מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לא היה בינינו אלא אויסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המיזוג של בשר ואוכל ים נחשב בעבר לעברה חמורה על כללי הבישול העילי, אבל מניסיוננו האישי אם מיזוג כמונו, שבעבר נתפס על ידי חוגים שונים במשפחותינו כקטסטרופאלי, התגלה כהצלחה ואף חוגג עשור שלישי להיווסדו, כדאי לשמור על ראש פתוח. במילים אחרות, היה נפלא. הרוטב עשיר, הבשר מצוין ופירות הים טעימים. סיימנו את המנה סחוטים מאושר

רק לצעוד יד ביד לעבר פסטיס זה כבר אושר גדול. הטיול לאורך שדרות רוטשילד עושה טוב על הנשמה בכל שעה ביום, ואם מסתדר לכם להגיע לארוחת ערב שלובי זרוע, על אחת כמה וכמה.
במעבר מעולם של חוץ לעולם של פנים, יקדמו את פניכם קולות סועדים, צלצול כוסות וכלי אוכל, מוזיקה ואור נרות, וריחות שמשתלבים לשלמות שכולה נינוחות וסדר אירופאי ישן וטוב.

במצב נינוח זה התרווחנו על כיסאותינו המרופדים והמתנו למנות הראשונות: שני אויסטרים מלווים בצלוחית חומץ שרי ריחני, מונחים על מצע קרח מחד ופטה כבד מאידך. אויסטרים תמיד מזכירים לי את הסרט היפני 'טמפופו' עם הגיבורה היפהפייה המלקטת צדפות ועובר האורח הקשוח, שפותח עבורה את שריונן העקשני ומגישן לשפתיה. טיפת דם נשרה מהשפה הבתולית אל פנים הצדפה הרוטט. דממה, מבט, הקשיחות הוכנעה, תוכה רך ופגיע, הרכות הנשית מדממת אל תוכה, קאט.

לאויסטרים של פסטיס טעם של אוקיינוסים רחוקים, והם נעלמים ברגע, רק הזיכרון נשאר. מזל.
פטה הכבד לעומתם היה קליל וקטיפתי, עם מגע של רוטב יין מתקתק ופרוסות לחם קלוי וריחני, שהצטרפו לכלל מנה נפלאה. אכלנו באטיות, נהנים מכל ביס. כשהפטה עשוי כהלכה זו תמיד מנה ראשונה שכיף לחזור אליה, ובפסטיס היא הוגשה עשויה לעילא ולעילא.

פאייה היא מנת הדגל של פסטיס, ואם כבר הייתם כאן בטח יצא לכם להתענג עליה לפחות פעם אחת.
ואילו אנחנו שעל סמך שנים של ניסיון, מאמינים אמונה עיוורת במטבח של פסטיס, בחרנו להמשיך ברוח המנות הראשונות ולצרף ים ליבשה, במנת ה- Surf 'N Turf , כלומר זו שמשלבת מהים ומהיבשה. בתרגום מלא מדובר בנתח סינטה בדרגת צלייה מדיום רייר, עליו מונחים ברוב הדר וצבע: סרטן, שרימפס וקלמארי בשפע הגובל בפריצות. הבשר וחבריו הפירות משכשכים בנחת בשלולית קרם על בסיס ביסק סרטנים, שמנת וטיפת אלכוהול.

המיזוג של בשר ואוכל ים נחשב בעבר לעברה חמורה על כללי הבישול העילי, ונכון שאנחנו מאלה שמאמינים שכללים זה טוב, אבל מניסיוננו האישי אם מיזוג כמונו, שבעבר נתפס על ידי חוגים שונים במשפחותינו כקטסטרופאלי, התגלה כהצלחה ואף חוגג עשור שלישי להיווסדו, כדאי לשמור על ראש פתוח. במילים אחרות, היה נפלא. הרוטב עשיר, הבשר מצוין ופירות הים טעימים. סיימנו את המנה סחוטים מאושר והחזקנו ידיים בציפייה דרוכה למנה האחרונה.

עוגת שוקולד חמה אפויה למחצה, שתוכה רך, חם, עשיר ומפנק ולידה גביע גלידת וניל וקרוקנט ופנכת פירות יער חמצמצים, נחתו על שולחננו לקינוח, שסיים את הארוחה בשיא של הנאה (הידעתם כי שוקולד מכיל כימיקל הנחשב לכימיקל האהבה?). יצאנו לשדרה חבוקים, בדרכנו הביתה, מודים לאל על מזלנו הטוב.

פסטיס
שדרות רוטשילד 73, פינת מזאה, תל אביב
טלפון: 03-5250773, 03-6290964