שירלי רחמים לוקחת ערב באמצע השבוע לארוחת ערב עם חברה טובה במסעדת פורטבלו האיטלקית והכשרה שביבנה. פורטבלו מספקת שירותי קייטרינג שמגיעים לכל קצות הארץ ומתאפיינים במגוון רב של מנות איטלקיות לוהטות – מוקד המשיכה
יובל בלנקובסקי מגיע לארוחת ערב חמימה ואינטימית בערב ירושלמי קר בבית הקפה-מסעדה רשלה. טאבון האבן בחצר מפיק פוקצ'ות טריות וחמות, דג הבורי מגיע שלם ועסיסי, טקס התה מתחיל בקנקן עם חליטות ומסתיים בעוגיות מתוקות
אש בש, מסעדת הבשרים הידועה שבקריית שמונה היא נקודת חובה במסלול המטיילים בצפון הארץ מאז שנת 1999, שגם המקומיים אינם מוותרים עליה. זהו מקום מפגש לאוהבי בשר איכותי, האווירה אינטימית והסטייל דרום אמריקאי
לכל מי שבוחר באוכל כשר כדרך חיים, מצאנו בשבילכם ארבע מנות כשרות בארבע מסעדות כשרות בכל הארץ. איך אתם אוהבים את האוכל הכשר שלכם? איטלקי? אסייתי? אמריקאי? מתוק? מלוח? ממלא או מרזה? על היכולות של הקולינריה הכשרה
עיינה גל מטפסת בדרך ההר הפתלתלה כדי להגיע אל מסעדת חוות התבלינים שבגלבוע. היא מוצאת חוות תבלינים שאחראית על תיבול כל המנות שיוצאות מן המטבח, ואלו אינן שגרתיות בפני עצמן. נסו גם את הקינוחים בצהרי יום שישי
"הפילה שלי הגיע, יפהפה וטעים כתמיד, שומר לי אמונים כפי שאני שומרת לו..." אדוה גן סתיו בוחנת שוב את סטייק הפילה בזיתים שחורים, עגבניות שרי וחזה אווז המופלא של מסעדת טאבולה בהרצליה. רטרוספקטיבה אחרי שמונה שנים
אמיר נהרי מגיע לאירוע הפתיחה של הסניף השלישי של הבר-מסעדה פראג הקטנה באשדוד: נמצאו למעלה מחמישה עשר סוגי בירה בחבית ועוד מספר לא מבוטל של סוגים המוגשים בבקבוקים. וגם האוכל הצ'כי נהדר. מומלץ להגיע במונית
גם אל רשת חנויות הכלים והמאכלים קוק סטור הגיע כבר החורף. שקיות סיליקון חדשות וגמישות מאפשרות הפרדה בין מרכיבים בבישול, בסינון או בהשריה, כדי שתוכלו לבודד ירקות או עשבי תיבול ולהכין מרק חורפי וצח באמת
אורית איציק מסיירת בין דפי הספר של טלי פרידמן ואלינוער רבין "ירושלים: הסיפור הקולינרי". סביב שוק מחנה יהודה שופע הצבעים והריחות תרבות קולינרית נרחבת וטעמים מוכרים יותר ופחות, מטעמים ביתיים לצד גורמה משובח
עם התפתחות שוק הנדל"ן במזרח אירופה בכלל ובפולין בפרט, החלה את דרכה גם הגסטרונומיה הפולנית. ביקור שיזם המכון לתרבות פולין של שפיות פולניות בכירות בתדמור חושף מטבח פולני חדש ופותח פתח להשפעות הדדיות בין המטבחים
ארז שבת מבקר במסעדת הר מירון שבכפר ג'יש – גוש חלב. הדרך אל הכפר הציורי עוברת דרך כבישים פתלתלים, והמסעדה טובלת בנוף ירוק שהולם את המנות – מגוון סלטים טריים עשויים ירקות פריכים ותבשילים מזרחיים אותנטיים משובחים
יונתן שטרנברג מתרשם מהבראנץ' של יום שישי בקפה מנספלד מבית "ירושלים הקטנה – בית אנה טיכו" שבמוזיאון ישראל המשופץ והמחודש. לא רק פנינה ארכיטקטונית כי אם גם קולינרית, עם תפריט חלבי, כשר ומשובח ממטבחו של השף
בצל ירוק, מוסד וחלק אינטגרלי מטיילת וממדרחוב נתניה, מציעה תפריט חלבי ומגוון הכולל ארוחות בוקר עשירות, דגים טריים, פסטות, פיצות, לחמים, מאפים טריים וקינוחים מפורסמים. בשעת צהריים מומלץ לאכול את הארוחה העסקית
