מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות מבעבעים לסילבסטר

יינות מבעבעים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?

הסילבסטר קרב ובא ואתו החגיגות הכוללות פתיחה מסורתית של בקבוקי שמפניה. יינות מבעבעים בכלל ויינות שמפניה בפרט מעניקים לחוגגים חוויית שתייה נהדרת, מיוחדת וגם משכרת במיוחד. איך שלא נסתכל עליה, כדאי לעשות קצת סדר במבעבעים השונים.

ראשית, שמפניה היא יין מבעבע המיוצר במחוז שמפיין בשיטה מסורתית לפיה מלבד התסיסה הראשונה המתרחשת כמו בכל יין במיכל, שבה הופך הסוכר לאלכוהול, מתרחשת בבקבוק תסיסה נוספת המקנה ליין את הבועות שבו.

הקאווה הספרדית או הספומנטה האיטלקית הן יינות דומים שיוצרו במדינות אחרות כמו גם יינות מיקבים מקומיים המיוצרים בשיטה דומה. כמובן, ביינות מבעבעים זולים מוכנס פחמן דו חמצני ליצירת הבועות, בדומה לשיטת היצור של משקאות קלים מוגזים. אם נכתב על בקבוק היין המבעבע שהוא יוצר בשיטה מסורתית הכוונה היא שהוא יוצר ללא הוספת פחמן דו חמצני. בין השמפניות ישנן שמפניות וינטאג' – שמפניות מובחרות המיוצרות מעסיס ענבים משנת בציר מסוימת ואחרות - שמפניות נון וינטאג' - שיכולות להיות מורכבות מעסיס ענבים בן כמה שנים.

אם חשקה נפשכם בשמפניה אמתית בעלת ריח שמרים משכר, תוכלו לבחור שמפניה מאחד מבתי השמפניה הגדולים כמו מוט & שנדון, אחת השמפניות הפופולריות בעולם. את השמפניה ניתן למצוא גם בוורסיות יוקרתיות יותר של שמפניה וינטאג' ושמפנייה רוזה. אם אתם מעוניינים בשמפניה איכותית של אחד מיקבי הבוטיק בשמפיין כדאי לסור לאתר של אלדד לוי המתמחה ביבוא שמפניות בוטיק שאחדות מהן נמכרות במחירים נמוכים יחסות.

אופציה זולה בהרבה היא לבחור בקאווה הספרדית. לאחרונה מייבאת החברה הסקוטית את הקאווה "באך", הנמכרת ב-27 שקלים לבקבוק ומיוצרת בשיטה המסורתית. היינות עוברים תסיסה שנייה ביקב למשך תשעה חודשים לפחות.

גם בקרב היצרנים המקומיים ישנה פריחה בייצור יינות מבעבעים. יקב תשבי הוציא את הברוט תשבי מענבי פרנץ קלומבר הגדלים בזיכרון יעקב. היין מיוצר בשיטה המסורתית, וביקב מוסרים שהוא בעל טעמים פירותיים של משמש, אפרסק ותפוח ירוק. תווית הבקבוק מקנה לו יוקרתיות והוא ישולב מהשנה הבאה גם במחלקת העסקים ובמחלקה הראשונה של חברת אל על.

אחרון חביב הוא שמפניית הווינטאג' של יקבי רמת הגולן ירדן, בלאן דה בלאן 2005 שיצאה לאחרונה. יין מבעבע שהוא בלאן דה בלאן פירושו יין העשוי מענבי שרדונה בלבד. במקרה זה הענבים מגיעים מצפון רמת הגולן. ליין חמיצות גבוהה יחסית ומינרליות טובה, ולטעמי הוא יהיה במיטבו בעוד כמה שנים. אפשר לקנות כעת ולחגוג אתו בסילבסטר הקרוב או בחגיגות של השנים הבאות. שתהיה שנה חדשה ומקסימה עם הרבה יין טוב לכולם.