ומוגשת בציפוי שוקולד לבן. סיפור אהבה אפריקאי
הידעתם שמאכלים חמים משביעים יותר ממאכלים קרים? הדיאטנית ליאורה חוברה על היתרונות התזונתיים שבארוחות מרק, ויש גם מתכון למרק תימני עשיר
למסעדת בלה ונציה הכשרה נפתח לא מזמן סניף במרכז רמת השרון, זאת בנוסף לסניף המקורי בהרצליה שפועל משנת 1987. המסעדה מגישה אוכל איטלקי מסוגים שונים ומקיימת ארועים במקום. יש חדר ארועים פרטי (עד 35 איש), ובימי שישי המקום פתוח לארועים של עד 80 איש בלבד.
מסעדת השף הותיקה תמרה שוכנת מזה 20 שנה ברחוב החשמונאים בתל אביב. כמשתמע מהכותרת האוכל במקום הוא בסגנון איטלקי-צרפתי. לאורך כל שעות הפעילות של המסעדה מוצעות בתמרה עסקיות במחיר של החל מ-49 ש''ח. אז כדאי לכם לפנות שעתיים ולהינות מאוכל משובח במחיר סביר לכל הדעות.
גם אצל שפרה צח בבית כולם היו חולים בשבוע שעבר בשפעת. כדי להתאושש, היא לקחה את השכנה לקפה ביאליק, הקפה השכונתי שלהן, ששכנע אותן שהחיים בכל זאת טובים
דן זוארץ, הסושי-מן הצעיר של נויה, הספיק להתמקצע ב''אונאמי'' וב''סושי-סמבה'' והוא גדוש ביצירתיות רעננה. מגוון הסושי שמגיע לשולחננו מדגים זאת היטב: ה''ספייסי רוקט'' למשל, שואב את חריפותו מפלפל ירוק חריף, שאופייני יותר למטבח המזרח-תיכוני, וכמוהו גם הצנוברים הקלויים, שהעניקו פריכות לא צפויה למאקי הצמחוני
ארבע המלצות על ארוחות בוקר מרחיבות לב, ששווה לצאת למענן מהעיר
יריב מלילי מתנער מההגדרה שף ומעדיף לתאר את עצמו כבשלן. את הקרדיט להצלחה של הבית התאילנדי הוא נותן לאשתו ולניסיון המצטבר של 17 שנים במטבח. שאלון עם ''טבח'' שבגלגול אחר היה בוחר להיות דייג תאילנדי
ארוחת הטעימות שמוגשת באינדירה היא דרך נפלאה להיחשף למטבח ההודי המגוון והעשיר. למנות ראשונות קיבלנו לחם הודי שנקרא נאן, וממולא בבשר טחון, בירקות מבושלים או בשום ובנענע; פקורה, שהיא מנת ירקות מטוגנים בקמח עדשים; ומונדאל פקורי שהוא הפלאפל ההודי. המלצר שלנו היה אותנטי לא פחות מהמנות, ולמעשה כל מלצרי המסעדה התבררו כהודים מבטן ומלידה
ארבע המלצות לסופשבוע חורפי וסוער