Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מעלות ירושלים
לחם בשר הרצליה

מעלות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מעלות הירושלמית (הידעתם שברחוב מעלות הוקמה המעלית הראשונה בעיר הקודש?) הוא נהנה מארוחת טאפאסים עשירה, מגוונת ובשלל טעמים, והמנות זולגות מן המטבח חמות, טריות ומיד לאחר הכנתן

מסעדת מעלות שוכנת ברחוב המעלות במרכז העיר ירושלים, רחוב שזכה לשמו בעקבות האגדה ההיסטורית, שככל הנראה יש בה משהו מן האמת, לפיה המעלית הראשונה בבירה הותקנה בבניין ברחוב זה. מסעדת מעלות מציעה חלל קטן, צנוע ואינטימי ובו שולחנות ספורים, בר קטן ועוד מעט שולחנות ברחבת דק העץ שבחוץ.

האווירה הצנועה והאינטימית של מעלות מכסה על מסעדה עם מטבח יצירתי ושוקק חיים. מעלות מציעה תפריט מגוון הכולל ארוחות עסקיות בצהריים וכן כריכים מושקעים, ארוחות ערב ומנות טאפאס. בחרנו, כמובן, בארוחת טאפאס והמנות החלו לזלוג מהמטבח של מעלות מיד לאחר הכנתן, כשהן חמות וטריות.

התחלנו בקציצות כרישה ובקר ובממולאים שכללו עלי גפן ובצל. ארבע קציצות רכות, טעימות וטריות הוגשו על צלוחית קטנה, כל אחת בגודל שתי נגיסות, הכרישה הפכה את הבשר לרך ואוורירי. עלי הגפן היו מאזט מעולה: הם תובלו בשלל תבלינים האופייניים למטבח המזרחי, צבע האורז היה אדמדם וטעמו היה עשיר. מכאן המשכנו למנה נהדרת של שיפוד חזה אווז – כמה פרוסות של חזה אווז, שהוגשו על מצע של עלי ארוגולה עם פירות יבשים ועם רוטב עדין המבוסס על תפוזים. זו מנה מתקתקה ונהדרת שעשתה חסד עם בשר הברווז המשובח – מומלץ בחום.

לאחר הברווז איחדו למעננו שתי מנות טאפאס מהתפריט לאחת, שתיהן מבוססות על בשר כבש, והגישו לנו נקניקיות מרגז משובחות, כל אחת באורך של כחמישה סנטימטרים ולצדן קבב טלה. טעמי בשר הכבש לא היו כה דומיננטיים, עדות לבשר הטלה הצעיר והמשובח שבו משתמשים במסעדת מעלות. לצדם הגיעה גם מנה המתאימה לצמחונים – פטריות צלויות ממולאות בכרישה, בעגבניות מיובשות ובזיתי קלמטה. מנה מקורית, קלילה וכיפית עם טעמים מעט מודגשים המשחקים בחלל הפה ומתיישבים היטב עם הבירה מהחבית שהוגשה לנו.

כמעט הגענו לקינוח אך לפני כן דגמנו עוד שני מנות שהוגשו לנו בסגנון טאפאס, המדגישות את המטבח העשיר והמגוון של מעלות. המנה הראשונה הייתה מנת דג: רצועה של פילה דניס שנצלתה ביד מיומנת ושמרה על עסיסיותה. רצועת הדניס הוגשה על מצע של ירקות צלויים – מנה טעימה ואסתטית. ולצדה דגמנו מנה קטנה של תבשיל לשון בקר ברוטב עגבניות שהיה נימוח, ריחני ועשיר בטעם. המרקם המחוספס של בשר הלשון התעדן עם הרוטב והתוצאה הסופית הייתה תבשיל שהייתי שמח לאכול לא רק כמנת טאפאס אלא גם כמנה עיקרית.

לסיום קינחנו בדואט של עוגת תפוחים ופרפה לימון. למרות מגבלת הכשרות פרפה הלימון היה טוב ואילו עוגת התפוחים החמה הייתה סיומת נהדרת לארוחה עשירה ומגוונת מאוד. מסעדת מעלות מציעה אוכל טעים, טרי ומורכב במידה, ובמחירים סבירים ביותר. זוהי אופציה נהדרת למי שחשקה נפשו בארוחת טאפאס מרובת מנות וטעמים, זאת בייחוד לקהל שומרי הכשרות שהיצע מסעדות הטאפאס העומד לרשותו מצומצם.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש