מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות כרם יחיד יובל בלנקובסקי

יינות כרם יחיד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מספר הכול על יינות כרם יחיד איכותיים דוגמת ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007. עוד על טיולים בין החלקות של יקבי רמת הגולן, יקב וילה וילהלמה ברמת הגולן וכמה יינות פשוטים אך איכותיים

עם שוך חגיגות הבוז'ולה ולרגל השקת שני יינות יוקרה של יקבי רמת הגולן: ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007, פותח היקב במסע שיווקי המתמקד ביינות בכרם יחיד של היקב. משמעות המונח כרם יחיד היא שכל הענבים שמהם מיוצר היין מגיעים מחלקה ספציפית והם אינם תוצאה של ערבוב בין כמה חלקות. הטרמינולוגיה עצמה אינה מגדירה את גודל החלקה, וכך יכולים גם יצרני בוטיק קטנים שמשתמשים בענבים מכרם מסוים להגדיר את היינות שלהם יינות כרם יחיד. גודל הכרם של יין הנעשה מכרם יחיד יכול לנוע בין עשרות דונמים הצמודים זה לזה ומשתרעים על פני תוואי שטח וסוגי אדמה שונים לבין כרם בן דונמים אחדים בלבד שלו סוג אדמה ותנאי אקלים ייחודיים. עם זאת, המשמעות של המונח כרם יחיד בעולם היין היא שלחלקה מסוימת יש אופי מובחן ואיכויות טעם ספציפיות, המתבטאות ביין הנוצר מענבים המגיעים מהחלקה בלבד.

טעימה של יינות משובחים שנעשו מכרם יחיד אמורה לשקף באופן מוצלח את איכויות הכרם. משנת 2001 יקבי רמת הגולן מוציאים מדי פעם יינות כרם יחיד, כך שבכל שנת בציר נתונה, אם ישנה חלקה המתבלטת באיכות הענבים שלה, היא נשמרת בחבית משל עצמה. מכאן, אם בהמשך היישון היא מתגלה כבעלת איכויות ייחודיות משלה היא אינה נכנסת ל"בלנד" עם שאר החביות משאר החלקות כי אם זוכה לטיפול ייני אישי שכרוך בדרך כלל בהגדלת זמן היישון בחבית ועוד.

בטעימה שנערכה לרגל השקת היינות החדשים של יקבי רמת הגולן טעמנו ארבעה יינות מזן קברנה סוביניון: ירדן כרם אל רום 2001, ירדן קברנה סוביניון 2007 ושני יינות כרם יחיד (יונתן ואלרום) שגם הם משנת בציר 2007. האיכות של היינות אינה מוטלת בספק כמו גם הקשר ביניהם – כולם קברנה סובניון מרמת הגולן. מכאן כל אחד מהיינות נפרש לטעמיו. גם יכולת ההתיישנות של היינות אינה מוטלת בספק, הם ככל הנראה יהיו בשיאם כעשר שנים משנת הבציר. ביקב רואים בהוצאה של יינות מכרם יחיד חלק מהתהליך הטבעי של התפתחות הלמידה של היקב את אזורי הגידול שלו. עם השנים, האופי המיוחד של החלקות ואיכותו יוצאת הדופן של חלק מהכרמים מתגלה ובעקבות זאת מוציא היקב את יינות הכרם היחיד. בחודשיים הקרובים אמורות להיערך טעימות של היינות המובחרים הללו במבחר חנויות יין, והם יהיו מוצעים במחירי מבצע במסעדות מובחרות. בנוסף מציעים ביקב טיולים בין חלקות של כרם יחיד שבהם יוכלו המבקרים ליהנות מנופי רמת הגולן ולהתרשם מהכרמים המדוברים.

אבל אם אתם מחפשים טיול קצת יותר קרוב לאזור גוש דן, כדאי לכם לבקר ביקב וילה וילהלמה השוכן בבית טמפלרי עתיק במושב בני עטרות. חוויית הביקור ביקב היא נהדרת, הבית המופלא טומן בחובו חללים נעימים בעלי קשתות המרוצפים באריחים מעוטרים מקוריים. סדרת העילית של היקב שהושקה לאחרונה נקראת Timeless, כל אחד מיינות הסדרה נשמר בחביות למשך מספר הימים הנקוב על הבקבוק: 780, 929, 1120. לצד היישון הארוך מאד מבטיחים ביקב כי טעמי החבית לא ישתלטו על היין משום שמדובר בענבים מובחרים שטעמם מרוכז עד מאד ושעברו יישון ארוך עם הקליפות. טעימת אורך של שלושת היינות מאפשרת ניסוי מעניין המלמד על השפעת היישון בחבית על טעמי היין. אני התרשמתי מה-929 מבציר 2006, שהציג טעמים ארוכים ומגוונים והטאנינים שלו השתלבו היטב עם טעמי הפרי וטעמי החבית. הביקור ביקב מומלץ בחום: המיקום נפלא וקסום ואפשר לשלב עם טעימת היינות גם ארוחה נחמדה המוגשת במקום בסופי שבוע.

מכאן לעוד שני יינות פשוטים בהרבה, אך שנותנים תמורה טובה לכסף: הראשון הוא המרלו-פטיט סירה של יקבי ציון. יקבי ציון עברו מהפכה ומיקב המתמקד ביינות קידוש הם עברו ליקב המוציא יינות יבשים בעלי איכות ומחיר סביר בהחלט. המרלו פטיט סירה המדובר הוא יין משנת בציר 2007 שיושן חודשים בחביות עץ אלון והוא יוצא רק עכשיו לשוק. בשביל יין שנמכר במחיר נמוך מחמישים שקלים הוא בהחלט מושקע במיוחד. ואכן זהו יין ארוך בעל גוף בינוני עם חומציות נעימה ומרעננת שילווה היטב ארוחות בשריות ומנות פסטה על בסיס של רוטבי שמנת.

יין טוב נוסף שיצא לאחרונה הוא בנימינה יוגב קברנה סוביניון 2009. ליין (שאגב על פי הגדרתו יכול להיקרא כרם יחיד משום שהוא לקוח מהכרם של משה פשרמן מקיבוץ מבוא חמה שברמת הגולן) יש גוף בינוני, טעמי פרי אדום ורמז למעט עשבי תבלין. מחירו נמוך משישים שקלים לצרכן וגם הוא מומלץ ונותן תמורה טובה למחיר. תיהנו.