ואם בכל זאת מחליטה השמש שהיא ממאנת לעזוב, אין טעם להתנגד לה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות (ובתי קפה) שמציעים לכם ישיבה נעימה בחוץ, בחצר, בגן או בטבע. ואם בכל זאת יהיה קר – תמיד תוכלו להיכנס פנימה. עד החורף הבא
פסטיבל החג של החגים בחיפה מציע למבקרים ארבעה סופי שבוע של סבלנות וסובלנות בין שלוש הדתות לצד אירועי אמנות, תרבות וקולינריה. השף גיל חובב תכנן סיור בין הפנינים של ואדי ניסנאס ולרעבים מומלצות גם מסעדות בסביבה
עומר גנור מבית הספר לברמנים זמן אמיתי נזכר שעד היום הוא דיבר על כל מני סוגי אלכוהול אבל עדיין לא על יין. לא מומחה גדול אבל בכל זאת מהתחום, הנה רשמים מסדנת הטעימות של קונצ'ה אי טורו הצ'יליאני
פסטיבל חמשושלים נפתח הערב (חמישי) בירושלים ואנחנו ממשיכים לעדכן עם כל מה שקורה בעיר. אירועי חוצות, שדרות מוארות, סיורים מודרכים, מוזיאונים מזמינים ומיטב המסעדות עם תפריטים מיוחדים. מומלץ להזמין מקום מראש באתר
במהלך חג החנוכה ייערכו ברשת ספייסס כלים וטעמים סדנאות מיוחדות לילדים. משניצל ועד קאפקייקס, מפסטה ועד המבורגר, מסושי ועד שוקולד, מלביבות ועד פיצה – מה הילדים שלכם אוהבים לאכול? פירוט כל הסדנאות כבר כאן
"סושי ממולא בבשר סרטנים ובמיונז פיקנטי עם פרוסות לוקוס מעל, סושי ממולא סלמון אפוי ומעליו גבינת פילדלפיה מותכת וסושי עם פרוסת טונה אדומה ועליה טובקו במילוי ספייסי טונה ואבוקדו..." אמיר נהרי, פריים רמת החי"ל
"שני כיכרות לחם קטנים וחמימים שזה עתה נשלפו מהתנור - האחד לחם של חיטה מלאה והשני, מרגש עוד יותר - לחמניית חלב קוקוס עם אגוזים – חמה, פריכה ומופלאה..." שירלי רחמים פותחת בוקר בבית הלחם והקפה ברדו שבפולג, נתניה
"הגענו לבית הוריה ומיהרנו לחמם בסירים ובמחבתות את המאכלים הנהדרים. תחילה פתחנו בכבד הקצוץ שמרחנו על מצע צנימים ושדרגנו עם ריבה ביתית..." אמיר נהרי טורח בערב שישי ומביא הביתה אוכל ממסעדת רוזמרין בראש העין
ארז שבת לוקח יום של סתיו כדי לבקר במסעדת שיפודי רון שבקריית שמונה – מסעדת בשרים כשרה למהדרין בסגנון מזרחי, שופעת אווירה חמה וביתית, ניקיון וסדר שניכרים בכל פינה ושיפוד אנטרקוט שמומלץ בחום שלא לוותר עליו
הביסטרו בר היפני שבהוד השרון פתוח מעתה גם בשעות הצהריים עם תפריט חדש. השף איה אימטני, שמאחוריה קריירה עשירה ביפן ובארץ, מציעה תפריט גורמה יפני מסורתי ומודרני עם נגיעות אישיות האופייניות לה. מוזמנים לצהריים
הוא כבר ממש כמעט כאן, מה בא לכם לעשות? קנו סופגניות במגוון צורות וטעמים, השתתפו במבצעים ובתחרויות, גשו לפסטיבל הקרוב לביתכם (או הרחוק ממנו), או שפשוט תישארו בבית ותכינו את סופגניית הבית של מסעדת סקאלה
פסטיבל חמשושלים נערך במהלך שלושה סופי שבוע בדצמבר: 2-4, 9-11,16-18. בתכנית – תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינות העיר. מיטב המסעדות מציעות לכם תפריט מיוחד ב-78\118 ₪ ומרק ירושלמי מיוחד בפרשנות אישית ב-20 ₪