גלגוליו של מוסד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ורד הזמינה ספגטי ברוטב של זיתים שחורים כתושים יחד עם עלי בזיליקום ויין לבן, עגבניות שרי וגבינה בולגרית מגורדת, רק בלי הגבינה הבולגרית המגורדת... מנה מצוינת גם בלי גבינה. כמו תמיד חיפשתי אני מנה מיוחדת. הפעם גם קיבלתי: 250 גרם של פילה מיושן, רך ונימוח, על מצע של רוטב תאנים ובליווי פירה, שיצרו יחד מנה מצוינת, נדיבה, ובהחלט מיוחדת

מסעדת רפאלו שקיימת בראשון לציון כבר שתים עשרה שנה, התחילה בכלל כבית קפה. אלא שמהר מאוד הפך המקום ל''מוסד'' ובשלוש השנים האחרונות, באופן טבעי, הפך בית הקפה למסעדה מצליחה לא פחות ממנו. עם אותם הבעלים ואותו השף, הורחב התפריט והועשר מאוד, כשמנות הקינוח הוותיקות מבית הקפה לשעבר זכו לקאמבק לטובת הלקוחות המכורים בקטגוריית ''מנות הנוסטלגיה''.

יצאנו למסעדה, ורד חברתי, ואני, בערב רדוף רוחות ובקלות יכולנו להמריא לרפאלו על גבי הרוח העזה שנשבה בחוץ. מיד כשנכנסנו גילינו שמסעדת רפאלו היא מקום שקט ונחמד. מעוצבת בצבעים חמים ומשרה אווירה נעימה, גם בזכות המוסיקה שעוטפת את החלל. במסעדה מגוון רחב של מנות, חלקן איטלקיות, כמו שמרמז שמה, ואחרות ממיטב הרפרטואר של המטבח הבינלאומי. בין המנות הראשונות למשל, ניתן למצוא ראפים (טורטיות רכות מגולגלות וממולאות), קרפצ'יו בקר (פרוסות בקר דקות מתובלות), כנפי עוף מתובלות ועוד. בנוסף לסלטים, טוסטים וכריכים שונים, מציע תפריט המנות העיקריות גם שיפודי אנטרקוט, סטייק פרגית, פהיטס (נתחי חזה עוף על הגריל בליווי טורטיות ורטבים) ועוד.

פתחנו את הארוחה בקראנץ' כרובית, מנה של כרובית בציפוי פריך המוגשת על מצע חסות ובליווי רוטב שמנת פסטו. לצידה טעמנו גלילת חצילים, גבינת שמנת ופלפלים קלויים עטופים בפרוסות חציל קלוי, בליווי ממרח פלפלים ובתוספת ברוסקטות בשום ובעשבי תיבול. שתי המנות היו מוצלחות מאוד ומאחר וורד, שותפתי לארוחה, לא מגדירה את עצמה כאדם של גבינות וזאת בלשון המעטה, השתלטתי בשמחה על כרובית גדולה ויפה אחת משלה ועל גלילת החצילים כולה.

איך אפשר לאכול אוכל איטלקי בלי לגעת בגבינה? גם אני שאלתי את עצמי ואת ורד את השאלה המתבקשת הזו, אבל הסתבר לי שאפשר. ורד הזמינה ספגטי ברוטב של זיתים שחורים כתושים יחד עם עלי בזיליקום ויין לבן, עגבניות שרי וגבינה בולגרית מגורדת, רק בלי הגבינה הבולגרית המגורדת... מנה מצוינת גם בלי גבינה. כמו תמיד חיפשתי אני מנה מיוחדת ואף קיבלתי: 250 גרם של פילה מיושן, רך ונימוח, על מצע של רוטב תאנים ובליווי פירה, שיצרו יחד מנה מצוינת, נדיבה, ובהחלט מיוחדת.

לפי התרשמותנו, המחירים ברפאלו בינוניים. מחירי הבשרים נעים בין 50-65 שקלים, כשמחיר מדליוני הפילה, המנה היקרה בתפריט, הוא 85 שקלים. מחיר זה לא רק יוצא דופן ברשימת המחירים המאוד סבירים של המנות, אלא אף מוצדק.

לקינוח הזמינה ורד פאי תפוחים עם קינמון ואגוזים, עטוף בשכבת בצק פריך ומוגש בתוספת כדור גלידת וניל. שוב הזמנתי אני מנה מיוחדת, הפעם מנה בעלת שם מוזר ומסקרן: שילה. שילה, כך התברר לי כמה דקות מאוחר יותר עשויה מצע של בראוניס עם אגוזים, קרם ריבת חלב, פירורי בראוניס עם מייפל וקרם קפה בשילוב פקאנים מסוכרים ובציפוי גנאש אספרסו! קינוח עשיר וטעים שסיים את הערב המוצלח שלנו בשיא.

רפאלו
משה בקר 12, אזור התעשייה הישן, ראשון לציון
טלפון: 03-9666440